Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Εξομοιώνονται με τις συντάξεις του Δημοσίου

Οπως είχαν απειλήσει ο Πρωθυπουργός και ο Γιάννης Στουρνάρας εντάχθηκε σήμερα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ειδική διάταξη που ορίζει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εξομοιώνονται με το υπόλοιπο Δημόσιο και μπαίνει τσεκούρι στις συντάξεις τους.
Σύμφωνα με την
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης, τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής εφαρμόζονται οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων.
Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξης λογίζεται ο συντάξιμος μισθός τακτικού υπαλλήλου Υπουργείου αντίστοιχης κατηγορίας, με τα ίδια έτη υπηρεσίας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά σύμφωνα με τις οικείες συνταξιοδοτικές διατάξεις.
Οι διατάξεις έχουν εφαρμογή από την πρώτη Ιανουαρίου 2013.

Ας σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής είχαν εξεγερθεί όταν ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να εντάξει τροπολογία στο Μεσοπρόθεσμο και απείλησαν με διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου υποχρεώνοντας τον Πρωθυπουργό να δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι η τροπολογία θα επανέλθει.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός 40 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου