Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κάποιοι τώρα θυμήθηκαν τα κόμματα...

Η υποκρισία σε αυτό τον τόπο, μερικές φορές δεν έχει όριο. Το ακούμε στη ρούγα, το διαβάζουμε σε σχόλια και δήθεν "επιχειρήματα". Η Δήμαρχος, λέει, είναι "δεξιά" και θέλει να διοικήσει το δήμο με "δεξιούς".
Είναι τόση η κομπορρημοσύνη όσων λανσάρουν τέτοια φαιδρά επιχειρήματα, που θεωρούν όλους εμάς τους υπόλοιπους κάτι ανάμεσα σε βλάκες και ηλίθιους, που καταπίνουν αμάσητες τέτοιες γελοιότητες.
Το πρώτο ερώτημα στους δήθεν "προσβεβλημένους" ΠΑΣΟΚους είναι το
εξής: Αυτά που καταμαρτυράτε σήμερα στην κυρία Αποστολάκη, δεν τα ξέρατε όταν την προτείνατε και την επιβάλατε για διάδοχο του Γιώργου Αποστολάκη στην προεδρία της Νέας Προοπτικής και υποψήφια Δήμαρχο;
Δεύτερο ερώτημα: Πότε ακριβώς ανακαλύψατε ότι θέλει, δήθεν, να διοικήσει το Δήμο με... "δεξιούς"; Όταν η ίδια όριζε τους πέντε αντιδημάρχους της, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι ενεργά στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Όταν η ίδια πρότεινε για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ; Όταν η ίδια με επιμονή εφαρμόζει το πρόγραμμα που κατάρτισε ο μακαρίτης Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος υπηρέτησε τις πολιτικές του ιδέες μέσα από το ΠΑΣΟΚ;
Τρίτο ερώτημα: Τι ακριβώς είναι για σας η Νέα Προοπτική; Παράρτημα του τοπικού ΠΑΣΟΚ; Φυτώριο παραγωγής κι ανάδειξης στελεχών του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως ένας υπερκομματικός συνδυασμός, που απευθύνθηκε πειστικά στο σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας και ψηφίστηκε από πολίτες ΟΛΩΝ των πολιτικών αποχρώσεων;
Εμείς ερωτήματα θέτουμε. Να δούμε αν θα πάρουμε απαντήσεις...

21 σχόλια:

  1. η συνταγή της επιτυχίας του Γιώργου Αποστολάκη είχε βασικό συστατικό την υπερκομματική και όχι διακομματική διοίκηση. αυτό έφερε σε πλεονεκτική θέση τον ίδιο και την παράταξή του. η συμμαχία των πολιτών της Ν.Χ. απέναντι στις κομματικές αγκυλώσεις του επέτρεψε να δημιουργήσει ίδανικές συνθήκες διοίκησης απεξαρτημένης από πατερούλιδες. η επιλογή της Δημάρχου και πρόταση του Θ. Μαγκλάρα είναι 100% σύμφωνη με την παραπάνω φιλοσοφία. αυτό οραματίστηκε ο Γιώργος Απστολάκης, αυτό επιδιώκει όπως φαίνεται σήμερα η Δήμαρχος, αυτό εμπνέει η επιλογή Μαγκλάρα. Αυτό φοβάται ο Παντελής Γρετζελιάς. Αυτό του δημιουργεί ανασφάλεια. Γι αυτό χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοί μας φίλοι νομίζετε πως είμαστε τόσο κορόιδα; Ο Αποστολάκης θα έκανε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ συμπαραστάτη του δημότη;!
    Τι δουλειά έχει ο συμπαραστάτης με την διοίκηση που μας λέτε εκτός από το γεγονός ότι σε αντίθεση με ότι ορίζει ο νόμος εσείς θέλατε να τοποθετήσετε έναν συμπαραστάτη του χεριού σας σε βάρος μάλιστα αυτού που σας έδωσε την λύση και την νίκη προτείνοντας Γαϊτανά και κρατώντας ως σήμερα την πλειοψηφία ενωμένη και ισχυρή!
    Ένας ανήμπορος άνθρωπος είναι η δήμαρχος που δεν μπορεί να κρυφτεί, και τα πάντα τα κινεί ο Γρετζελιάς! Και δεν τον θέλετε για να κάνει κουμάντο ποιος; Ο Νούλας-Μαγκλάρας συμπαραστάτης της δημάρχου...
    Έλεος με τις υπονομευτικές για την ενότητα της παράταξης επιλογές σας!
    Αντί να μαζευτείτε και να ζητήσετε συγνώμη για την αχαριστία σας θέλετε να βγείτε κι από πάνω!
    Ε δεν θα σας περάσει πάρτε το χαμπάρι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η νεα προοπτικη ηταν με τον Γιωργο Αποστολακη και πρεπει να παραμεινει και σημερα ενας ανεξαρτητος υπερκομματικος καθαρα αυτοδιοικητικος συνδυασμος. Ποτε στην Χαλκηδονα οι επιλογες των προσωπων που στελεχωσαν τις διαφορες θεσεις δεν εγιναν απο τον Αποςτολακη με κομματικα κριτηρια αλλα παντα με γνωμονα το καλυτερο αποτελεσμα για την πολη.
    Αφηστε ολοι σας σημερα λοιπον στην ακρη τον δηθεν κομματικο πατριωτισμο σας και στρωθειτε στην δουλεια γιατι οι πολιτες που σας ψηφισαν ανηκουν σε ολα τα κομματα και περιμενουν απο σας λυσεις .
    Οποιοι επιμενουν να βλεπουν το δημο με πρασινα η μπλε γιαλια ανηκουν σε μια αλλη εποχη και καλυτερα να πανε σπιτι τους. Θα προσφερουν μεγαλη υπηρεσια στην Φιλαδελφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, μου ήρθαν στον νου οι αδελφοί Ντάλτον.

    Σε κάνω εσένα Δήμαρχο, αλλά εγώ θα κουμαντάρω τον Δήμο.

    Με ποιόν κ.κ. Σύμβουλοι της Διοίκησης, πήγατε να κάνετε κολεγιά?

    Όταν όλος ο κόσμος σας έκραζε για αυτόν που σας κάνει κουμάντο, σε αυτόν που σας έχει κάνει στρατιωτάκια, που δεν τολμάτε να του αντιμιλήσετε, που τον κάνατε φωτοστέφανο στο κεφάλι σας, εσείς ειρωνευόσαστε.

    Σας λέγαμε ότι ο άνθρωπος δεν έχει ούτε Θεό ούτε διάολο, σας λέγαμε ότι για την πάρτη του τα κάνει όλα, και εσείς πάλι μας ειρωνευόσαστε.

    Σας ενδιέφερε μόνο, να πάρετε εξ' εφόδου την Δημαρχία.
    Ωραία την πήρατε.
    Και τώρα τι θα την κάνετε?

    Σας έλεγαν οι κ.κ. Κόντος και Τομπούλογλου όταν τον επιλέξατε για Προεδρο, ότι είναι η χειρότερη επιλογή σας, και εσείς πάλι χαχανίζατε.

    Τώρα ανακαλύψατε ότι χτυπάει υπόγεια την Δήμαρχο?
    Τώρα ανακαλύψατε ότι θέλει να "παίξει" τον Δήμαρχο.

    Θα σας πάρει και τα σώβρακα.
    Και τότε θα μείνετε γυμνοί, να σας βλέπουμε όλοι και να γελάμε.

    Και καλά αν εσείς είχατε απωθημένο να κουρσέψετε έναν μεγάλο Δήμο, και συμμαχήσατε με όλους, τι σας έφταιξε η Φιλαδέλφεια?

    Γιατί πρέπει να περάσουμε 4 χρόνια υπόγειας Διοίκησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλαχιώτη, όσο και να θελετε το Χαρούλη δήμαρχο, ΔΕΝ πρόκειται να τον δείτε ποτέ. Είναι τόσο λίγος, τόσο ελάχιστος, που δεν υπάρχει περίπτωση όχι το δήμο, ούτε περίπτερο να διοικήσει, αν είναι να διοικήσει με εκλογές. Έχει ρε παιδί μου τον ανθρωποδιώχτη. Βρείτε κάποιο άλλο και τότε, ίσως... με το Χαρούλη ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @10:57 πμ
    Αν ο Χαρούλης όπως λες, ψηφιστεί από τους Δημότες, θα βγεί.
    Όπως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο βγήκε η σημερινή Δήμαρχος.
    Δεν συμφωνείς?

    Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλοι.
    Μη ξεχνάς, ότι και ο Καραμανλής εκλέχτηκε σαν αναμορφωτής και εκ του αποτελέσματος, κρίθηκε σαν ανίκανος και ιδιωτεύει.

    Το ίδιο γίνεται με όλες τις εξουσίες.
    Μας υπόσχονται κάποιο πρόγραμμα, τους ψηφίζουμε και αν τα πάνε χάλια, τους στέλνουμε σπίτι τους.
    Δεν είναι σωστές διαδικασίες αυτές?

    Τώρα όμως μου πέφτει λίγο δύσκολο να αλλάξω τον επικεφαλής.
    Δεν είμαι Παντελής.

    Πώς με κατάλαβες ότι ψηφίζω Χαρούλη?
    Θα μπορούσα να είχα ψηφίσει Αποστολάκη,Κόντο, Βαλασσά, Μάλιο.
    Υπηρετείς στο Α2?

    Και κάτι άλλο που δεν έχεις καταλάβει ακόμα, η κριτική των Δημοτών στρέφεται ΠΑΝΤΑ κατά της Διοίκησης, και Διοίκηση τώρα ΔΕΝ είναι ο Χαρούλης.

    Ξυπνήστε κάποια στιγμή, και δείτε ότι πολύ πιθανόν η επιλογή μας, να ψηφίσουμε την συγκεκριμένη Διοίκηση, μπορεί να μην ήταν και η καλύτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλο αυτό το νοσηρό σκηνικό θα είχε αποφευχθεί αν έμπαινε στον β' γύρο ο Κόντος. Η πιο σοβαρή τεχνοκρατική διοίκηση που πέρασε τα τελευταία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι δοιηκηση ειναι πολυσυλεκτικη. Αν δεν σας αρεσει πρόβλημά σας.
    Εχετε μαθει να σχολιαζετε τα παντα οταν ειστε εξω από το χορό...

    Mια μικρη αναγνωστρια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμο 2:48

    Με εντυπωσιάζει το βαθυστόχαστο συμπέρασμα αγαπητέ φίλε. Συμφωνώ και προτείνω να επιβληθούν αυστηρότατες κυρώσεις σε αυτό τον παλιολαό που δεν έδωσε την ευκαιρία στον Κόντο να μπει στον β΄γύρο.
    Προτείνω λοιπόν:
    Τιμωρία δια 150 ραβδισμών σε όσους το επώνυμό τους αρχίζει από Γ.
    Δημοσια διαπόμπευση για τους υπολοίπους, ανά εκλογικό τμήμα.
    Έτσι για να μάθουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ εξυπνάκιας αυτός ο prospero...

    Καλά που ήσουνα τόσο καιρό;

    Προσπάθησε να γράφεις τακτικότερα, για να μας διασκεδάζεις με τα ωραία σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παλιολαέ

    δεν πιστεύω το επώνυμό σου να αρχίζει από Γ;
    Αν είναι έτσι τότε εσύ τιμωρείσαι με 300 ραβδισμούς.
    Αν όμως είσαι ο ίδιος με τον ανώνυμο 2:48 σκέφτομαι να προτείνω την απαλλαγή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Διαμαντή, με απογοητεύεις. Το αν οι 4 από τους 5 αντιδημάρχους είναι ΠΑΣΟΚ, είναι γιατί τότε η Δήμαρχος άκουγε ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ αυτά που της έλεγε ο μούσιας. Τώρα που επιτέλους συνειδητοποίησε ότι είναι δήμαρχος, είναι πλέον αργά να τους αλλάξει (υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει μετανιώσει για κάποιους), αλλά τουλάχιστον έχει περιθώρια ελιγμών σε άλλους τομείς και πόστα. Η ουσία όμως είναι ότι ο Γρετζελιας δεν πήρε και λίγα: βόλεψε τον εαυτούλη του και πρόλαβε να επιβάλει (εξού και η βιασύνη του πριν κλείσει το 2010) τους αντιδημάρχους που δεν θα του δημιουργούσαν πρόβλημα.
    Ότι η δημαρχίνα ήταν σαν χαμένη στο σύμπαν (και δικαιολογημένα ίσως) φαίνεται άνετα από το γεγονός ότι όρισε εαυτόν στην προεδρία των δύο επιτροπών, τη στιγμή που η γνώση που κατέχει σαφώς δεν επαρκεί.
    Αναφέρεις επίσης ότι η Νέα Προοπτική είναι υπερκομματικός συνδυασμός κλπ κλπ, τη στιγμή που γνωρίζεις (εσύ το είχες γράψει άλλωστε σε φύλλο της Αλήθειας) ότι το 70% και πλέον του συνδυασμού είναι ΠΑΣΟΚια.
    Η δημαρχίνα λοιπόν δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ. Απλά, τώρα που συνειδητοποιεί το ρόλο της (και την ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ), προτιμά να δείξει την υποτιθέμενη πυγμή της επιλέγοντας δεξιούς.
    Έτσι έχουν τα πράγματα, Διαμαντή. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Δεν ξέρω αν είμαστε φίλοι -δεν νομίζω...- αλλά έχω συνηθίσει ξερόλες που απογοητεύονται όταν κάποιος εκφράσει κάτι διαφορετικό από αυτά που εκείνοι πιστεύουν. Αν είχες λιγότερες βεβαιότητες στη ζωή σου, θα μπορούσα να σε ρωτήσω "πού το ξέρεις ότι η δήμαρχος άκουγε κατά γράμμα ότι της έλεγε ο μούσιας"; Ήσουν εκεί; Είσαι η Δήμαρχος; Ή ο μούσιας; Που το ξέρεις, λοιπόν; Να σου πω εγώ που το ξέρεις. Απλά το υποθέτεις. Κι ακολουθώντας τον Πιραντέλλο (έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε) κάνεις την υπόθεσή σου βάση για συμπεράσματα. Το ίδιο θα σε ρωτούσα ("πού το ξέρεις") ότι τώρα συνειδητοποιεί την αποτέτοια της, πώς τη λες, ταυτότητα. Ξέρεις, λοιπόν, όλα αυτά, όσα λέγονται πίσω από κλειστές πόρτες και από απροσπέλαστους τοίχους, αλλά αγνοείς κάτι που το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης. Ότι η Νέα Προοπτική είναι ένας υπερκομματικός συνδυασμός.
    Τι να πω; Απλά περιορίζομαι να υποβάλλω κι εγώ τα δικά μου σέβη, με την κρυφή ελπίδα να παραχωρήσεις μερικές από τις βεβαιότητές σου σε μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Όχι κατ' ανάγκη τη δική μου, να συνεννοούμαστε. Αλλά μια αντιμετώπιση που να μπορείς να την τεκμηριώνεις με σχετική ευστάθεια. Και τα δικά μου, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με την ίδια λογική, Παντελή μου, υπερκομματικός συνδυασμός ήταν και του Χάρη, όπως και του Κόντου. Ήταν ή δεν ήταν;
    Επίσης, έγραψες ή δεν έγραψες ότι η Ν.Π. αποτελείτο κατά 70% από πασόκια; (Μάλιστα γέλασα με την καρδιά μου όταν είχες κατατάξει τον Κουτσάκη στους ανεξάρτητους!).
    Είπαμε, σεβόμαστε το έργο και την προσωπικότητα του μακαρίτη Αποστολάκη, αλλά και αυτός πολύ συχνά ως κριτήριο είχε την κομματική τοποθέτηση. Έτσι τους Πασοκτζήσες Γρετζελιά και Κανταρέλη τους βοήθησε τότε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ όσο δεν πήγαινε (βλ.σταυρούς), ενώ την δεξιά Βουζιούκου π.χ., που με κόστος είχε ενταχθεί στη Ν.Π. την άφησε να βυθιστεί και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
    Και να ξέρεις. Δεν υποθέτω. Ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος 4.46μμ
    Λοιπόν για να σοβαρευτούμε εδώ μέσα (όσο γίνεται, μερικοί...) κατάλαβέ το: ΓΙΝΕΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ρε, όταν λέτε ότι δήθεν ξέρετε τι έκανε και τι είχε στο μυαλό του ένας άνθρωπος που είναι πια ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ. Σκυλεύετε τη μνήμη του, κι αυτό είναι αίσχος. Θα μας πεις εσύ τι έκανε ο Αποστολάκης; Από που κι ως που πιστεύεις ότι ένας άνθρωπος με στοιχειώδη σοβαρότητα θα σε πιστέψει;
    Για τον Κουτσάκη έχεις δίκιο, φταίει ο δαίμων του τυπογραφείου, αλλά έτσι είναι κάθε καμήλα: Γελάει με τις καμπούρες των άλλων, ενώ τη δική της τεράστια, την αγνοεί.
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δηλαδή, αποκλείεται να ήξερε κάποιος όσο ο Γιώργος ήταν ζωντανός; Και γιατί λες ότι σκυλεύω τη μνήμη του; Δεν με ξέρεις κι από χτες φαντάζομαι...
    Εγώ σέβομαι απεριόριστα το μακαρίτη, όπως εξίσου σέβομαι και σένα, Διαμαντή, για το πραγματικά σοβαρό έργο που επιτελείς. Προς άρσιν παρεξηγήσεων.
    Αλλά επιμένω και στα γραφόμενά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @5.05
    Είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου; Μπορείς να αποδείξεις έστω και σε έναν άνθρωπο μέσα στην πόλη ότι αυτά που ΛΕΣ ότι ξέρεις για τον Αποστολάκη, ισχύουν στ' αλήθεια; Ακούω μετά τις εκλογές "Ο Αποστολάκης μου έλεγε αυτό", "ο Αποστολάκης μου έκανε εκείνο", "ο Αποστολάκης μου υποσχέθηκε το άλλο"... Αυτός ο Αποστολάκης μέχρι να πεθάνει, όλο ρουσφέτια πρέπει να υποσχόταν, θέσεις να έταζε και εκμυστηρεύσεις να μοίραζε δεξιά κι αριστερά.
    Εσύ ειδικά -επειδή όντως δεν ξέρω σε ποιον μιλάω- μπορεί να ξέρεις κάτι, πράγματι ο Αποστολάκης κάτι μπορεί να σου είπε. Αλλά αυτό τώρα πια ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Πώς αλλιώς να το πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η στελέχωση του ψηφοδελτίου και οι σταυροί που πήραν κάθε ένας από τους υποψήφιους είναι Η ΜΟΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, που ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @5.24
    Λυπάμαι, αλλά εμένα δεν μου λέει πολλά πράγματα η σταυροδοσία και, πάντως, δε μου λέει τίποτα για τις προθέσεις του Αποστολάκη.
    Αλλά, να η λύση, αγαπητέ, μόνος σου έδειξες το δρόμο: Πες, ρε φίλε, το επιχείρημά σου, τεκμηρίωσέ το με τους σταυρούς που αναφέρεις, κι άστον τον έρμο εκεί που είναι, μην τον μπλέκεις στις πολιτικές ή προσωπικές ανθρώπινες κόντρες... Αφού τα έχεις τα στοιχεία, γιατί πρέπει να με πείσεις (όχι εμένα, τον καθένα) ότι "ο Αποστολάκης έκανε αυτό" ή "εκείνο"; Άστον, είναι μακριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Επειδή εγώ είμαι Αποστολακικός μέχρι το κόκαλο χαίρω από τη μια διότι με τον τρόπο αυτό χτίζετε τον μύθο Αποστολάκη. Από την άλλη λυπάμαι για σας που συνέχεια χρησιμοποιείτε το όνομά του για να κάνετε τις λουμπινιές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 4:46

    Μάλλον βρίσκεσαι σε σύγχυση ... ίσως και από την συγκίνηση που επικαλέστηκες τον μακαρίτη Αποστολάκη.
    Καλά, πόσο μυαλο θέλει για να καταλάβεις ότι τόσο ο Γρετζελιάς όσο και ο Κανταρέλης, δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη βοήθεια από τον αείμνηστο Γιώργο.
    Ο μεν Γρετζελιάς ήταν 12 χρόνια Δήμαρχος και έχει φανατικούς φίλους (όπως και φανατικούς εχθρούς, με τη διαφορά ότι οι φίλοι τον ψήφισαν), ο δε Κανταρέλης είναι επικεφαλής του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
    Υπολόγισε πόσους ψήφους παίρνει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές στην Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα και θα δεις ότι τόσο οι 1.600 όσο και οι 600 ψήφοι, που πήραν ο Γρετζελιάς και ο Κανταρέλης, αντίστοιχα, είναι απόλυτα δικαιολογημένοι.
    Στοιχειώδες αγαπητέ μου.
    Τέλος, δεν υπάρχουν υπερκομματικοί, αλλά διακομματικοί συνδυασμοί. Και όλοι, πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή