Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ποια βουλευτής είπε "δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις";

“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη.  Και googl-άροντας βρήκαμε το
εξής:
«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώς Φουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.
Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει...
www.newpost.gr

8 σχόλια:

  1. κρεμάλα στις κουφάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαλάρωσε ρε μεγάλε... Αμέσως "κρεμάλα". Σιγά να μην τους υποβάλουμε και σε ... μεσαιωνικά βασανιστήρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλη ιδεα!Αλλά δεν σε καταλαβαίνω.Περιμένεις να σεβαστεί ο κοσμος τα δημοκράτικα δικαιώματα ενός βουλευτή με τόσα προνόμια που λέει στα τέτοια μου ο λάος,πιειτε του το αίμα?Για θυμίσου οσους αφέθηκαν στις ορέξεις του λάου.Στην καλύτερη για αυτούς ξύλο φαγανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ αγαπητέ μου λέω ότι αν αρχίσουμε να περιορίζουμε την ελευθερία του λόγου από φόβο μήπως μας δείρουν ή μας στείλουν στην κρεμάλα, έχουμε καταργήσει με δική μας πρωτοβουλία τη Δημοκρατία. Εγώ δεν θέλω να την καταργήσω. Ας το κάνουν άλλοι, εγώ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα όμως:μιλάς για μια δημοκρατία που κάνει το φτωχο φτωχότερο κτλ τετριμμένα που είναι αληθινά ομως.Λοιπόν σε αυτή την πλαστή δημοκρατία που την γραφεις και με κεφαλαία,νομιμοποιείται το κάθε λαμόγιο να βγαίνει να λέει ότι του καπνίσει γιατί ξέρει οτι είναι στο απυρόβλητο.Εγώ μαζί σου σε αυτό που λες.Αλλά στ'αλήθεια αυτή τη δημοκρατία υπερασπίζεσαι?Σε μια αληθινή Δημοκρατία αυτή η κυρία ούτε το αξίωμα της θα είχε,και θα σκεφτόταν περισσοτερο πριν μιλήσει...Αυτά είχα να πω.Ευχάριστω για το διάλογο παρότι ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @7.50
    Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Τους πολιτικούς τους εκλέγουμε εμείς. Εσείς, εγώ, κάθε πολίτης. Αν τους "φτύνουμε" είναι αυτονόητο ότι "φτύνουμε" τον εαυτό μας -το λέω ακραία, αλλά αυτή είναι η λογική της Δημοκρατίας. Δεν μας φταίνε οι επιλογές μας, και μας φταίει η Δημοκρατία; Δεν θα συμφωνήσω αγαπητέ. Όπως λέει και ο Καντ, ένας άγνωστος -δυστυχώς- στην Ελλάδα φιλόσοφος, που όμως διαμόρφωσε τις συνειδήσεις σε ολόκληρη την ανεπτυγμένη Δύση "Διαφωτισμός είναι η έξοδος του Ανθρώπου από την ανωριμότητά του, για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος". Για σκέψου το λιγάκι... μήπως έχει δίκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραία τα τσιτάτα του Εμμανουελ αλλά ποιος εκλέγει ρε φίλε και ποιον?Μίλάμε οτι κάνει κουμάντο, αν το πας ετσι, το 30% του 50% που ψηφίζει.Βλέπεις η δημοκρατία έχει και φερετζέ που λέγεται αναλογική.Απλή,σύνθετη...όπως βολεύει κάθε φορά.Δυστυχώς είναι λίγο δύσκολο για τα κομματόσκυλα που γλύφουν και εκλέγουν τους βουλευτές για μια εξάμηνη σύμβαση να ενστερνιστούν τις απόψεις του Καντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @8.46 μμ
    Απαντώ σε κάθε ερώτημα που θέτεις αγαπητέ: Εκλέγουμε ΟΛΟΙ μας, εκτός αν δεν πάμε να ψηφίσουμε, οπότε... φταίει κάποιος άλλος; Όσο για τα κομματόσκυλα, εκλέγουν γιατί ΕΜΕΙΣ το επιτρέπουμε με την αποχή μας ή με την επιπόλαιη συμπεριφορά μας πίσω από το παραβάν. Άρα δεν είμαστε ανεύθυνοι. Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή