Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πρώτα είπε "δεν κυβερνάς" και μετά τα μάζεψε...

Γερή κόντρα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ουσιαστικά προσήψε στον πρωθυπουργό ότι δεν κυβερνάει, αφού του ζήτησε να “ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας”!

Εν συνεχεία, ωστόσο, ο υπουργός προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις, επανερχόμενος στο χώρο της συνεδρίασης, υποστηρίζοντας πως η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά γενικότερα την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, τους θεσμούς κλπ

O κ. Βενιζέλος χαρακτηριστικά, στη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, επεσήμανε ότι το ζήτημα της οικονομίας είναι πολιτικό και ότι επειγόντως θα πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση και να διασφαλισθεί η κοινωνική συνοχή χωρίς προσφυγή σε εκλογές που θα διογκώσουν το πρόβλημα.
Ο ίδιος ζήτησε πολιτικές πρωτοβουλίες για προγραμματικές συμφωνίες με κοινωνικούς φορείς καθώς επίσης και να συνταχθούν νομοθετικά κείμενα και αποφάσεις οπού υπάρχουν συνταγματικές προβλέψεις όπου θα ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 3/5, δηλαδή 180 βουλευτών, ακολουθώντας ουσιαστικά την γραμμή που είχε χαράξει την Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

180 αλλά όχι για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Εξερχόμενος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, πάντως, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η πρόταση για ψήφιση νόμων με πλειοψηφία 180 βουλευτών δεν αφορά το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την οικονομία.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα από τους υπουργούς.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι η έξοδος από την κρίση αλλά και η βιώσιμη ανάπτυξη.

«Έχουμε αποφασίσει να πάμε μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το μήνυμά μας είναι να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις της χώρας και του λαού. Να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα το υπηρετούμε με πράξεις και το μήνυμα αυτό είναι απαραίτητο να πάει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι σε όσους θέλουν να αμφισβητήσουν την πορεία της Ελλάδας και ποντάρουν στην αποτυχία μας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε μάλιστα πως η σταθερή πορεία της χώρας μας εγγυάται την αξιοπιστία στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στην Ε.Ε. «παρά τις δυσκολίες, πάρα το κλίμα μιζέριας που καλλιεργείται, παρά το κλίμα μοιρολατρίας».

«Είμαστε σήμερα πιο αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με το κεφάλι ψηλά», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός, όχι δραχμή!
Ακόμα, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, εκλογών και ανασχηματισμού.

Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επισήμανε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν σημειώθηκε διαφωνία από τους υπουργούς στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου