Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επικίνδυνοι εκτρέφουν το αυγό του φιδιού


"Όχι μόνο επιδοκιμάζουμε την Χρυσή Αυγή, αλλά την χειροκροτούμε κιόλας", δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του συνδικάτου μικροπωλητών Σταμάτης Μέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ  στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. 
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε πώς
επικίνδυνοι άνθρωποι εκτρέφουν το "αυγό του φιδιού"

 

7 σχόλια:

  1. Αυτοί δεν είναι οι νταβατζήδες των μικροπωλητών που λαδώνουν δημοτικούς μηχανισμούς, παίρνουν ομαδικά τα μετρα και μετά βάζουν καπέλο με την επινοικίαση που κάνουν στα μέλη τους σε διπλή, τριπλή τιμή;
    Αυτοί δεν είναι που κατηγορούνται από τους μαγαζάτορες για παρεμπόριο;
    Απλά θέλουν να είναι μονοπώλιο στο παρεμπόριο μάλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ "ΝΟΜΙΜΟΥΣ" ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ... ΕΝΑ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγράφω ένα απόσπασμα από άρθρο του Γιώργου Σιακαντάρη, επιστημονικού διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ, από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ :

    "... Η λατρεία της βίας καλλιεργήθηκε πάνω σε ένα κοινωνικό χωράφι που ήταν έτοιμο να τη δεχτεί. Πολλές μορφές κοινωνικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς έκαναν την κοινωνία ευεπίφορη στην ιδεολογία της βίας. Μερικές στάσεις, λιγότερο σημαντικές πολιτικά, όπως η έλλειψη σεβασμού των δημοσίων υπαλλήλων προς τους πολίτες, αλλά και η απέχθεια των πολιτών προς οτιδήποτε υπηρετεί τον δημόσιο χώρο, η αναίδεια, η γενικευμένη απαξίωση της άποψης των άλλων, το προκλητικό πέταγμα των σκουπιδιών μας, όπου μας βολεύει, το στριμωξίδι για να μπεί κάποιος πριν από τους άλλους στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και άλλες, περισσότερο σημαντικές πολιτικά, όπως η γενικευμένη νομιμοποίηση των παραβατικών (φοροδιαφυγή, ρουσφέτια, διαφθορά στις διαπροσωπικές συναλλαγές, όπως και στις συναλλαγές με το Δημόσιο) και ανομικών ("δεν πληρώνω", γιαουρτώματα) συμπεριφορών, μαρτυρούν μια κοινωνία προετοιμασμένη ιδεολογικά να μεταβεί από τη "μη σωματική και τη μη πολιτική βία" στην πολιτική και σωματική βία.

    Το αυγό του φιδιού στην Ελλάδα δεν το γεννά μόνο η οικονομική κρίση, ούτε μόνο η δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς. Γεννιέται από τη διάχυτη, κρυφή ή φανερή, αποδοχή της μη θεσμικής συναλλαγής και της διαπροσωπικής βίας ως μέσων επίλυσης των διαφορών.
    Αυτή η αποδοχή απέκτησε τόσο ευρύ χαρακτήρα, γιατί προετοιμάστηκε από ιδεολογίες του κοινοτισμού, που ποτέ δεν αποδεχθηκαν ότι ο κάθε άνθρωπος, ξεχωριστά, οφείλει να ενεργεί σαν να αποτελεί θετικό κανόνα συμπεριφοράς για τους άλλους. Απλώς αυτή η κοινωνική αντίληψη και συμπεριφορά, για να θεριέψει πολιτικά περίμενε μια μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έδειξε ο πρόεδρος των μικροπωλητών την ταμειακή του μηχανή και ισχυρίστηκε ότι οι λαθρο-παράνομοι μικροπωλητές δεν έχουν ταμειακή.

    Αλλά δεν μας είπε, έχει βγάλει ποτέ του έστω και μια απόδειξη?

    Αληταριό είναι και οι μικροπωλητές.
    Τους έχουμε δει πολλές φορές και στην Φιλαδέλφεια, όταν στο πέρασμα τους αφήνουν το σκουπιδαριό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι αυτος που κατελαβε το Δημαρχειο της Ν. Φιλαδελφειας, μαζι με αλλα μπουμπουκια, βριζοντας τον Δημαρχο και το Δημοτικο Συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α, ώστε αυτό το μπουμπούκι είναι?

      βρε κόφτε τους οριστικά το γυφτοπάζαρο να ξεβρωμίσει η πόλη μας.

      Διαγραφή
  6. Μόνο ο μακαρίτης ο Σταματιάδης κι ο Παπαμικρούλης στη Χαλκηδόνα ήξεραν να τα βγάζουν πέρα μ αυτές τις μαφίες στο πανηγύρι της πρωτομαγιάς. Και δεν εννοώ φυσικά τον μεροκαματιάρη που έχει ένα πάγκο για να ζήσει αλλά το σωματείο. Κανονική καμόρα. Όλοι οι υπόλοιποι από λίγο ως πολύ καθόντουσαν πάντα κλαρίνο. Για να μη πω οτι ειχαν και νταραβέρια μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή