Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη διαφορά

Πτωτικά κινούνται τα ποσοστά των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει προβάδισμα κατά 4,5% έναντι της ΝΔ. Τα παραπάνω προκύπτουν από δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «6 ημέρες». Όπως προκύπτει από τη
δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 – 23 Νοεμβρίου, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,5%, η ΝΔ 19%, η Χρυσή Αυγή 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%, το ΠΑΣΟΚ 6%, το ΚΚΕ 5% και η ΔΗΜΑΡ 3,5%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5% των ερωτηθέντων, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει ποσοστό 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 2,5%.
Την ίδια στιγμή, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί πως, ακόμη και αν καταβληθεί η δόση, θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για τα μέτρα, ενώ αναφορικά με το Μνημόνιο ΙΙΙ το 65% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς, με το 76% αυτών να απαντούν πως δεν το έπραξε επειδή δεν ήταν πρόθυμη ή ικανή, ενώ το 19% θεωρεί ότι δεν της άφησαν περιθώρια.
Πάντως, παρά το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται και πάλι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με 26% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23,5%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 47%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης σημειώνει πτώση μετά την υπερψήφιση των νέων μέτρων, ενώ καταγράφεται έντονα η απογοήτευση των πολιτών από τη στάση των ευρωπαίων εταίρων και των δανειστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου