Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Για άλλη μια φορά, πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας...

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι Ο ασθενής βρίσκεται σε βαθύ κώμα και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κρίσιμα για την υγεία του.
Τα τραύματα των υπολοίπων επτά διαδηλωτών που διακομίσθησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν εμπνέουν ανησυχία. Συνολικά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της
πορείας τραυματίστηκαν 12 άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι αστυνομικοί.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμα μία φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν τις απεργιακές συγκεντρώσεις για να προκαλέσουν επεισόδια και να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έφτασε στη Βουλή. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.
Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Βουκουρεστίου και την Πανεπιστημίου, ενώ οι ταραχοποιοί προχώρησαν προς τα Εξάρχεια, όπου έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και προκάλεσαν γενικευμένες φθορές στην Εμμανουήλ Μπενάκη.
Ένταση είχαμε και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 12 άτομα -εκ των οποίων δύο αστυνομικοί- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, κυρίως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και κακώσεις.
Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και χημικών, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον 24 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου