Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο στις 6 το στερνό αντίο στην Εύη Κόντου

Η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα αποχαιρετούν αύριο το απόγευμα από το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, την Εύη Κόντου, σύζυγο του Σταύρου Κόντου, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή προβλήματα υγείας. Μαζί με τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον
τελευταίο δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, θεωρούμε χρέος μας να υπογραμμίσουμε το ότι ο Κόντος ποτέ δεν επέτρεψε στις -πολλές φορές εξαιρετικά έντονες- τοπικές αντιπαραθέσεις να εμπλέξουν την οικογένειά του. Ακόμα και ορκισμένοι αντίπαλοι του Κόντου στα τοπικά, δεν ξεπέρασαν τα όρια που πολλές φορές ξεπερνιούνται σε άλλες πολιτικές ή και τοπικές συγκρούσεις. Όλοι σεβάστηκαν την περιπέτεια της Έύης κι όλοι εξήραν τη στάση του Σταύρου.
Πέρα από το οικογενειακό πένθος, εμείς οι εκτός οικογενείας, υπογραμμίζουμε αυτή τη διάσταση κι ελπίζουμε να γενικευτεί: Άλλο η προσωπική ζωή, άλλο οι όποιες πολιτικές, τοπικές, οικονομικές ή άλλες διαμάχες.

12 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΑΚΟΜΑ11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:59 μ.μ.

    ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΕΥΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΑΞΙΚΑ: Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΧΘΗ. ΟΥΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ) ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑΞΙΚΑ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ' ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΕΙ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΝΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι καλή ανάπαυση στην κοπέλα που τόσο υπέφερε, και που αν έφτασε μέχρι εδώ το οφείλει στην αγάπη, την φροντίδα και την αφοσίωση του Σταύρου, που είναι ένας σπάνιος άνθρωπος σε όλες τις διαστάσεις του.
    Ας αναπαυθεί στην αγκαλιά της Φιλαδελφιώτικης γης, που τόσο τη στερήθηκε για μεγάλο διάστημα της ζωής της. Εύχομαι στον Σταύρο, στην Ειρήνη και σε όλη την οικογένεια, κουράγιο και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ρόλο του Σταύρου Κόντου στην ασθένεια της συζύγου του, σήμερα μιλάει όλη η πόλη. Μα όλη! Άνθρωποι που δεν έχουν πει καλή κουβέντα για τον Κόντο για τα δημοτικά, σήμερα του πλέκουν το εγκώμιι. Σκεφτείτε κι αυτό, όμως: αποστολή ενός δημοσίου προσώπου, δεν είναι μόνο η διαχειριστική επάρκεια, αλλά και το παράδειγμα που δίνει με τις πράξεις του και τη στάση του.

      Διαγραφή
    2. Σε κάθε περίπτωση, επιθυμώ να προσθέσω και τα δικά μου ειλικρινή αισθήματα συμπαράστασης στον Σταύρο Κόντο και στην οικογένειά του. Αναμφίβολα η αντιμετώπιση, από μέρους του, της μακροχρόνιας ασθένειας της συζύγου του είναι αξιέπαινη και, όπως λες, αναγνωρίζεται από όλους.
      Στο γενικό όμως σκέλος του σχολίου, αγαπητέ Διαμαντή, έχω σοβαρή ένσταση. Αποστολή ενός δημοσίου προσώπου, που ηγείται, είναι πρωτίστως η διαχειριστική και διοικητική επάρκεια και ικανότητα, η οξεία αντίληψη και η ικανότητα σχεδιασμού πολιτικής. Θεωρώ περιττό (ως εκ των ων ουκ άνευ,προϋποθέσεων) να κάνω λόγο για εντιμότητα.
      Αν κάποιος κατορθώσει και έχει τέτοια πληρότητα στην προσωπικότητά του που να είναι άριστος παντού, αυτό ειναι κάτι ιδανικό. Με δεδομένο, όμως, ότι ουδείς τέλειος και ότι, ως άνθρωποι έχουμε ελαττώματα, θα πρέπει να κάνουμε και τις ανάλογες αξιολογήσεις.
      Προσωπικά, αυτά τα κριτήρια θέτω ως απαιτούμενα για να εμπστευτώ έναν ηγέτη. Δεν πιστεύω σε πατερούληδες, ούτε σε πρότυπα ζωής. Το μόνα πρότυπα που με εμπνέουν είναι τα πρότυπα των επιτυχημένων στον τομέα τους ανθρώπων, τα οποία αν τα δούμε ως παραδείγματα, αποτελούν σοβαρά κίνητρα και για τους υπόλοιπους, προκειμένου να αγωνιστούν να τα φτάσουν και να τα ξεπεράσουν. Καλώς ή κακώς, η ζωή είναι μια διαδικασία ανταγωνισμού. Και αυτό είναι θετικό, αρκεί να υπάρχουν ηθικοί κανόνες και ευγενής άμιλλα.
      Επίσης πιστεύω ότι κάθε δημόσιο πρόσωπο έχει αναφαίρετο δικαίωμα να κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή και αυτό πρέπει να είναι σεβαστό από όλους.
      Και, δυστυχώς, η δημόσια ζωή τόσο της χώρας όσο και της πόλης είναι γεμάτη από καλές προθέσεις...αλλά από περιορισμένες δυνατότητες.
      Είναι αυτό που λένε .."καλο παιδί, αλλά δεν έχει μεγάλη σχέση με το άθλημα".
      Προσωπικά, προτιμώ ένα "κακό" παιδί που να ξέρει πολλή μπάλλα, όταν ξέρω ότι με αυτόν θα κερδίσω.

      Υ.Γ. Αν, άνθρωποι που δεν έχουν πει καλή κουβέντα για τον Σταύρο Κόντο σήμερα του πλέκουν το εγκώμιο, είναι γιατί αναγνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετώπισε με γενναιοψυχία και διακριτικότητα και ποτέ δεν το έκανε κομμάτι της ενασχόλησής του με τα κοινά. Αυτό το εκτιμούν και το σέβονται όλοι και βέβαια διαχωρίζουν τον άνθρωπο Σταύρο Κόντο από τον Δήμαρχο/Δημ. Σύμβουλο Σταύρο Κόντο.








      Διαγραφή
    3. Θα πρεπε να ντρεπεστε που χρησιμοποιειτε το λυπηρό γεγονος του θανατου της γυναικας του για να πλεκετε εγκωμια στον Κοντο και να γραφετε για "σπανιο ανθρωπο σε ολες τις διαστασεις του". Ο θανατος της συζυγου του δεν αλλαζει ουτε τον υπεροπτικο του χαρακτηρα ούτε και την αλήστου μνήμης αποτυχημενη δημαρχία του. Μάθετε να ξεχωρίζετε την πολιτικη από τα προσωπικα.

      Διαγραφή
    4. Ναι κανίβαλε, έχεις δίκιο.
      Να ξεχωρίζουμε την πολιτική από τα πρόσωπα.

      Αλλά αυτό το post δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.
      Έχει σχέση μόνο με την ανθρώπινη πλευρά.
      Και εσύ βρίσκεις ευκαιρία, σε μια δημοσίευση καθαρά ανθρώπινη να χύσεις το δηλητήριο σου ("υπεροπτικό του χαρακτηρα και την αλήστου μνήμης δημαρχία του").

      Αν δεν είσαι κανίβαλος, τι άλλο μπορεί να είσαι?

      Διαγραφή
    5. Ζιζέλ, θα διαφωνήσω. Στο όνομα της διαχειριστικής επάρκειας δεν μπορεί να παραβλέπεται η εντιμότητα. Αλλά εδώ δεν μίλησα για εντιμότητα, αλλά για το παράδειγμα που δίνει το δημόσιο πρόσωπο με τις πράξεις του και τη στάση του, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε το πολυετές πρόβλημα υγείας της συζύγου του ο Σταύρος Κόντος.

      Διαγραφή
    6. Όσο για τον 3.32, εδώ δημοσιεύω όλα τα σχόλια, ανεξαρτήτως αν συμφωνώ με αυτά ή όχι. Αλλά θέλω απλά να τον ρωτήσω δυο πράγματα: Πρώτον. Τι διαφορετικό είπα εγώ; Εγώ πρώτος δεν είπα στο κείμενο να διαχωρίζουμε την προσωπική ζωή από την πολιτική; Και δεύτερον. Όλοι χάνουμε προσφιλή μας πρόσωπα, και πολύ αγαπημένα... Ρε φίλε, αν μια μέρα εσύ χάσεις ένα τέτοιο πρόσωπο (κοινή γαρ η μοίρα...) θα ήθελες να διαβάσεις για σένα ένα σχόλιο σαν κι αυτό που έγραψες εσύ σ-ή-μ-ε-ρ-α για τον Κόντο; Ρώτα τον εαυτό σου κι απάντησε, αν θέλεις. Σε σένα, όχι σε μένα.

      Διαγραφή
    7. Διαμαντή, απεναντίας το θέμα της εντιμότητας είναι κεφαλαιώδους σημασίας και το επισημαίνω ιδιαίτερα, ως εκ των ων ουκ άνευ. Και ακριβώς επειδή είναι τέτοια η σημασία του θεωρείται αυτονόητο. Είναι σαν να ζητάμε να προσλάβουμε γιατρό και να λέμε ότι στα προσόντα του θα πρέπει να είναι το πτυχίο της ιατρικής.

      Διαγραφή
    8. Με τα αυτονόητα παλεύουμε στη ζωή, κούκλα...

      Διαγραφή
    9. Δυστυχώς, έτσι είναι και γι΄αυτό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο στο οποίο μας καταδικάζει η συνεχής ενασχόληση με τα αυτονόητα.

      Διαγραφή