Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέα Διοίκηση- Άμεσες δράσεις

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Προοπτικής, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Μετά τη λειτουργία της «Ώρας του Δημότη», την αναβάθμιση της Γραμμής Εξυπηρέτησης του Δημότη «15322», την πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος του οδικού χάρτη ενεργειών του «Καλλικράτη», την αναβάθμιση της καθαριότητας, τον εμπλουτισμό των δράσεων της Παιγνιοθήκης και την επέκταση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, υλοποιούμε άμεσα, άλλες δύο προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Συγκεκριμένα, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος εφαρμόζουμε:
  • Μείωση 20% στα Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Φιλαδέλφειας και ανατίμηση των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού για τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Χαλκηδόνας κατά το ελάχιστο δυνατό, δηλαδή όσο το ποσοστό του πληθωρισμού.
  • Απαλλαγή των ατόμων με αναπηρίες, των πολυτέκνων και των απόρων, από την υποχρέωση καταβολής των Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού.
  • Μείωση των Τελών Νεκροταφείου κατά 21%. Στις κατηγορίες που αφορούν τη μεγαλύτερη μερίδα των συνδημοτών μας, όπως τα δικαιώματα ταφής, τα οστεοφυλάκια και οι παρατάσεις, οι μειώσεις ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 42%.
Παρόλες τις  ατέλειες και τις αρρυθμίες, είναι γεγονός ότι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχουμε αρχίσει να ξεδιπλώνουμε βασικές πτυχές του σχεδίου δράσης μας και θα συνεχίσουμε την υλοποίηση του έργου μας ακόμα πιο παραγωγικά τους επόμενες μήνες.
Στην πράξη αποδεικνύουμε ότι η Διοίκηση της πόλης είναι υπεύθυνη. Έχει και τη βούληση, αλλά και το σχεδιασμό για να εφαρμόσει όλα όσα είχε εξαγγείλει προεκλογικά με σκοπό να φέρει τη «Νέα Προοπτική» στην πόλη μας.

H Επικεφαλής
Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη

11 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και θεωρώ ότι αποτελεί θετικό δείγμα γραφής της νέας Διοίκησης του Δήμου.
    Μια παρατήρηση μόνο. Η Ευτυχία Γαϊτανά-Αποστολάκη δεν είναι απλώς επικεφαλής της "Νέας Προοπτικής", αλλά Δήμαρχος. Ασχέτως με το αν η ανακοίνωση προέρχεται από τον συνδυασμό και όχι από το Δήμο, φρονώ ότι κάτω από το όνομά της θα έπρεπε να αναφέρεται και το θεσμικό της αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταστηματαρχης οδου Δεκελειας3 Μαρτίου 2011 στις 10:06 π.μ.

    Για το χαρατσι στους επαγγελματιες της πόλης τις μερες της Πρωτομαγιας κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εννοείς χαράτσι; Σε βάζουν να πληρώνεις τον πάγκο σου ή μήπως ήταν αρνητικοί να σου παραχωρήσουν χώρο μπροστά από το μαγαζί σου; Εγώ ξέρω ότι τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα κ.λ.π. που συμφωνώ ότι είναι έτσι κι αλλιώς τεράστια, παραμένουν τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στη Διοίκηση. Ευτυχώς κάποιοι φαίνεται πως δουλεύουν σε αυτόν τον τόπο αλλά για να δούμε αν θα τα καταφέρουν να κρατήσουν σε καλό επίπεδο την καθαριότητα...αυτό είναι και το ζητούμενο πέρα από τις οποιεσδήποτε μειώσεις. Πάντως μου φαίνεται πως γίνεται δουλειά στο Δήμο μετά από χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφήστε τα μίση και πιάστε δουλειά. Το δρόμο δείχνει η Δήμαρχος και η διοίκηση γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραια πραγματακια που διαβαζουμε...¨αναβαθμιση του 15322¨...σωστά, το πήρανε από το ισόγειο και το πήγανε στον τρίτο...3500 αιτήματα σε 3 χρόνια έβγαλε...πως το αναβαθμίσανε; επεκτείνοντάς το και στη Χαλκηδόνα που όλα δουλεύανε ρολόι;
    ¨εμπλουτισμός των δράσεων της Παιγνιοθήκης¨...ποιές; να μας τις πουν, εδώ δεν αξιζει να γινουμε στγκεκριμένοι;
    ¨επέκταση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου¨...και εδώ τίποτα συγκεκριμένο; γενικά και αόριστα; περάσανε 50 Φιλαδελφειώτες και πήραν ρύζι και μακαρόνια; Θα μας πούνε άραγε καποτε πόσο εχει κοστίσει ο θεσμός και πόσο η διαφήμισή του; Το μέτρο είναι καλό αλλά ούτε ως πρόσχημα ούτε ως δούρειος ιππος εξάρτησης και συναλλαγής...
    Τέλος, οι απαλλαγές στις ειδικές κατηγορίες δεν ήταν ίδιες επί Κόντου; Τι ακριβώς αλλάξανε; Μήπως αυτά που εφήρμοζαν οι ίδιοι στη Χαλκηδόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πλάνη της... προεκλογικής εκστρατείας...3 Μαρτίου 2011 στις 3:26 μ.μ.

    Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.
    Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Aγιος Πέτρος και της λέει:
    - "Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;" Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
    - "Δεν είμαι σίγουρη."
    - "Τότε", λέει ο Aγιος Πέτρος, "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
    Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Aγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μίλαγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Aγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
    - "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
    Ο Aγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
    Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και διέταζε συνεχώς.

    Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
    "Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν." Και ο Διάβολος της απαντά:
    - "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!

    ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλάνη, καλό αλλά πολυφορεμένο το ανεκδοτάκι, σαφής αλλά άκομψη η αλλαγή φύλλου του πρωταγωνιστή -όλες οι παρέες σου είναι τόσο... Γκούφη;- και πολύς χώρος για το τίποτα. Γιατί η δική μας είναι μόλις δυο μήνες δήμαρχος, άρα για να την κρίνεις έτσι -εγώ δεν είμαι Γκούφη...- ακόμα δεν το έχεις χωνέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Σόδα, δοκίμασε περισσότερη σόδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας τύπος πηγαίνει σε ένα pet shop και λέει στον υπεύθυνο:
    - Θέλω να αγοράσω έναν έξυπνο παπαγάλο που μιλάει.

    Ο υπεύθυνος τον πάει στο αντίστοιχο τμήμα κι αρχίζει να του δείχνει διάφορους παπαγάλους.
    - Αυτός εδώ είναι πανέξυπνος, του λέει. Απαγγέλλει όλο τον Όμηρο απέξω.
    Για του λόγου το αληθές, ο πωλητής, λέει στον παπαγάλο: "Οδύσσεια!"
    Ο παπαγάλος αρχίζει: ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν...
    - Πω, πω! Πόσο κάνει;
    - Ε, Όμηρος είναι αυτός. Ολόκληρα έπη. 2000ευρώ για εσάς.
    - Ακριβούτσικος. Έχετε κανέναν άλλο, με λιγότερο κλασική παιδεία;
    - Πώς, έχουμε. Αυτόν εδώ.
    - Τι κάνει;
    - Του δίνεις δύο οποιουσδήποτε αριθμούς, όσο μακροσκελείς θέλεις, κι εκείνος σου λέει το άθροισμά τους σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα.
    Για του λόγου το αληθές, ο πωλητής λέει στον παπαγάλο: 255.699 συν 986.423. Ο παπαγάλος σκέφτεται λίγο και απαντά: 1.242.122!
    - Μάλιστα!! Και πόσο κάνει;
    - Ε, ολόκληρος μαθηματικός. 2500ευρώ για εσάς.
    - Μάλιστα. Κανέναν άλλο, με περισσότερο εγκυκλοπαιδικές γνώσεις έχετε;
    - Πώς δεν έχουμε! Αυτόν εδώ.
    - Αυτός πάλι τι κάνει;
    - Αυτόν του λες μία οποιασδήποτε χώρα κι εκείνος σου λέει την πρωτεύουσα.
    Για του λόγου το αληθές, ο πωλητής, λέει στον παπαγάλο: Μπουρκίνα Φάσο!
    Ο παπαγάλος απαντά πάραυτα: Ουαγκαντούγκου!
    Εντυπωσιασμένος πάλι ο πελάτης ρωτά για την τιμή.
    -Ξέρεις πόσες χώρες υπάρχουν στον κόσμο; Άσε που μελετά κάθε μέρα για να μαθαίνει τις πρωτεύουσες των νέων κρατών! 3000ευρώ. Κοψοχρονιά θα σου τον δώσω!
    - Αν είναι να δώσω τόσα λεφτά, ρε φίλε, απαντά ο πελάτης, θέλω έναν παπαγάλο να ξέρει περισσότερα πράγματα! Αυτοί που μου έδειξες ξέρουν ο καθένας από ένα πράγμα μόνο!
    - Τότε να πάρετε αυτόν εδώ, του λέει ο πωλητής και του δείχνει έναν παπαγάλο σ' ένα κλουβί στη μέση του τμήματος.
    - Πόσο κάνει; ρωτά ο πελάτης.
    - 25000ευρώ σε πέντε άτοκες δόσεις.
    - 25000; Μα καλά, τι ξέρει και κάνει τόσα λεφτά;
    - Αυτό δε το γνωρίζουμε, κύριε. Δε μιλάει!

    - Μα καλά, δεν ξέρετε τι κάνει και τον πουλάτε τόσο; Για κορόιδα ψάχνετε;
    - Κάθε άλλο!
    - Τότε;
    - Να, κάθε πρωί που ανοίγουμε το μαγαζί και ξεσκεπάζουμε τα κλουβιά, όλοι οι υπόλοιποι παπαγάλοι κάνουν μια υπόκλιση προς το μέρος του συγκεκριμένου παπαγάλου και λένε όλο σεβασμό: "Καλημέρα, κύριε καθηγητά!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύντροφοι καλά τα ανεκδοτάκια, αλλά να τα ανεβάζουμε σε κανένα blog με ευθυμογραφήματα. Εδώ λέω να το γυρίσουμε σε πιο srtaight πολιτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή