Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Σόιμπλε ομολογεί: Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς!

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου εντός του 2012, όπως προέβλεπε το υφιστάμενο πρόγραμμα, φαίνεται κάτι παραπάνω από ανέφικτη. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος του ισχύοντος προγράμματος δεν επαρκεί για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ενόσω διαρκεί το
πρόγραμμα”.
Δεν το λέει ο Αντώνης Σαμαράς αυτό. Δεν το λέει ούτε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Και κυρίως δεν το λέει κανένας “εχθρός” της κυβέρνησης.
Πρόκειται για απόσπασμα από την επιστολή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε. Αντιλαμβάνεστε τι λέει αυτό το κομμάτι, διότι όλοι έστρεψαν τα φώτα τους στο σχέδιο διάσωσης. Λέει ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα, δηλαδή το Μνημόνιο που υπογράψαμε πριν ένα χρόνο έχει αποτύχει παταγωδώς.
Υπογραμμίζει ότι έχει γίνει κουρελόχαρτο και καλύτερα να το πάμε στα σκουπίδια.
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που μας πίεζε να κάνουμε θυσίες, να υπογράψουμε το Μνημόνιο και να το τηρήσουμε πιστά. Αλλά εδώ δεν μας ενδιαφέρει η αλαζονεία του κ. Σόϊμπλε, ούτε η αναξιοπιστία του και τα πισωγυρίσματά του. Μας ενδιαφέρει ότι ένας κορυφαίος πρωταγωνιστής του δράματος της Ελλάδας παραδέχεται αυτό που ακόμη και σήμερα δεν παραδέχεται ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι το Μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα; Με αλαζονικό ύφος η υπουργός Παιδείας πριν από λίγο στο Mega προσπαθούσε να μας εξηγήσει τα ανεξήγητα αλλά βουβάθηκε όταν την ρώτησαν τι θα γίνει αν μετά από λίγο καιρό ξαναπέσει έξω ο προϋπολογισμός άλλα 6,5 δισ.
Ο Σόϊμπλε παραδέχθηκε ότι το Μνημόνιο προκάλεσε δραματική ύφεση και αδυναμία της χώρας να βγει στις αγορές. Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι ο Γερμανός γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί. Τα χαρτιά ήταν σημαδεμένα και οι αριθμοί έδειχναν ότι πάμε στον γκρεμό, αλλά όλο αυτό το σχέδιο ήταν ένα πείραμα.
Αυτή η ρημάδα η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, δεν το κατάλαβε ή ήταν κι αυτή στο κόλπο;
Α.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου