Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"Εγώ θα το ψήφιζα το νέο Μνημόνιο"

Μέχρι και τον Κώστα Καραμανλή "επιστράτευσε"  ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προκειμένου να πείσει τον Αντ. Σαμαρά να δώσει τα χέρια με τον Γ. Παπανδρέου. Σε μία ημέρα δύσκολη για την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως θα ψήφιζε το νέο μνημόνιο, αν και διατύπωσε αιχμές για το σκέλος της φορολογικής πολιτικής, συμφωνώντας επί της
ουσίας με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης έριξε πάντως τη «βόμβα», καλώντας τον Κώστα Καραμανλή να βγει μπροστά και να αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ, Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου η αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με την κυβέρνηση (!).

«Ελπίζω να κερδίσουν οι υπεύθυνοι στη μάχη με τους λαϊκιστές» είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για συνεργασία των δύο κομμάτων υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Παπανδρέου, που έχει την πλειοψηφία όπως είπε, αν και λίγο νωρίτερα είχε επαναλάβει ύστερα από καιρό μία παλαιότερη θέση του: Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός...

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι συμβούλεψε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό με πρόσωπα «που θα πιστεύουν στην πολιτική του και δεν θα την υπονομεύουν» αλλά και προς τον Αντώνη Σαμαρά να συνεργαστεί με την κυβέρνηση.

«Να σταματήσει να κατηγορεί τη ΝΔ για τα πάντα. Εξελέγη με το ‘λεφτά υπάρχουν’ και μετά έλεγε ότι ‘δεν υπάρχει σάλιο’, να μαζέψει τον κομματικό του στρατό ο κ. Παπανδρέου» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε εμμέσως τη διάσταση απόψεων που έχει με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, λέγοντας πως όλοι όσοι στήριξαν το μνημόνιο έχασαν τη μάχη της κοινής γνώμης από εκείνους που αντιτάχθηκαν σε αυτό.

«Πρέπει να κατέβει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ζούσαμε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά» είπε και σε πολλά σημεία της συνέντευξής του στράφηκε εναντίον του ΚΚΕ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής διάλεξε τον λάθος δρόμο με το να φύγει, όπως είπε, αντί να μείνει και να δώσει τη μάχη, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι σήμερα έχει πάρει τον στραβό δρόμο παρά το γεγονός ότι πρέπει να είναι χρήσιμη για τον τόπο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών εάν καταψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας πριν ή λίγο μετά τις εκλογές. «Οι λαοί δεν αυτοκτονούν. Θα επιλέξουν σωστά οι Έλληνες. Δεν θα χαθεί η Ελλάδα εάν πτωχεύσει ή επιστρέψει στη δραχμή αλλά στο τέλος του δικού μου πολιτικού βίου δεν θα ήθελα να δω ένα τέτοιο ενδεχόμενο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ασπάστηκε απόλυτα την αναφορά του κ. Παπακωνσταντίνου ότι στα μέσα Ιουλίου τελειώνουν τα λεφτά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και της στάσης πληρωμών.

«Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν το χρέος τους. Εμείς φοβάμαι μήπως και δεν το κάνουμε απέναντι στους εαυτούς μας» είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε ευκρινώς το δίλημμα των εκλογών: Υπευθυνότητα ή λαϊκισμός.

Για το κίνημα των Αγανακτισμένων, στη ζωντανή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ακόμη και εάν μαζευτούν 200 χιλιάδες έξω από τη Βουλή, το Σύνταγμα θα λειτουργεί και η κυβέρνηση δεν θα πέσει παρά μόνο με δική της απόφαση».

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να πάνε κανονικά στο Κοινοβούλιο και να μην φοβηθούν, γιατί όπως υποστήριξε στην πλειονότητά τους οι βουλευτές είναι ακέραιοι και τίμιοι.

5 σχόλια:

  1. Όταν ήθελε να κάνει αποκρατικοποιήσεις το 1990, το ΠΑΣΟΚ και οι Σταμουλοκολλάδες δεν τον αφήσανε. Είχε όμως δίκιο τελικά, είτε μας αρέσει είτε όχι.

    Αν είχε προσγειωθεί ομαλά η Ελλάδα τότε, τώρα θα είμασταν πραγματικά στους ισχυρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε έτσι, ανώνυμε 12:53;
    Κι όμως, ο Μητσοτάκης από τότε ήθελε μνημόνια και μεταρρυθμίσεις-σοκ (περιλαμβανομένων και ξεπουλημάτων στο εξωτερικό πεδίο), με σκοπό όχι το νοικοκύρεμα, αλλά το βόλεμα ημετέρων, τη διεύρυνση του χάσματος πλουσίων-φτωχών και την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Ό,τι δηλ. επιδιώκει και η απόγονος σήμερα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σε 2 ιδιωτικοποιήσεις τα χρόνια εκείνα (εκ των οποίων η Ολύμπικ Κέτερινγκ), άνθρωποί του έφαγαν λεφτά.
    Για να μη μιλήσουμε για το γνωστό πια σε όλους δανεισμό που την τριετία εκείνη έφθασε σε ύψη δυσθεώρητα, υποθηκεύοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα και τους Έλληνες.
    Για τους Αλαφουζοκοκκαλαίους πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά και ένα καλό που έκαναν στον τόπο είναι ότι "έριξαν" το Μητσοτάκη.
    Κάποτε βγαίνανε 300000 άνθρωποι να τον ακούσουν στις ομιλίες του στο κέντρο των Αθηνών. Τώρα, οι διπλοί και περισσότεροι προσέρχονται στα ΚΕΠ για να μην αφήσουν τη διάδοχό του να πάρει τη ΝΔ και στηρίζουν τον "αλητήριο" Σαμαρά. Απίστευτο, αλλά στο μεταξύ ο κόσμος είδε κι έμαθε...
    Όχι ότι ο Σαμαράς είναι κανένας σοβαρός: παλαιοκομματική νοοτροπία, ρουσφέτι φουλ, αλλά τουλάχιστον δεν εισηγείται μέτρα-σοκ, που διαλύουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής και αξιοπρέπειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μητσοτάκης τα 3 χρόνια που ήταν στην πρωθυπουργία δεν πήρε κανένα δάνειο, κανένα.

    Κάθε υπάλληλος σε ΔΕΚΟ με μισθούς 2500 έως 10000 € σημαίνει τουλάχιστον 3-4 άνεργους στον ιδιωτικό τομέα

    Το ΣΟΚ ήταν μεγάλο επειδή είχε προηγηθεί η "χρυσή" οκταετία του Ανδρέα που είχε χρεωκοπήσει τη χώρα και ουσιαστικά, αλλά και ιδεολογικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για την οκταετία του Αντρέα.
    Για την τριετία του Μητσοτάκη όμως έχεις λάθος:
    Ο οικονομολόγος Καζάκης, σε ομιλία του για το χρέος της Ελλάδας, τονίζει σχετικά με την περίοδο αυτή (1990-93), πως "ΠΟΤΈ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ".
    Πώς λοιπόν ισχυρίζεσαι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν συνήψε ούτε ένα δάνειο; Προφανώς δεν έχεις σωστή ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιμητσοτακικός20 Ιουνίου 2011 στις 12:30 π.μ.

    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφη: "Πρέπει να πέσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων".
    Κι εγώ του απαντώ: "Και τι να γίνουμε "δάσκαλε"; Αλβανία; Ή Κονγκό; Γι' αυτό τόσα χρόνια μάς αλλάξατε τα φώτα με το να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και την Ευρώπη;"
    Αλλά άμα θέλετε κατεβείτε και σεις μια βολτίτσα στο Σύνταγμα, να δούμε πόσο συμμερίζεται ο κόσμος τα λεγόμενά σας! Άμα δε φάτε κυνηγητό με το στειλιάρι και σεις!!! Αδιόρθωτος μια ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή