Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Βροχή αιτήσεων από υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Ξεπερνούν τις 3.200 οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει υπερχρεωμένα νοικοκυριά για δικαστική ρύθμιση προς τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας το πρώτο εξάμηνο του έτους.
H πληθώρα των αιτήσεων οδήγησε την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημιουργήσει δύο εφαρμογές πληροφορικής - εργαλεία υπολογισμού για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι (δικηγόροι, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) για την
αξιοποίηση και εφαρμογή του ν. 3869/2010.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Δ. Σπυράκο (φωτ.) η πρώτη απόφαση που ήδη εκδόθηκε επιβεβαιώνει τη ρεαλιστική προοπτική διεξόδου από την υπερχρέωση που προσφέρει ο ν. 3869/10 στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ο κ. Σπυράκος γνωστοποίησε ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr ) αναρτήθηκαν δύο εφαρμογές πληροφορικής που επιτρέπουν να γίνει μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο ακριβής προσδιορισμός των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου