Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Blue Monday;

Από το 2005, η τρίτη Δευτέρα του νέου χρόνου θεωρείται η πιο θλιβερή ημέρα του έτους με την κατάθλιψη να χτυπάει κόκκινο! Την ημέρα αυτή έχουν ονομάσει ως "Blue Monday". Όλα ξεκίνησαν όταν ο
ψυχολόγος Dr Cligff Arnall διατύπωσε την άποψη ότι αυτή είναι η πιο θλιβερή ημέρα, βασιζόμενος σε μια μαθηματική εξίσωση.
Στη εξίσωση αυτή συνυπολόγισε τις καιρικές συνθήκες, το χρέος που μας άφησαν τα Χριστούγεννα, το πόσο ικανοί είμαστε να βγάζουμε τα έξοδα της ημέρας, οι 25 ημέρες που έχουν περάσει από τα Χριστούγεννα, τις κινήσεις μας και τα κίνητρά μας και πόσο καιρός έχει περάσει από τότε που οι άνθρωποι "έσπασαν" τους κανόνες της Πρωτοχρονιάς.
Προσθέτοντας και αφαιρώντας, μελετώντας και παρατηρώντας, ο Dr έφτασε ότι η τρίτη Δευτέρα του χρόνου είναι η πιο καταθλιπτική ημέρα ολόκληρουτου χρόνου.
Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο;
Πολλές πανεπιστημιακές μελέτες, δείχνουν ότι δεν είναι η Δευτέρα η πιο θλιβερή μέρα, αλλά η Τετάρτη. Είναι η μέρα, που οι περισσότεροι αισθάνονται άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου