Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Και νέα δημοσκόπηση με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,3% δίνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή». Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 22,3% Νέα Δημοκρατία 20,1% Χρυσή Αυγή 10,3% ΠΑΣΟΚ 7,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5% Δημοκρατική Αριστερά 5% ΚΚΕ 4,6%

1 σχόλιο:

  1. Τελικά αυτός ο λαός δεν "παίζεται" με τίποτα. Από τη μία αγανακτεί κατά του "πολιτικού συστήματος", εννοώντας με αυτό τα κόμματα που κυβέρνησαν. Αναθεματίζει τα κόμματα αυτά, τα θεωρεί υπεύθυνα για τα πάντα (ακόμα και για την κακοκαιρία). Κατηγορεί το ρουσφέτι, τους διορισμούς, τον εθισμό στο εύκολο χρήμα. Μα, το ρουσφέτι θέλει δύο. Αυτόν που το παρέχει και αυτόν που ωφελείται. Ο διορισμός θέλει δύο, εκείνον που διορίζει και εκείνον που διορίζεται (ο οποίος διοριζόμενος, ειρήσθω εν παρόδω, εκλιπαρεί τον διορίζοντα). Η υπερκατανάλωση θέλει δύο, εκείνον που παρέχει το χρήμα και εκείνον που το λαμβάνει για να το χρησιμοποιήσει.
    Και ενώ για όλα φταίει το "σύστημα", προκύπτει πρώτος στις δημοσκοπήσεις ο Συριζα.
    Το κόμμα, δηλαδή, που υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι ακριβώς έκαναν οι άλλοι που σήμερα κατηγορούνται και οι οποίοι σήμερα μιλούν και προσπαθούν για ριζικές αλλαγές. Που τάζει επαναπροσλήψεις και διορισμούς, που κλείνει το μάτι στους συνδικαλιστές, όταν λέει ότι όχι μόνο δεν θα ιδιωτικοποιήσει τίποτα, αλλά θα ξαναπάρει και τις ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις και οι συνδικαλιστές θα εξακολουθήσουν να έχουν τα προκλητικά τους προνομια. Που υποστηρίζει όποιον φωνάζει, έχει δεν έχει δίκιο.
    Που κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει κανένα μέτρο εκσυγχρονισμού.
    Που, εν τέλει, επιθυμεί την διατήρηση της κατάστασης που υπάρχει.
    Ταυτόχρονα, στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων καταγράφεται σαφώς η άποψη της πλειοψηφίας περί της μη ικανότητας του Συριζα να κυβερνήσει, καθώς και το ότι με μια κυβέρνηση Συριζα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.
    Καταγράφεται επίσης το συντριπτικό ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την παραμονή μας στο ευρω και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
    Σίγουρα, όπως φαίνεται, παγιώνεται η άνοδος του Συριζα στα επίπεδα του 20% περίπου, αλλά κανένα άλλο συμπέρασμα δεν μπορεί να εξαχθεί με ασφάλεια.


    Υ.Γ. Όπως σίγουρα δεν είναι ναζιστοφασίστες το 10,3% που παίρνει η Χρυσή Αυγή, έτσι δεν είναι συριζέοι και το 22,3%. Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις προσφέρονται για να βγάζουμε το άχτι μας. Στην πραγματική κάλπη, όπως δείχνει η εμπειρία, η λογική πάντα επικρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή