Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απαλλαγή υπαλλήλων, το πόρισμα για την Πρωτομαγιά του 2011 στον εισαγγελέα


Η διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, που διεξήχθη σήμερα Δευτέρα και ώρα 10:30, αποφάσισε την  απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών των 4 εμπλεκομένων υπαλλήλων, σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΔΕ για την Πρωτομαγιά του 2011. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 4 υπέρ (κα Γαϊτανά-Αποστολάκη, κ.κ. Μπόβο, Κουτσάκη και Κότσιρα) και 1 κατά (κ. Κόντος), ενώ υπήρξε και μία αποχώρηση, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» κ. Χαράλαμπου Τομπούλογλου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, κα Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη δήλωσε:
«Από τη πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, υπηρετώ τη θέση στην οποία με εξέλεξαν οι πολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, με γνώμονα την ηθική ακεραιότητα, την ανιδιοτέλεια και τη διαφάνεια, στοιχεία τα οποία αποδεικνύονται στην πράξη, με την απόφασή μου να συγκαλέσω διευρυμένη εκτελεστική για το πόρισμα της ΕΔΕ της Πρωτομαγιάς, ενώ θα μπορούσα να είχα κλείσει την υπόθεση μόνη μου, όπως ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα.
 Δέχτηκα και δέχομαι με υπομονή όλες τις συκοφαντίες και τις λοιδορίες προς το πρόσωπό μου, διότι γνωρίζω, ότι με τους δημοτικούς συμβούλους που ενδιαφέρονται για την πόλη τους, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους συνεργάτες μου, μπορούμε να πετύχουμε αρκετά από όσα οφείλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.
 Αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν τιμώ μέχρι σήμερα και θα τιμώ για πάντα.
 Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους του Δήμου, θα υπερασπίζομαι μέχρι τελικής πτώσης όσους από αυτούς πιστεύω ότι μοχθούν πραγματικά για το συμφέρον της πόλης.
 Το έχω αποδείξει ότι βρίσκομαι δίπλα τους, με τις εισηγήσεις μου στο δημοτικό συμβούλιο για το «εντέλεσθαι» στις υπηρεσίες προκειμένου να μην αποσταλούν οι λίστες των υπαλλήλων που θέλει η κυβέρνηση να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.
 Αυτούς τους υπαλλήλους στήριξα και σήμερα, εισηγούμενη την απαλλαγή όσων εμπλέκονται στην υπόθεση της ΕΔΕ της Πρωτομαγιάς, διότι θεωρώ ότι εφάρμοσαν μία διαδικασία, ίδια με τη διαδικασία που εφαρμόζονταν κάθε χρόνο στην Πρωτομαγιά και επειδή ακόμη, η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, κανέναν δημοτικό υπάλληλο που δεν έχει λειτουργήσει με δόλο, επειδή ούτε είμαι, ούτε φιλοδοξώ να γίνω ποτέ δικαστής ή εισαγγελέας κανενός.
Τέλος, για να ξεκαθαρίσω και τις όποιες υπόνοιες αφήνουν ορισμένοι, με προσωπική  μου πρωτοβουλία ανέλαβα να αποστείλω το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ στον εισαγγελέα, την προηγούμενη εβδομάδα, στο μοναδικό αρμόδιο «δικαστή» της όλης υπόθεσης.»

3 σχόλια:

  1. τουρλου με κρικι παντελοχαρουληδες26 Νοεμβρίου 2012 στις 6:12 μ.μ.

    το χαρουλη τον ειχε ενημερωση ο αντιδημαρχος και το μονο που του εμεινε να την κανει δηθεν μαινομενος.παντελοχαρουληδες εχει αρχισει ο κατηφοροςπου γρηγορα θα γινει γλυστρα.σας εχει παρει χαμπαρι ολη η πολη μαζι με τα κρικι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...δεν μου επιτρέπει να στείλω στο εκτελεστικό απόσπασμα, με κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, κανέναν δημοτικό υπάλληλο που δεν έχει λειτουργήσει με δόλο, επειδή ούτε είμαι, ούτε φιλοδοξώ να γίνω ποτέ δικαστής ή εισαγγελέας κανενός...."

    αφού κ. Δήμαρχε δεν είσαι δικαστής, πώς ψήφισες εσύ με τους ομοίους σου να απαλλάξεις τους υπαλλήλους λόγω αμφιβολιών?

    Αφού δεν είσαι ούτε εισαγγελέας ας έστελνες την ΕΔΕ χωρίς καμία γνώμη πάνω της στον φυσικό διακστή και ας άφηνες αυτόν να αμφιβάλλει.

    Περισσότερη εμπιστοσύνη έχουμε στην αμφιβολία του δικαστή, παρά στην δική σου.

    Λίγο ντροπή, έχει μείνει άραγε πάνω σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δημοτική Αρχή σε αυτή την υπόθεση είναι ούτως ή άλλως εκτεθειμένη. Η στάση της δημιουργεί σειρά αναπάντητων ερωτηματικών και αφήνει πολλές σκιές.
    Ακόμα και η δήλωση-απολογία αυτή, δεν διαφωτίζει τίποτα, αντιθέτως δίνει περισσότερες λαβές για σχόλια.
    Λέει η Δήμαρχος ότι θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση μόνη της, επικαλούμενη το νόμο. Μπορεί να είναι έτσι και η πράξη της να ήταν νόμιμη. Θα ήταν, όμως και ηθική;
    Λέει η Δήμαρχος ότι αρνείται να στείλει στο "απόσπασμα" κάποιους υπαλλήλους. Μα, εφόσον είναι αθώοι και δεν λειτούργησαν με δόλο, από μόνοι τους θα έπρεπε να ήθελαν να προχωρήσει η υπόθεση, για να λάμψει η αλήθεια και να φύγει από πάνω τους κάθε υποψία και κάθε σκιά.
    Λέει η Δήμαρχος ότι κινείται με ανιδιοτέλεια, διαφάνεια κλπ. Τότε γιατι η υπόθεση έκανε 19 μήνες για να αρχίσει να κινείται; Γιατί απειλήθηκαν μέλη της Επιτροπής με επιβολή "παραταξιακής πειθαρχίας", με αποτέλεσμα την παραίτηση 2 Αντιδημάρχων, που από ότι γνωρίζουμε δεν είχαν κάτι προσωπικό με τη Δήμαρχο και την στήριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή;
    Λέει η Δήμαρχος ότι στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, αρνούμενη να στείλει στοιχεία για τη "διαθεσιμότητα". Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται, καλώς ή κακώς, να υπάρξουν απολύσεις, αλλά πρόκειται για καλύτερη κατανομή προσωπικού στο Δημόσιο, μήπως στεκόμενη δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου (όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται), στέκεται απέναντι στο Δημόσιο συμφέρον;
    Είναι διατεθειμένη η κα Δήμαρχος να πληρώνει από την τσέπη της την όποια απόκλιση στον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως καθιερώνεται, ή θα αφήσει την κοινωνία να πληρώσει τον λογαριασμό της γαλαντομίας της;


    Υ.Γ. : Κύριε Τομπούλογλου, από τη Δήμαρχο δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Εσείς που φιλοδοξείτε να διοικήσετε την πόλη, δώσατε μαθήματα, λαϊκισμού και πολιτικαντισμού. Οι ηγέτες κρίνονται για την τόλμη τους να παίρνουν δύσκολες και όχι πάντα δημοφιλείς αποφάσεις. Εσεις προτιμήσατε την αποχώρηση, προκειμένου να μην καταψηφίσετε αλλά και να μην υποστείτε το όποιο κόστος μιάς ψήφου.
    Δυστυχώς, δώσατε κακό παράδειγμα που δικαιώνει εκείνους που λένε ότι είστε παλαιάς κοπής. Με τέτοιες συμπεριφορές θα είστε πάντα δεύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή