Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας γύρω από το Σύνταγμα

8.30 Πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία. Μπροστά στα «λουλουδάδικα» της Βουλής έχουν τοποθετηθεί «τείχη». Αυτή την ώρα κλειστές είναι οι: Αμαλίας από Συγγρού, Βασ. Σοφίας από Χίλτον και Ακαδημίας από
Χαλκοκονδύλη.

Τι σχεδιάζουν οι «Αγανακτισμένοι»
Ειρηνικός αποκλεισμός της Βουλής και καθιστική διαμαρτυρία προγραμματίζεται από τους «Αγανακτισμένους» για την Τετάρτη 15/6, ημέρα που το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα συζητείται στην αρμόδια επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» καλεί τα μέλη του να συντονιστούν με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στις 7 το πρωί προγραμματίζουν περικύκλωση της Βουλής, κάνοντας "ανθρώπινη αλυσίδα", ενώ δίνουν ραντεβού σε τρία σημεία: Έξω από τη Βουλή, στον Ευαγγελισμό και στο Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), όπου δηλώνουν ότι θα παραμείνουν για τουλάχιστον 24 ώρες.

Στο μεταξύ, στο parking του ΣΕΦ θα συγκεντρωθούν το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, «Αγανακτισμένοι» με τα αυτοκίνητά τους και θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα με σκοπό να αποκλείσουν με τον τρόπο τους αυτό την είσοδο στους βουλευτές.

Δείτε το σχέδιο αποκλεισμού της Βουλής, στο video που ακολουθεί:



Η κινητοποίηση της Τετάρτης θα αποτελέσει μια ‘πρόβα τζενεράλε’ για τη μεγάλη διαμαρτυρία στις 28/6, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος...

«Επί ποδός» και η Αστυνομία

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στην αστυνομία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 5 χιλιάδες αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα περιφρουρούν τους «Αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και τις πορείες των συνδικάτων.

Αγανακτούν επί τρείς εβδομάδες

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε και την Τρίτη το καθημερινό ραντεβού των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες κόσμου διαμαρτύρονται ειρηνικά για την πολιτική της κυβέρνησης και το μνημόνιο.

Ωστόσο, η 21η μέρα της ειρηνικής διαδήλωσης πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα, αφού ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα, και συγκεκριμένα έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Οι Αγανακτισμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο του ξενοδοχείου, όταν κάποιος φώναξε πως στο εστιατόριο βρίσκονται ομάδα βουλευτών, ίσως και δημοσιογράφων, και τρώνε αμέριμνοι.

H πληροφορία αυτή δεν ίσχυε, ενώ παράλληλα τα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων απέτρεψαν τους πιο ένθερμους από το να εισβάλουν στο ξενοδοχείο. Έπειτα από την αρχική αγανάκτηση, επικράτησε, τελικά, η λογική και η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου