Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Wall Street Journal:”Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς έχει δίκιο”

“‘Επιτέλους μιας πρόταση υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα” είναι ο τίτλος κύριου άρθρου στην σημερινή έκδοση της Wall Street Journal , το οποίο δίνει συνέχεια στην χθεσινή συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην ίδια εφημερίδα εμβαθύνοντας στις απόψεις του. Το γεγονός ότι το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα του κόσμου, στην σημερινή δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία, δηλώνει από μόνο την
μεταστροφή που σημειώνεται διεθνώς υπέρ των απόψεων Σαμαρά:
Λέγεται, ότι ο Διογένης διέσχιζε την αρχαία Ελλάδα, κρατώντας ένα φανάρι, μέρα μεσημέρι, αναζητώντας έναν τίμιο άνθρωπο. Σήμερα, για να βρεις έναν τίμιο Έλληνα πολιτικό, του οποίου η ατζέντα να  περιλαμβάνει  μια αναπτυξιακή πολίτική είναι εξίσου δύσκολο.
Όμως, σε χθεσινή του συνέντευξη σε αυτή την εφημερίδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια όσον αφορά την παρούσα στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία βασίζεται στην φοροεπιδρομή για να σταθεί η Ελλάδα πάλι στα πόδια της, Πρόκειται για μια αποτυχία είπε και “ σε τρεις μήνες θα ζητούν περισσότερα χρήματα”. Διογένη, επικοινώνησε με το γραφείο σου.
Όλοι, εκτός Βρυξελλών και ΔΝΤ, φαίνεται, ότι γνωρίζουν πως ο κ. Σαμαράς έχει δίκιο.  Ωστόσο, παρότι καταψήφισε την νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα, το μόνο που εισέπραξε, ήταν τον χλευασμό των αρχιτεκτόνων της διάσωσης της Ελλάδος.
Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει τον σκεπτικισμό του για τις παρούσες πολιτικές επί του πρακτέου, κάτι που ακούγεται καλό.
Μέσω των πολιτικών και οικονομικών του θέσεων, ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζει, την μείωση της φορολογίας στα νομικά πρόσωπα από 24% σε 15%, σε συνδυασμό με περικοπές στην φορολογία των φυσικών πρόσωπων καθώς και σε μειώσεις της φορολογίας στα καύσιμα και στον τουρισμό.
Στην χθεσινή του συνέντευξη, τονίζει, ότι οι φορολογικές μειώσεις θα  ωφελήσουν το κράτος στον αγώνα του κατά της φοροδιαφυγής και θα ωφελήσουν την καινοτομία του ιδιωτικού τομέα.
Οι απόψεις του μας βρίσκουν σύμφωνους. Από την στιγμή που ο κ. Σαμαράς ψάχνει για ανορθόδοξες ιδέες, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή του, στις προτάσεις του οικονομολόγου Steve Hanke, οι οποίες αποτυπώθηκαν πέρυσι σε αυτές τις σελίδες. Ο Hanke, υποστήριξε, την δραστική μείωση της φορολογίας των εργοδοτών, ώστε να μειωθούν τα εργατικά κόστη, κάτι που θα ενισχύσει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τα εργατικά κόστη στην Ελλάδα, έχουν εκτοξευθεί την τελευταία δεκαετία, λόγω των πιέσεων από τα εργατικά συνδικάτα και αυτοί οι μη ανταγωνιστικοί μισθοί αποτελούν ένα εκ των μεγαλύτερων προβλημάτων της οικονομικής ύφεσης που διανύει η Ελλάδα.
Λαμβάνοντας υπόψη την κουλτούρα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, η συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας δεν πρόκειται ποτέ να επιφέρει τα απαιτούμενα έσοδα στην Αθήνα προκειμένου να πληρώσει τις τρέχουσες δαπάνες της.
Οι προτάσεις του κ. Σαμαρά προσφέρουν , τουλάχιστον, την προοπτική να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη στην Ελλάδα.
(ΠΖ)
http://online.wsj.com/article/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου