Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ύφεση βαθαίνει στην οικονομία, την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τα δημοτικά...

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν τη Δευτέρα και οι οποίες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι υπουργοί στους οποίους πέφτει το βάρος της περιστολής των κρατικών δαπανών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθούν οι δράσεις με τις οποίες θα εξοικονομηθούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει το υπουργείο Οικονομικών σε νέα μέτρα.

«Ξεκινάμε τον Τρ(ο)ικό πόλεμο» παρατηρούν κυβερνητικά στελέχη, που επικαλείται Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και με περιορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης από την ελληνική κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος από την Εurostat που θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι κατόρθωσε σε λιγότερο από 12 μήνες να περιορίσει το έλλειμμα κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει τώρα να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις για νέα μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση.

Από την άλλη πλευρά οι απεσταλμένοι της τρόικας έχουν ήδη επισημάνει στην κυβέρνηση ότι εφόσον η μείωση του ελλείμματος δεν είναι στο επίπεδο που είχε προβλεφθεί στο μνημόνιο, θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο το 2011 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τέλος του επόμενου χρόνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει επίσης κληθεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους στόχους και τα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού.

Τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στο Παρίσι, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου