Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Με επιστολή στους δημότες, η Δήμαρχος ξεμπροστιάζει την τακτική Γρετζελιά

Με προσωπική αναφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ως τον "προεξάρχοντα" στην υπονομευτική προσπάθεια καταψήφισης του Προϋπολογισμού, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά απευθύνεται με επιστολή της στους δημότες, επιβεβαιώνοντας ότι
- όλοι όσοι καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό δεν ανήκουν πλέον στη Νέα Προοπτική
- το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για όσους επέλεξαν τη μεσοβέζικη στάση της αποχής
- η διοίκηση δεν
έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο εξ αιτίας της υπονομευτικής δράσης της ομαδούλας των αποστατών
Ολόκληρη η επιστολή της Δημάρχου έχει ως εξής:

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Οι υπηρεσίες ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των καιρών και στις επιταγές της χρηστής Διοίκησης, συνέταξαν έναν πραγματικό προϋπολογισμό, χωρίς φτιασιδώματα και πλασματικά στοιχεία.

Έναν προϋπολογισμό που αντικατοπτρίζει ρεαλιστικά τις ανάγκες του Δήμου, οι οποίες αντιμετωπίζονται δυστυχώς, μόνο με δανεισμό.

Στο κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Φεβρουαρίου κι ενώ η πόλη ανέμενε ότι έστω και την ύστατη ώρα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Νέας Προοπτικής» θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα βάλουν στην άκρη τις προσωπικές τους αντιπαλότητες για το συμφέρον των δημοτών και του Δήμου, 6 εξ’ αυτών αρνήθηκαν να λειτουργήσουν με το αίσθημα ευθύνης που αρμόζει στο θεσμικό τους ρόλο, προεξέχοντος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κρυφό τους όνειρο να διοικούν το Δήμο παρασκηνιακά, θα μείνει όνειρο απατηλό και ανέφικτο.

Με στείρες αντιπαραθέσεις και αστήρικτα επιχειρήματα, με κραυγές αγωνίας και λαϊκισμούς δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν ζημιά στη λειτουργία του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι η Διοίκηση δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι 6 Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Προοπτικής» που ψήφισαν «κατά» στον Προϋπολογισμό απέδειξαν ότι έχουν θέσει τον εαυτό τους προ πολλού εκτός της Δημοτικής Αρχής, ενώ οι 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Νέας Προοπτικής» που ψήφισαν «αποχή», στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποδείξουν εάν θέλουν να βρίσκονται μαζί μας.

Ο Δήμος όμως δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ο Δήμος ανήκει μόνο στο λαό της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας και η εκάστοτε εκλεγμένη Διοίκηση απλώς οδηγεί το καράβι αυτό, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενώ η εσωτερική αντιπολίτευση βάζει στοιχήματα για το «πότε» και το «ποιοί» θα παραιτηθούν, η Διοίκηση με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους Δημοτικούς Συμβούλους που έμειναν προσηλωμένοι στις αρχές και το όραμα της παράταξης της «Νέας Προοπτικής» και ενίοτε με τη συνδρομή της αντιπολίτευσης, πολεμάει να κρατήσει ζωντανό και δυνατό το Δήμο, στην υπηρεσία των δημοτών, με στόχο ένα καλύτερο αύριο.


Συμπολίτισσες, Συμπολίτες


Σας θέλω όλους δίπλα μου, μαζί, να δρομολογήσουμε έργα και υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να υλοποιήσουμε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, σύμφωνα με τις αρχές και ευαισθησίες μας.

Σας καλώ να είστε παρόντες στο επόμενο, κρίσιμο. Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να σχηματίσετε προσωπική άποψη για τις θέσεις των εργαζομένων, της Διοίκησης και της εσωτερικής και θεσμικής αντιπολίτευσης. 

Με τη συμπαράστασή σας να απομονώσουμε όσους υποσκάπτουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου και να δρομολογήσουμε την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης που θα δίνει «Νέα Προοπτική» στην πόλη μας.

15 σχόλια:

  1. μήπως είναι ώρα να πάτε όλοι μαζί στο σπίτι σας, να ξανακάνουμε εκλογές, μήπως και κάποιοι άλλοι πιο σοβαροί Διοικήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχετε ήδη πτωχεύσει. Ακολουθήστε άμεσα τη λύση Πρωτοδικείου, ώστε να έχει ελπίδα να σωθεί ο Δήμος.
    Οι κουμπαριές με το Χάρη, οδηγούν σε βέβαιο αδιέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά που λέει θα είχαν αξία αν τα είχε ανακοινώσει από μόνη της κι όχι μετά από απαίτηση της αντιπολίτευσης για να ψηφιστούν από κοινού δάνειο και προϋπολογισμός κι αντί να κάνει κουμάντο ο Γρετζελιάς στον δήμο να κάνουν οι έχοντες λαϊκή εντολή να κάνουν αντιπολίτευση Τομπούλογλου-Κόντος. Τώρα επιβεβαιώνει δυνατή όσο το φτερό στον άνεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίδηση της τελευταίας στιγμής:
    "Η εκλεγμένη, από τα σπλάχνα της Νέας Προοπτικής βγαλμένη και ψηφισμένη για επικεφαλής, δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, αποφασίζει τη διαγραφή 9 δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και την αντικατάστασή τους με στελέχη άλλων δημοτικών παρατάξεων".
    Κατά συνέπεια, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, θα βλέπουμε εφεξής τους κ.κ. Γρετζελιά, Μαυράκη, Χωρινό, Αγαγιώτου, Παπανικολάου, Παπανίκα, Παπακώστα, Παπαλουκά, Δημακόπουλο.
    Στα έδρανα της συμπολίτευσης, αντιστοίχως, θα μετακινηθούν οι κ.κ. Τομπούλογλου Χ. και Ιω., Κοσκολέτος, Κοπελούσος, Γραμμένος, Κόντος, Κοσμά, καθώς και όποιος άλλος "πρόθυμος" κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να "λειτουργήσει ο Δήμος".
    Η νέα αυτή σύνθεση του δημοτκού συμβουλίου θα προβάρει για πρώτη φορά στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποκτήσει ο Δήμος επιτέλους προϋπολογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 του Καλλικράτη «Αν δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος ο οποίος είναι μέλος της»
    Έχει και άλλα ενδιαφέροντα παρακάτω το άρθρο για αργότερα. Κανείς δεν μπορεί να διαγραφεί από την Νέα Προοπτική χωρίς αιτιολογημένη εισήγηση της Δημάρχου στην δημοτική ομάδα και αν δεν συμφωνήσουν 13 τουλάχιστον από τα 20 μέλη της. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός. Αυτοί που συμβουλεύεται – αν συμβουλεύεται κάποιον - η Δήμαρχος είναι εντελώς άσχετοι ή πολύ πονηροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστο!εκτος απο ασχετοι περι τα δημοτικα γραφουν και βλακωδεις ανακοινωσεις

      Διαγραφή
  6. Η 1η κυρία, ως άλλος Λουκάς Παπαδήμος, άρχισε τους εκβιασμούς και τα ανύπαρκτα διλήμματα. Θεωρεί πως απευθύνεται σε ηλίθιους. Χωρίς ίχνος αιδούς και διάθεση για αλλαγές, απειλεί το μισό της συνδυασμό και θέτει θέμα "κομματικής πειθαρχίας", κατά τα πρότυπα των σάπιων κοινοβουλευτικών κομμάτων, που τελικώς απέπεμψαν από τους κόλπους τους τους πατριώτες βουλευτές που τόλμησαν το όχι στο υπερ-μνημόνιο.
    Ένας τρόπος υπάρχει αυτή και το επιτελείο της να σοβαρευτούν: να αντικρύσουν κάποιο γκάλοπ που, σίγουρα, θα τους δείχνει να βυθίζονται δημοσκοπικά σε ποσοστά Μάλλιου (καθ'όλα σεβαστός αυτός και ο συνδυασμός του) ή και χαμηλότερα. Τόσα ΜΜΕ διαθέτει αυτή η πόλη, με ένα από αυτά μάλιστα να αναλαμβάνει έρευνες σε πανελλαδική κλίμακα. Χάθηκε κάποιο να μας πει πού βρίσκονται τα ποσοστά των συνδυασμών του 2010; Ή να ερευνήσει σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών, ώστε να διαφανεί το κατά πόσο οι δημότες επικροτούν ή όχι πτυχές του προγράμματος που υλοποιεί η διοίκηση;
    Σημειώνω εδώ ότι δεν μας χρειάζονται γκάλοπ του στυλ "Ναι ή Όχι στο στάδιο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια" που παραπέμπουν σε ψευτοδιλήμματα που εσωκλείουν πονηριά και μύχιες βλέψεις, αλλά πραγματικά γκάλοπ, δημιουργημένα από επιστήμονες του κλάδου, που θα έκρουαν αποφασιστικά το καμπανάκι, ώστε αυτό ν'ακουστεί από τη διοίκηση, όπως σωστά λέει και ο Νικολάκης.
    Προσωπικά έχω εκπλαγεί από το θράσος μερικών που βρέθηκαν από το πουθενά να παίζουν με τις τύχες Φιλαδελφειωτών και Χαλκηδονιωτών (ξέρουν καλά αυτοί ποιοι είναι), αλλά και με την οσφυοκαμπτική συνήθεια συντοπιτών μας που βαράνε προσοχή στις εμπνεύσεις και εντολές των εισαγόμενων (ξενόφερτων, αν θέλετε) αυλικών. Η εικόνα αυτή των μεν να διατάζουν και των δε άλλων να υπακούνε με αντάλλαγμα το μηνιάτικο, μου προκαλεί, αληθινά, αποστροφή.
    Και για όποιον ισχυρίζεται ότι "Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα" του απαντώ απλά: Υπάρχουν και παρα-υπάρχουν! Γι'αυτό και φτάσαμε εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο κοίτα ποια σε λέει Νικολάκη, λες και σε ήξερε κι από χτες...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμε 04:53

    Αυτά είναι γνώστα στη Δήμαρχο.
    Τα γράφεις για εντυπώσεις ή τώρα ανακάλυψες την Αμερική;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστός ο Ανταποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπίτια σας γρήγορα. Είστε λίγοι. Ελάχιστοι. Να πάμε πρωτοδικείο να ξεμπερδεύουμε με τους ανίκανους Χαλκηδονιώτες που μας κατσικώθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΟΠΙΛΑΛΑ, ΤΑΡΑΧΗ, (ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ;) ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ - ΕΡΧΟΤΑΝΕ ΓΥΡΟ ΓΥΡΟ!
    ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ!
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ: ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙΟΚΟΡΙΤΣΟ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΤΑΝΤΑ!
    ΧΑΧΑΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά !

    Το αίμα θα πέσει πράγματι εφ’ημάς και επί των τέκνων ημών…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ9 Μαρτίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι "Ορίζοντες" με το άρθρο τους "Δεν αλλάζει τίποτα στη «Νέα Προοπτική»; Επισημοποιούνται διακριτές πολιτικές «τάσεις» εντός της; – Τι σημαίνει η πρόσκληση του Π. Γρετζελιά, από τη δήμαρχο, στο γραφείο της;", Πρεσπαθούν εντέχνως να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη!
    Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι άλλο διαχωρίζω την θέση μου και δεν θέλω να έχω σχέση με αύτούς που μου σκαβουν τον λάκο! και άλλο το ότι δυστυχώς δεν που δεν μπορώ να σας διαγράψω!
    Βέβαια το "σας δια-γράφω στα... παλιά μου τα παπούτσια" πονάει και τους τρελαίνει πιο πολύ!!!

    Όσο αφορά το ποιός ζήτησε να δει ποιόν, έκει και αν ψεύδονται!!!
    Ο Γρετζελίας πήγε και ξανά πήγε! Τους συμφέροι βλέπετε να διαδίδουν ότι δήθεν τα βρίσκουνε για να επηρεάσουν αρνητικά την αντιπολίτευση και των κόσμο που τους απαξιώνει! Το ίδιο, (και καλά πιτσι-πιτσι) έκανε και πριν από μέρες στο νεκροταφείο) και μετα βγήκαν τα κοράκια και το διέδιδαν!

    Το τι είπαν; Δύσκολα τα λες σε ένα Blog γιατί υπάρχει και ο φόβος της μήνυσης! Εσείς κρατήστε το ρεζουμέ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ!
    Και όσοι τον ξέρετε, καταλάβατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή