Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα μέσα μαζικής
μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι συμπαραστέκονται στους συναδέλφους τους
στο Μετρό, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των
απεργών.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να
προχωρήσουν
σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το ερχόμενο Σάββατο έως και την
Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.Οι εργαζόμενοι του Μετρό, οι οποίοι είναι κλεισμένοι στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, έχοντας και τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από άλλα μέσα μεταφοράς, ανέφεραν ότι είναι σε συνεχή συνεννόηση με νομικούς προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι από δω και στο εξής.
Τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας (ΕΚΑ) και Πειραιά (ΕΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.
Έτσι, την Παρασκευή το σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό θα απεργήσει με την κάλυψη των ΕΚΑ και ΕΚΠ τη στιγμή που η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «τρέχει» για την εφαρμογή της επιστράτευσης των εργαζομένων, ενώ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό που ενδεχομένως αρνηθούν τα φύλλα επίταξης.
Για την Παρασκευή η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με την οποία στρέφεται κατά των επτά σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.
Στην απεργία της Παρασκευής συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι τα άλλα μέσα της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Τραμ, και τον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή και προσανατολίζονται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις έως την Τρίτη.
Παράλληλα και σιδηροδρομικοί αποφάσισαν την Παρασκευή να διακόψουν τα δρομολόγια στον Προαστιακό (Κιάτο-Αεροδρόμιο, Χαλκίδα-Αθήνα). Για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα προκηρύχθηκε τριήμερη απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), στην οποία περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.
Στο πλευρό των εργαζομένων του μετρό τάχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα καλώντας τους να μην υποκύψουν. «Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, η οποία επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια. «Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στους εκφοβισμούς. Να σταθούμε όλοι σαν μια γροθιά» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.
Το νέο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς καμία εξαίρεση,
ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά από
συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό. Είναι πάρα πολύ βασικό. Υπάρχουν
μεγάλες ανισότητες σήμερα. Έχουμε καταστάσεις όπου απόφοιτοι
στοιχειώδους εκπαίδευσης σε ορισμένες δημόσιες επιχειρήσεις, μη
εισηγμένες, παίρνουν περισσότερα χρήματα από καθηγητή πρώτης βαθμίδας
στο Πανεπιστήμιο. Είναι πράγματα που δεν τα θέλει κανένας αυτά» εξήγησε ο
κ. Στουρνάρας.
Αλληλεγγύη στους απεργούς. Ας φάμε όλοι λίγο ταλαιπώρια ,αλλά ας τους στηρίξουμε. Αύριο κάποιοι από εμάς θα είμαστε στη θέση τους. Μην τσιμπάει ο κόσμος από το συνεχές διαίρει και βασίλευε της χουντοσυγκυβέρνησης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ. Ζιζέλ ότι και να πεις εγκάθετη είσαι.Δικό σου
http://www.youtube.com/watch?v=z_k4sA2YAWc
Στο μετρό δουλεύεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως είσαι και εσύ από εκείνους που θέλουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά δν θέλουν να πληρώνονται όσο και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι;
Και όταν έκοβαν τους μισθούς των υπολοίπων πόσο τους στήριξαν οι σημερινοί που θρασύτατα προκαλούν την κοινωνία;
Ρε ουστ!!
Ζιζέλ, δύο λάθη:
Διαγραφή1. Οι υπάλληλοι αυτοί είναι ιδιωτικοί και όχι δημόσιοι.
2. Το «ρε ούστ» δεν αποτελεί επιχείρημα.
Θάταν καλό να προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε το φιλόξενο αυτό blog σε κάποιο επίπεδο.
Θα ξεκινήσω αντίστροφα:
Διαγραφή1. Το ρε ουστ είναι το ίδιο ακριβώς "επιχείρημα" με το "είσαι εγκάθετη".
2. Οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονται σε μια δημόσια εταιρεία, τα ελλείμματα της οποίας τα πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Διαχειρίζονται, δε, μέσα και υλικό που αποτελεί δημόσια περιουσία, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχουν ανήκουν σε εκείνες που ονομάζονται δημόσια αγαθά.