Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Τι είπε ο Χάρης Τομπούλογλου για τις εξελίξεις στη Νέα Προοπτική

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Τομπούλογλου είναι η εξής:
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ», αισθάνεται την υποχρέωση έναντι των πολιτών να παρέμβει, ενώπιον της πρωτοφανούς κατάστασης που επικρατεί στη δημοτική πλειοψηφία, κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου να ανταποκριθεί έστω και στις
πιο στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης μας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δανείου, που ήθελε να συνάψει η Διοίκηση του Δήμου. Εμείς είχαμε εξαρχής τοποθετηθεί εναντίον αυτής της επιλογής, δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι ήταν μια επιλογή της Διοίκησης. Παραμένουνε σταθεροί στη θέση μας. Θα καταψηφίσουμε στη σημερινή συνεδρίαση τους όρους του δανείου, αιτιολογώντας πλήρως την απόφασή μας αυτή και αντιπροτείνοντας κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος τρόπους αντιμετώπισης των χρεών του Δήμου προς του προμηθευτές μας. Θυμίζω τους δραματικούς τόνους πολλών συναδέλφων της πλειοψηφίας, που μας έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αν δεν ληφθεί άμεσα το δάνειο, ο Δήμος κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών. Μας τόνιζαν ότι η αρνητική μας στάση δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα πληρωμής των προμηθευτών του Δήμου, πολλοί εκ των οποίων είναι συμπολίτες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Φόρτωναν στην αντιπολίτευση την ευθύνη για την καθυστέρηση λήψης του δανείου. Μας κατηγορούσαν για αρνητισμό και κωλυσιεργία.

Κι όμως, τους τελευταίους δυο μήνες ο Δήμος αδυνατεί να προχωρήσει στην εκταμίευση του δανείου με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής πλειοψηφίας. Τη μια φορά, στη συνεδρίαση-παρωδία που ποτέ δεν έγινε λόγω της μη προσέλευσης του Προέδρου του σώματος και ορισμένων συμβούλων της συμπολίτευσης, όταν πανικόβλητη η κυρία Δήμαρχος και τα άλλα μέλη της πλειοψηφίας δραπέτευσαν από το χώρο συνεδρίασης, τορπιλίστηκε η έγκριση του δανείου, που κατά τη δική σας εκπεφρασμένη δημόσια άποψη, θα ήταν σωτήρια για το Δήμο. Έκτοτε, αδυνατούσατε επί εβδομάδες να συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επικοινωνούσαν με επιστολές για την αυτονόητη μεταξύ τους συνεννόηση ενόψει της συνεδρίασης του σώματος.

Είμαστε πολλά χρόνια σε αυτή την πόλη, κάποιοι από εμάς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εδώ. Τέτοια αδυναμία διοίκησης, δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Τέτοια έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Δημάρχου και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην τοπική ιστορία της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.

Φυσικά, για όλα αυτά θα έλθει η ώρα να απολογηθείτε, συνολικά και ένας έκαστος από εσάς, μπροστά στους πολίτες. Η μεγαλύτερη ευθύνη βαρύνει εσάς κυρία Δήμαρχε, αλλά και τους 50 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους σας που σας ψήφισαν για επικεφαλής, γιατί δεχθήκατε να παίξετε το ρόλο της Δημάρχου, έχοντας πλήρη επίγνωση της απειρίας σας και της ανεπάρκειάς σας για να υπηρετήσετε αυτό το υψηλό αξίωμα που ο λαός σας εμπιστεύτηκε. Ο «εγκέφαλος» της παραπλάνησης, όμως, του λαού και της σημερινής δυσλειτουργίας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο σημερινός Πρόεδρος, που μη έχοντας συμβιβαστεί με το νέο του ρόλο, τορπιλίζει την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Το επισημάναμε αυτό μαζί και με άλλες δημοτικές παρατάξεις στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας συμβουλίου, όταν εσείς κυρία Δήμαρχε επιλέξατε και προτείνατε τον κ. Γρετζελιά για την υψηλή αυτή θεσμική θέση του Προέδρου. Θυμάστε ότι είναι η μόνη επιλογή σας την οποία δεν υπερψηφίσαμε. Τον περασμένο Μάιο σας ζητήσαμε να τον αποπέμψετε, με αφορμή τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που ζήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ως Πρόεδρος του σώματος, όχι μόνο επέτρεψε παράνομα να ψηφίσουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων σε μια κανονιστικού χαρακτήρα απόφαση, αλλά παράλληλα αρνήθηκε να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ευτυχώς, η Περιφέρεια Αττικής ακύρωσε εκείνη την απόφαση.
Εμάς τα εσωτερικά σας δεν μας ενδιαφέρουν. Αντάμα κοροϊδέψατε τους πολίτες, αντάμα θα εισπράξετε το τίμημα της άφρονος αυτής στάσης σας. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορεί ο Δήμος να ανταποκρίνεται τουλάχιστον στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την τραγελαφική, απαράδεκτη κατάσταση, η παράταξή μας, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα εξής :

1. Παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας ότι το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα αποτελεί μονόδρομο εξόδου της πόλης από την κατάσταση στην οποία περιήλθε τα τελευταία χρόνια, με σημαντική ευθύνη και παραγόντων της σημερινής πλειοψηφίας.
2. Συνεχίζουμε να θεωρούμε το πολιτικό σας πρόγραμμα ανεφάρμοστο, ασύμβατο με την πραγματικότητα, ανεδαφικό και απορριπτέο. Απλώς εδώ θυμίζω την προεκλογική σας δήθεν δέσμευση ότι δεν θα επιβαρύνετε με νέα δάνεια την πόλη, τη μετεκλογική σας πρεμούρα να χρεώσετε ακόμα περισσότερο τους πολίτες και τον πρόσφατο εσωτερικό σας πόλεμο που κάνει τη λήψη του δανείου ανέφικτη.
3. Με αίσθημα ευθύνης πιστεύουμε ότι μέχρι να στηθούν και πάλι κάλπες και ο λαός επιλέξει μια δημοτική αρχή που να του αξίζει, μέχρι τότε, ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει. Το απαιτούν οι πολίτες, εμείς το αφουγκραζόμαστε και συντασσόμαστε με το λαϊκό αίσθημα.

Η στάση μας στο επόμενο διάστημα διαμορφώνεται από τις τρεις παραπάνω παραδοχές. Συγκεκριμένα: Χωρίς να υιοθετούμε το πρόγραμμά σας, θεωρούμε σημαντικότερη την ανάγκη να λειτουργήσει ο Δήμος, γι’αυτό στην περίπτωση που η πασίγνωστη, πια, διάσπαση της Νέας Προοπτικής κάνει τη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο αδύνατη, κυρία Δήμαρχε, οι πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής μας σας δηλώνουμε με αίσθημα ευθύνης ότι θα υπερψηφίζουμε όποια θέματα έρχονται στο σώμα, τα οποία θα αφορούν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου και στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών του πολίτη, που δεν φταίει σε τίποτα για αυτή τη γελοία εικόνα, την οποία εκπέμπει προς τα έξω η πλειοψηφία.

Από εσάς κυρία Δήμαρχε, ζητούμε μόνο μια προϋπόθεση: Να εγκαινιάσετε μια διαδικασία ειλικρινούς διαλόγου και επικοινωνίας με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να μας ενημερώνετε για εκείνα τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και να είστε σίγουρη, κυρία Δήμαρχε, ότι εμείς θα στηρίξουμε όσες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν για το καλό των συμπολιτών μας. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι θα μπορούσαμε να υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου, αναγκαίο μέσο για τη λειτουργία του, αν προηγουμένως κληθούμε να πούμε τις απόψεις μας και φυσικά αν γίνουν δεκτές. Δεν θα μπορούσαμε κυρία Δήμαρχε εμείς να εγκρίνουμε προϋπολογισμό που προβλέπει αμοιβές 7 μετακλητών γραμματέων-συμβούλων, όπως επίσης δεν θα μπορούσαμε να εγκρίνουμε αύξηση δημοτικών τελών όταν είναι γνωστό ότι οι αποδοχές των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα έχουν υποστεί δραματική μείωση.

Είναι απολύτως αυτονόητες δυο ακόμα παράμετροι:

1. Ότι διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας, όπως προκύπτει από την εντολή που μας έδωσε πριν ένα χρόνο ο λαός της πόλης, να καταψηφίζουμε κάθε θέμα που θεωρούμε ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Γι’αυτό η επικοινωνία και η συνεννόηση, που σε άλλους Δήμους αποτελεί κεκτημένο ήδη από την έναρξη της θητείας τους, είναι απαραίτητη.
2. Ότι η υπεύθυνη στάση μας να διευκολύνουμε τη λειτουργία του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως μερική, έστω, συμφωνία μας με ένα πρόγραμμα σαν το δικό σας, το οποίο ούτε κι εσείς οι ίδιοι έχετε τη δυνατότητα να εφαρμόσετε. Η στάση μας δεν μπορεί επίσης να εκληφθεί ούτε ως καθοιονδήποτε τρόπο πολιτική σύμπλευση μαζί σας. Κυρία Δήμαρχε, δεν διευκολύνουμε εσάς. Διευκολύνουμε τη λειτουργία του Δήμου απέναντι σε πειρατικού τύπου αντιλήψεις, τις οποίες εμείς γνωρίζουμε καλά από την περίοδο 1990-2002 και τις οποίες κι εσείς προσωπικά, με μάλλον επώδυνο τρόπο, τώρα αντιλαμβάνεσθε και συνειδητοποιείτε.

4 σχόλια:

  1. διαμαντη, ποτε προλαβες και το απομαγνητοφωνησες;
    παραρτημα του χαρουλη , εγινες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @11.12μμ
    Μου το έστειλε ηλεκτρονικά, χαζούλη. Μια ζωή η ανάλυση γίνεται στη βάση του ποιος είναι παράρτημα ποιου. Για αυτό την τρώτε και το ευχαριστιέστε κιόλας. Ψάχνετε να βρείτε ποιανού παράρτημα είναι αυτός που σας την έριξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕΜΑΛΙΑ!20 Οκτωβρίου 2011 στις 6:37 μ.μ.

    Αντί «να τα χώσει» στον Γρετζελιά, που σαν Πρόεδρος έχει δημιουργήσει
    αυτά τα χάλια στο Δημοτικό συμβούλιο, λέει «άρες μάρες κουκουνάρες»
    και με έμμεσους πλην σαφείς ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ προς τη δημοτική αρχή,
    δηλώνει… θα σας βοηθήσουμε αν: «…κληθούμε να πούμε τις απόψεις μας
    και φυσικά αν γίνουν δεκτές… οι απόψεις μας…»

    Στη συνέχεια, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη στάση του,
    λέει: «Κυρία Δήμαρχε, δεν διευκολύνουμε εσάς»… και … μπλα μπλα…

    Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια… στα λεγόμενά του
    «Κυρία Δήμαρχε, ΔΕΝ διευκολύνουμε εσάς»…

    Δεν μας λέει βέβαια πως ο μόνος που διευκολύνεται από τη στάση του,
    είναι ο Παντελής Γρετζελιάς !!!

    Κάτι ακούγαμε ότι ο Τομπούλογλου έχει φιλικές σχέσεις με το Γρετζελιά
    (και ότι μερικές φορές ξεκατινιάζονται… για ξεκάρφωμα…)
    αλλά με αυτή του τη δήλωση μας αποδεικνύει πως δουλεύουν ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΑ,
    για να ρίξουν τη Δημοτική αρχή.

    ΑΙΣΧΟΣ… και ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ…
    ΤΟ ΦΟΥΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη, εσυ φιλαρακο 6.37, τι ηθελες;
    Να κανει κουμαντο η δημαρχινα παρεα με το Χαρη; Μηπως και με το Κοντο; Και να αφησει εξω τη μιση και βαλε Νεα Προοπτικη;
    Με αυτο το πλευρο να κοιμασαι!
    Μαθε λοιπον πως συμπολιτευση ειναι η Νεα Προοπτικη και ολοι οσοι εκλεγμενοι την απαρτιζουν. Η παραταξη του Χαρη ειναι μεγαλη αντιπολιτευση (ναι, καλα διαβασες: Αντιπολιτευση), ενω εκεινη του Κοντου ειναι η μικρη. Γκεγκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή