Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους σε βαθμό πλημμελήματος, οι 18 συλληφθέντες της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπός τους Νίκος Φωτόπουλος, κατά τη χθενισοβραδινή κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της επιχείρησης στη
λεωφόρο Μεσογείων.
Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατούνταν μετέβησαν νωρίτερα δύο εισαγγελείς ώστε να μην γίνει μεταγωγή των 18 καθώς ήδη στην Ευελπίδων υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι για τη δίκη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Η χθεσινή κατάληψη προκάλεσε την επέμβαση των ΜΑΤ στις 11 το βράδυ και στη συνέχεια τη σύλληψη των 18 ατόμων, με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.
Η 18 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έξω από την οποία μετά τα μεσάνυχτα συγκεντρώθηκαν περίπου 60 άτομα για να διαμαρτυρηθούν. Αλλοι 200 εργαζόμενοι παρέμειναν έως αργά τη νύχτα έξω από το κτίριο της ΔΕΗ
Η κατάληψη είχε ξεκινήσει χθες το βράδυ μετά τις οκτώ. Ο κ. Φωτόπουλος επιδίωξε να αιτιολογήσει αυτήν την ενέργεια με το ότι ψάχνει στοιχεία προκειμένου να αποδείξει πώς δίνεται έκπτωση 30 έως και 50% στο ποσό που πληρώνουν μεγάλες επιχειρήσεις για το ειδικό τέλος ακινήτων. Ο ίδιος επίσης καταγγέλλει και περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες ενώ υπάρχουν κτίρια, εντούτοις σε αυτά δεν έχει επιβληθεί το τέλος. Επιπλέον, υπαινίσσεται πως υπάρχουν και πρόσωπα τα οποία έχουν μετατρέψει εικονικά τις κατοικίες τους ως επαγγελματική στέγη προκειμένου να μην πληρώνουν το «χαράτσι». Πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είχε μειώσει το ειδικό τέλος ακινήτων κατά 30% για ακίνητα άνω των 1.000 τ.μ. και 50% άνω των 2.000 τ.μ. που χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη. Σκοπός αυτής της ρύθμισης ήταν να μην επιβαρυνθούν εν μέσω κρίσης μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία τους και κατά συνέπεια και οι θέσεις απασχόλησης. Ο κ. Φωτόπουλος είχε αναγγείλει ότι θα μείνει στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ μέχρι να συλλέξει τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που αποδεικνύουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες του. Ισχυρίστηκε επίσης πως υπάρχει κίνδυνος τα στοιχεία αυτά να εξαφανιστούν. Θα τα παρουσιάσει, όπως προανήγγειλε, σε συνέντευξη Τύπου, ενώ θα τα καταθέσει και στον εισαγγελέα.
Αξίζει να παρατηρηθεί ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ φαίνεται πως βάζει μπροστά το σχέδιό του για καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, καθώς στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες πέρα των προαναφερόμενων δικαιολογιών για το ειδικό τέλος υπερασπίζεται την κίνηση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά -οι οποίοι εισέβαλαν στο υπ. Εθνικής Αμυνας- και προειδοποιεί εμμέσως και για άλλες τέτοιες κινητοποιήσεις.
ΝΔ: Πρακτικές υποκατάστασης του κράτους δεν θα περάσουν
Πρακτικές υποκατάστασης του κράτους δεν θα περάσουν τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Παράλληλα κατηγορεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διαπράττουν έγκλημα όταν παρακινούν καταστάσεις χάρους και αναρχίας.
«Απόπειρες – και μάλιστα βίαιες – που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την Πατρίδα. Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα "ξέφραγο αμπέλι". Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα» και «πρακτικές αστυνομικού κράτους», «αγνοώντας ακόμα και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», ζητώντας παράλληλα την άμεση απελευθέρωση των 18 συλληφθέντων.

ΓΕΝΟΠ: Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή τη χθεσινή σύλληψη των συνδικαλιστών που είχαν καταλάβει το κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ.
«Χθες το βράδυ, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και ύστερα από προτροπή μεγάλου καναλιού, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που είχαν καταλάβει το κτίριο πληροφοριακών συστημάτων στη Μεσογείων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαλύψουν σκάνδαλα σχετικά με το χαράτσι και αυτό ενώ ο εισαγγελέας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έλεγε πως δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα», υποστηρίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Η ωμή αυτή παρέμβαση των πραγματικών κυβερνώντων του τόπου αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα αφού η πολιτική ηγεσία δεν υπηρετεί τους νόμους αλλά τις εντολές των μεγαλοκαναλαρχών. Ό,τι και να κάνουν, όσες φορές και να μας σύρουν στις αίθουσες του δικαστηρίου δεν πρόκειται να μας φιμώσουν», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου