Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Οι αρχές δημιουργίας και κυριαρχίας της Νέας Προοπτικής

Παρά το ότι πέρασαν μόλις τέσσερις μήνες από τις εκλογές, αλλά και από τον αδόκητο θάνατο του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, ίσως είναι χρήσιμο να θυμηθούμε το μυστικό της επιτυχίας του, όταν δημιούργησε και στη συνέχεια έκανε κυρίαρχη τη Νέα Προοπτική στη Χαλκηδόνα, αλλά και αργότερα, όταν -μόλις μια μέρα πριν φύγει από αυτόν τον κόσμο- σάρωσε στις εκλογές της Χαλκηδόνας και ήλθε
πρώτος ΚΑΙ στη Φιλαδέλφεια.
1 - Η Νέα Προοπτική δημιουργήθηκε και κυριάρχησε ως ένας υπερκομματικός δημοτικός συνδυασμός. Παρά το ότι ο Αποστολάκης ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο προσέλκυσε στη Νέα Προοπτική πολλούς ΝεοΔημοκράτες, αλλά κι αριστερούς, εκτός από στελέχη που ήταν στο ίδιο κόμμα με εκείνον.
2 - Η Νέα Προοπτική δομήθηκε γύρω από την αντίληψη ότι τα στελέχη της είναι μια παρέα, που έχουν προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, συνεπώς έφτιαξαν και καθημερινά ενδυνάμωναν τη "χημεία"
που είναι απαραίτητη σε όσους διοικούν είτε ένα δήμο, είτε μια χώρα, είτε μια επιχείρηση, είτε έναν σύλλογο.
3 - Η Νέα Προοπτική όπως την οραματίστηκε ο Γιώργος Αποστολάκης είναι μια δημοτική παράταξη πέρα από κόμματα. Τα στελέχη της τα ένωνε όχι η κοινή κομματική ένταξη, αλλά η κοινή κοινωνική ευαισθησία, η κοινή έγνοια για το συμπολίτη, η συνύπαρξη και η συλλειτουργία στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δημότη. Κάτω από αυτό το πνεύμα συνυπήρξαν και "έδεσαν" στελέχη διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, ιδεολογικών προτιμήσεων και ηλικιακών κατηγοριών, όπως οι Αγαγιώτου, Κουτσάκης, Παπακώστας, Καραβίας, Καλόστος από τη μια και Παπανικολάου, Σιώρης, Κούσουλα κλπ από την άλλη. Αυτό το "πάντρεμα" αξιολόγησνα θετικά οι δημότες της Χαλκηδόνας κι εξέλεξαν τον Αποστολάκη δήμαρχο το 2006, αυτό εκτίμησαν και το 2010 και του έδωσαν ποσοστά θριαμβευτή. Αλλά και οι Φιλαδελφειώτες, είδαν πόσο αποτελεσματικές ήταν οι αρχές πάνω στις οποίες δομήθηκε η Νέα Προοπτική και εντάχθηκαν σε αυτές.
Πόσο ξένα με τις αρχές της Νέας Προοπτικής, πόσο μακριά από τις πρακτικές που την έκαναν κυρίαρχη σε Χαλκηδόνα και Φιλαδέλφεια κινούνται οι μικροκομματικές και άτεχνες επιχειρήσεις υπονόμευσης της σημερινής Δημάρχου και ηγέτη της Νέας Προοπτικής, της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη...

18 σχόλια:

  1. Πιστεύω πως είναι βαθιά νυχτωμένοι και δεν γνωρίζουν ούτε από πολιτική ούτε πολύ περισσότερο από ψυχοπολιτική, όσοι βλέπουν διάσπαση στη «Νέα Προοπτική».

    Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Η νέα διοίκηση προτίμησε να μην εκλεγεί «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» αφ' ενός για να μην επιβαρυνθεί το ταμείο με άλλον ένα μισθό αφ' ετέρου για να μην υπάρχει ουδείς δυσαρεστημένος. Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές, θα καταλάβει πως στην παρούσα φάση, λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές, δεν έγινε και τίποτα αν εμφανίζεται ένα φαινομενικό ρήγμα στον συνδυασμό.

    Τέλος, με την τακτική που εφαρμόστηκε, αποκοιμίζεται, τρόπον τινά, και η αντιπολίτευση, θεωρώντας πως έχει απέναντί της έναν συνδυασμό με προβλήματα που θα πέσει σαν ώριμο φρούτο.


    Υ.Γ.: Μεγάλη γάτα ο μούσιας. Σκακιστής από τους λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απρόβλεπτε νομίζεις ότι δεν γνωρίζουμε τις μάχες και τα κουτσομπολιά των ίδιων των πρωταγωνιστών! Τα σχέδια και τις επιδιώξεις...
    Σε ποιους τα λες αυτά!
    Αλλά τι σχέση έχει η κ. Γαϊτανά με τον αείμνηστο Γιώργο. Καμία και γι΄ αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει την παράταξη ενωμένη ούτε και κανέναν έλεγχο σε κανέναν!
    Αυτή δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη που δεν χρειάζεται γνώση προβλημάτων και καταστάσεων. Δεν μιλάει καθόλου και κανείς πλέον δεν απευθύνεται σε αυτήν! Όλοι λένε κύριε Δήμαρχε και απευθύνονται στον Γρετζελιά που δίνει ανοιχτά μέσα στην συνεδρίαση εντολές στους αντιδημάρχους για ενέργειες που πρέπει να προβούν!!!
    Και κανείς δεν βγάζει άχνα!!!
    Σε τελική ανάλυση ακόμη κι αν ίσχυε αυτό που μας λες ότι ήταν έξυπνο κόλπο η μη εκλογή συμπαραστάτη, για να έχουν να πληρώνονται οι ίδιοι, δεν είναι προς τιμή τους ότι έβαλαν στη διαδικασία του δουλέματος τον Νούλα, τον Μαγκλάρα, τον Βασταρδή και τους άλλους!
    Και είχαν και την επιλογή του Καβακόπουλου που και δικός μας είναι και είχε δεσμευτεί ότι δεν ήθελε τα λεφτά !
    Οπότε τα παραμύθια σου πες τα αλλού που θα σε πιστέψουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 1:51 πμ

    καλά είσαι πολύ μεγάλος αναλυτής.
    σε ποιά σχολή πολέμου σπούδασες?
    και μετά ξύπνησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι αρχές δημιουργίας και κυριαρχίας της Νέας Προοπτικής" δεν περιλάμβαναν ΝεοΔημοκρατικοποίηση του συνδυασμού και του δήμου...
    Αλλιώς να αλλάξει όνομα ο συνδυασμός και να γίνει "Νέα Δημοκρατι(κι)α Προοπτική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12.06
    Η σέχτα που θέλει πραξικοπηματικά να ξαναφέρει το Γρετζελιά στη δημαρχία, επιχειρεί να ταυτίσει έναν άνθρωπο που έφερνε την Αστυνομία για να πετάξει έξω από το δημοτικό συμβούλιο τους ανεπιθύμητους, με ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσει. Δήμαρχο έχουμε με την ψήφο των πολιτών. Όποιος διαφωνεί, σπίτι του, ή ακόμα καλύτερα, ας κάνει δικό του συνδυασμό να δώσουμε νέα διάσταση στη λέξη "μαύρισμα". Πιο πολύ φούμο από ποτέ. Και κάθε φορά, περισσότερο... Φούμο να δουν τα μάτια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ανώνυμε 12:21 μμ
    σε παρακαλώ πες μου γι' αυτό το γεγονός που λες, με την αστυνομία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Να μαθαίνουμε και οι νεότεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή για να είναι αληθινή όλη η παραπάνω ανάλυση .Μάλλον είναι γραμμένη από τους ιδρυτές , δεδομένου ότι εκφράζει προθέσεις οι οποίες, ποτέ δεν διατυπώθηκαν επίσημα , κάτι πήγε να ειπωθεί στον επικήδειο, από τον Παπακώστα , όμως ήταν λειψό και άνευρο ίσως λογω της στιγμής. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, πολύ περισσότερο που έχουμε και μια τετραετία «εξουσίας». Κάποια στιγμή θα επανέλθω και αναλυτικά για όλη την «παρέα» γιατί ζούμε εδώ γνωρίζουμε και ΔΕΝ ξεχναμε!!! . Για τώρα θα επαναλάβω αυτό που είχε γράψει κάποιος άλλος και ειλικρινά θέλω να διαψευστώ «Ανεμομαζέματα ….διαβολοσκορπίσματα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμε 2 Μαρτίου 2011 10:20 π.μ.

    Αν και όταν μπορέσεις να κάνεις κι εσύ την όποια ανάλυση, είμαι εδώ για να το συζητήσουμε. Να σου πω όμως κάτι; Είμαι βέβαιος ότι δεν μπορείς. Εκείνο που σίγουρα μπορείς όμως, είναι να χλευάζεις χωρίς επιχειρήματα.
    Είμαι σίγουρος ότι κάποιους από εσάς σας πείραξε το Υ.Γ. μου. Είναι ψέμματα μήπως; Αμφιβάλλει κανείς για την ευφυία του μούσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανώνυμε 1.01΄
    την αστυνομία την είχε φέρει ο συνδυασμός της δεξιάς με Αδαμόπουλο δήμαρχο και Τομπούλογλου αντιδήμαρχο!!! Είχε αποκλείσει τους δρόμους γύρω από το δημαρχείο και την είσοδο του δημαρχείου όταν συζητούσε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.41
    Κι ο Αδόλφος ευφυής ήταν, δεν ήταν βλάκας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @2:26 μ.μ.

    Τουλάχιστον ατυχής ο παραλληλισμός. Προσπαθείς να πλήξεις τον μούσια αλλά το μόνο που καταφέρνεις τελικώς είναι να τον εξυψώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο κεφ. 2 λέτε Γιά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ μεταξύ των Ν ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!!!
    ...Kάτι θα ξέρετε περισσότερο από εμάς ,για να το λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @2.42
    Προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις σημαίνει καλή συνεργασία και στα δημοτικά πράγματα. Ένας άνθρωπος με στοιχειώδη κοινωνική ζωή, καταλαβαίνει τι σημαίνει προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις: φιλία, αλληλοεκτίμηση, κλπ.
    Βέβαια ένας ακοινώνητος, ίσως το παρεξηγήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2.40
    Αν θεωρείς "εξύψωση" τον παραλληλισμό με τον Αδόλφο, μάλλον δικαίως είσαι φίλος του μούσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την αστυνομία στο Δημ. Συμβούλιο την είχε φέρει ποτέ και ο Γρετζελιάς για κάποιον Δημότη, ή αυτό είναι παραμύθι?

    Ξέρει κανείς να μου πει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Ανώνυμε 2:51 από πού βγάζεις το συμπέρασμα πως είμαι φίλος του μούσια; Το πιστεύεις ή όχι δεν τον έχω ψηφίσει ποτέ. Ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του. Απλά σου επισημαίνω ότι όλοι εσείς που ασχολείστε τόσο πολύ μαζί του μάλλον τον εξυψώνετε παρά τον φθείρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ανώνυμο 4:27 μ.μ.

    Ας το κοπελιά, σε πήρανε όλοι χαμπάρι.

    Μη γκρεμίζεις κάτι που βοήθησες και ελπίζω βοηθάς ακόμα να χτιστεί.

    Αλήθεια με τις σχέσεις σου έτσι κάνεις, γιατί ενδιαφέρεται πολύς κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα πάντα όλα τα χει κάνει.
    αρκεί για να σκεφτείς τι αυταρχικός τύπος είναι, όλους τους συνεργάτες του, τους έκανε αντιδήμαρχους και τελικά έρχονταν στα μαχαίρια
    και φεύγανε (όρα Τζιώτη κλπ).
    Εξίσου αυταρχικοί ήτανε και οι πρόεδροι που διάλεγε (κουμάντο έκανε τότε ο ίδιος, κάνει και τώρα). Αυτά. Είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, τοκόμμα του έχει την εξουσία, οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι παλιοί συνεργάτες του, έστω και αν είναιτσακωμένοι.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθούν και με τα δημοτικά. είδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή