Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δήμοι οργανώνουν κοινωνικά φροντιστήρια

Το πλήγμα που δέχεται η δημόσια δωρεάν παιδεία λόγω του μνημονίου, αλλά και οι δυσκολίες των πολιτών να προσφύγουν πλέον στα ιδιωτικά φροντιστήρια, λόγω του κόστους, οδηγούν ορισμένους δήμους να προσφέρουν "κοινωνικά φροντιστήρια". Πρόκειται για
τη διοργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων, είτε με ενισχυτική διδασκαλία για το σχολικό πρόγραμμα, είτε με διδασκαλία ξένων γλωσσών. Ορισμένοι δήμοι προσφέρουν τα μαθήματα δωρεάν, άλλοι βάζουν κοινωνικά κριτήρια (π.χ. το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό), ενώ κάποιοι άλλοι επιβάλλον ένα -αρκετά χαμηλό- κόστος για τα μαθήματα.
Κοινωνικά φροντιστήρια δημιουργούνται σταδιακά από τους Δήμους όλης της χώρας στελεχωμένα από εκπαιδευτικούς οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Μέχρι στιγμής οι Δήμοι οι οποίοι έχουν ανακοινώσει τη λειτουργία ή την πρόθεση λειτουργίας «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» είναι οι ακόλουθοι:
Θεσσαλονίκης: Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Νεάπολης-Συκεών: είναι σε αναζήτηση εθελοντών καθηγητών
Καλαμαριά: Το Κίνημα Πολιτών πρόκειται να λειτουργήσει τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και Ξένων Γλωσσών.
Επίσης, σχετική δραστηριότητα αναπτύσσουν οι δήμοι: Πειραιά, Ζωγράφου, Ίλιον, Πεύκης, Λυκόβρυσης,  Κερατσινίου, Μεγάρων, Νέας Μάκρης, Ηρακλείου Κρήτης: Σε στάδιο οργάνωσης βρίσκονται παρόμοιες δραστηριότητες, στους δήμους Χανίων, Πατρέων, στον Πύργο, στην Κόρινθο, στο Καρπενήσι, στο Ναύπλιο, στο Αίγιο, στην Ξάνθη και στην Πρέβεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου