Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Διαμαντοπούλου εναντίον Δαμανάκη

Με σαφή υπονοούμενα για τη δήλωση της Μαρίας Δαμανάκη περί εξόδου από το ευρώ, ήταν τα λόγια της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία σε συνέντευξη τύπου Τεχνολογική εκπαίδευση έκανε εκτενή αναφορά πρόβλημα της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
 «Ως άνθρωπος που υπηρέτησα και εκπροσώπησα τη
χώρα επί πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες θα ήθελα να κάνω σαφές, έχοντας γνώση του ευρωπαϊκού συστήματος, ότι η χώρα έχει και τις δυνάμεις και τις προϋποθέσεις και τις συμμαχίες για να υποστηρίξει τη μεγαλύτερη κατάκτηση, δηλαδή την ένταξη στο ευρώ και ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία μας και την περαιτέρω πορεία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.
 Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται ελάχιστα από το βάραθρο μιας πτώσης και αυτό είναι κάτι που το ξέει πολύ καλά η κυβέρνηση, για αυτό και έκρινε αναγκαία τη συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα προκειμένου  να ολοκληρωθεί η συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα στη σωτηρία.
 «Για όλους μας θα ήταν ιστορικά ασυγχώρητο να μην βλέπουμε αυτό που έρχεται και να μην προετοιμάσουμε τη χώρα. Το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι το Υπουργείο Οικονομικών και οι ανακοινώσεις και οι επιλογές δεν πρόκειται βεβαίως να καθορίσουν το αν θα κηρύξουμε ή όχι πτώχευση την 15η Ιουλίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας από εμάς, ο κάθε πολιτικός, ο κάθε Υπουργός, σε οποιοδήποτε Υπουργείο βρίσκεται, να αδρανεί. Δεν έχουμε καμία δυνατότητα, σε κανένα τομέα στη χώρα, να μην κινούμαστε συνεχώς προς τα εμπρός», τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου