Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Είναι αυτό που λέμε "δημόσιο αγαθό"...

Στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια βρίσκονται συγκεντρωμένοι για όγδοη μέρα οι εργαζόμενοι του μετρό. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανυποχώρητοι, ακόμα και μπροστά στην εκπνοή του τελεσιγράφου της κυβέρνησης, μέσω του οποίου απειλούνται με απολύσεις αν δεν επιστρέψουν στην εργασία τους. «Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Ο αγώνας μας δεν
υποκινείται από κανέναν και μόνο σκοπό έχει την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου ανεξαρτήτως που εργάζεται. Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των ΣΣΕ. Στον αγώνα μας έχουμε τη συμπαράσταση από εκπροσώπους 150 και πάνω σωματείων, τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα» δηλώνει στο ΑΜΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων του Μετρό Σπύρος Ρεβύθης.
Στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη ή επέμβαση αστυνομική ή απολύσεις, οι εργαζόμενοι απαντούν: «θα ακινητοποιηθούν τα πάντα και παντού».
«Δεν υπάρχουν φημολογίες για επέμβαση, για ΜΑΤ, ούτε απειλές. Το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχουμε μια απεργία για όγδοη μέρα κι έχουμε καλέσει τους απεργούς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» είπε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος με σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την απεργία στο μετρό χειρόφρεν» τραβάνε από τις 12:00 έως τις 16:00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 17:00 προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Κανονικά λειτουργούν τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

2 σχόλια:

  1. Ναι ακριβως αυτο ειναι δημοσιο αγαθο.
    Οπως και αυτο που δειχνει το βιντεο παρακατω,
    http://www.youtube.com/watch?v=35LUjnE52M4&feature=player_embedded#!

    Σταματηστε να κατηγορειτε τους εργαζομενους. Ξερουν με ποιους εχουν να κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μην κατηγορείτε τους εργαζομένους. Και αυτοί για το δημόσιο αγαθό αγωνίζονται. Δημόσιο, βέβαια, ως προς το ποιός πληρώνει το μάρμαρο και ιδιωτικό ως προς τη διαχείριση.
      Δεν πειράζει. Ο μισθός να πέφτει και ας αυξάνονται οι ζημιές. Μήπως ο Σταματόπουλος και ο Φωτόπουλος πληρώνουν; Τα κορόιδα οι υπόλοιποι πληρώνουμε.
      Αλλά και τα κορόιδα ξυπνούν! Αυτό είναι το δυστύχημα για την καμόρα των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ!

      Διαγραφή