Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τι θα ζητήσει ο Παπανδρέου από τον Παπούλια

Η αποχώρηση των Λιάνη, Αθανασιάδη (Κοτσακά κ.α.) από το ΠΑΣΟΚ υποχρέωσε τον Παπανδρέου – δηλαδή τους επιτελείς του… – να απαντήσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός θα θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το εξής δίλημμα: Ή πάω σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με παρουσία τεχνοκρατών ή
πάω σε εκλογές και άμεσα. Θα πει μάλιστα στον κ. Παπούλια να μπει μπροστά και να αναζητηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, από τα κόμματα και από την αγορά που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση.
Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει δύσκολο καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν αρνηθεί ηχηρά ονόματα τα οποία αρνούνται να αναλάβουν υπουργεία σε μια διαλυμένη κυβέρνηση.
Το Μαξίμου φαίνεται ότι αποφάσισε (πολύ αργά) να θυσιάσει τον Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εξευμενίσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μήπως και πάρει την ψήφο τους για το μεσοπρόθεσμο. Όμως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί.
Όμως δεν είναι λάθος η κυβέρνηση μόνο, ή ο υπουργός ΟΙκονομικών, η πολιτική του Μνημονίου είναι. Αντί να αλλάξει την κυβέρνηση, μήπως να απέσυρε το Μνημόνιο;
Εν πάση περιπτώσει, τα πάντα είναι σενάρια, κανείς δεν μπορεί να μπει στο… ταραγμένο μυαλό του πρωθυπουργού. Όμως, οι εκλογές είναι η πλέον πιθανή διέξοδος για την κυβέρνηση η οποία είναι από τη μια πιεσμένη από ένα διαλυμένο κόμμα κι από την άλλη από την οργή του κόσμου.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς την ώρα που θα γίνεται η συνάντηση η Βουλή θα είναι περικυκλωμένη από κόσμο και τα συλλαλητήρια θα έχουν παραλύσει τη χώρα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δε θα υπάρχουν δελτία ειδήσεων γιατί οι δημοσιογράφοι απεργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου