Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Απολύσεις στο Δημόσιο προανήγγειλε η κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα άφησε την Τετάρτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως μπορεί να προκύψουν απολύσεις, μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι
μετατάξεις στον Δημόσιο Τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.

Επίσης, τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο προβλέπει τη σύνδεση της μισθολογικής με τη βαθμολογική εξέλιξη, που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων.

Πρόσθεσε ότι το Νέο Μισθολόγιο για το Δημόσιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.

Επιπλέον, στο Μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση, με την οποία οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου