Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ

- Στον εισαγγελέα σήμερα οι 18 συλληφθέντες της ΓΕΝΟΠ
- Δικάζονται σήμερα στο αυτόφωρο οι 12 συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ
- Σκληρή στάση της κυβέρνησης μετά την
κατάληψη των συνδικαλιστών στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων
Το σκληρό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση στους συνδικαλιστές, θέλοντας προφανώς να κάνει πράξη τη δήλωση του πρωθυπουργού «δε θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι».
Η κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ επί της Μεσογείων από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έληξε με επέμβαση της αστυνομίας στις 23:00 το βράδυ και τη σύλληψη 18 συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
Η κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΗ, με την αιτιολογία της αναζήτησης στοιχείων σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον Νίκο Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα» ήρθε λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής με την εισβολή στο ΥΕΘΑ.
Τότε συνελήφθησαν 12 ναυτεργάτες, που σήμερα δικάζονται στο αυτόφωρο. Την Κυριακή το βράδυ έγιναν και πάλι συλλήψεις. Οι 18 συνδικαλιστές της ΔΕΗ οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.
Η αστυνομία, αυτή τη φορά, έδρασε άμεσα. Πολλοί το ερμηνεύουν ως απόφαση της κυβέρνησης να δείξει το σκληρό της πρόσωπο και να μην αφήσει τη χώρα να γίνει… ξέφραγο αμπέλι, όπως είπε πριν λίγα 24ωρα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.
Ίσως αυτή η άμεση επέμβαση να είναι και ένα μήνυμα προς όσους θελήσουν να κατέβουν την Τρίτη στους δρόμους της Αθήνας για να «υποδεχτούν» την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται στην Ελλάδα για επίσκεψη… αστραπή!

7 σχόλια:

  1. Όχι φίλε Διαμαντή. Δεν δείχνει το σκληρό της πρόσωπο η κυβέρνηση στους "συνδικαλιστές". Δείχνει το πρόσωπο εκείνο που έπρεπε να είχαν δείξει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, απέναντι στο καρκίνωμα αυτό.
    Σε εκείνους, που θεωρούν το Δημόσιο ιδιοκτησία τους. Που επιμένουν να (συν)διοικούν τις δημόσιες εταιρείες. Που γραφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τον βασικό μέτοχο των δημοσίων εταιρειών: Την ελληνική κοινωνία, που ως βασικός μέτοχος είναι ο μόνος που θα αποφασίσει για την τύχη και την πορεία κάθε ΔΕΚΟ, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων της.
    Αλλά η καμόρα των συνδικαλιστών του Δημοσίου, έχοντας καταφέρει να αποκτήσει προκλητικά προνόμια, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα διατηρήσει. Και δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα.
    Η καλύτερη τιμωρία για τον κάθε Φωτόπουλο δεν θα είναι να καταδικαστεί σε φυλάκιση. Έτσι θα το παίζει και ήρωας. Το καλύτερο θα είναι να καταδικαστεί σε εξαναγκαστική κοινωνική εργασία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για εκείνους που δεν έχουν δουλέψει ούτε ώρα στη ζωή τους. Η μόνη δουλειά που ξέρουν είναι το δούλεμα της κοινωνίας και των απλών συναδέλφων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αντιΠΑΣΟΚ σε διαβάζω τελευταία Ζιζέλ μου, πολύ αντιΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο Φωτόπουλος δεν είναι ΠΑΣΟΚ πλέον. Έχει προσχωρήσει στο Συριζα, μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία της καμόρας του Δημοσίου. Πάνε να κάνουν ένα νέο Πασοκ στη θέση του φθίνοντος σημερινού.
      Αν και αυτή η κατάσταση δεν είναι δημιούργημα μόνο του Πασοκ. Και οι κυβερνήσεις της ΝΔ υπερθεμάτισαν και έφτιαξαν τους δικούς τους Φωτοπουλαίους.
      Θυμησου τον απερίγραπτο Μανώλη, τον Πουπάκη, μέχρι και τον πρόσφατα διαγραφέντα επικεφαλής της ΔΑΚΕ. Στελέχη της ΔΑΚΕ δεν έβριζαν εν χορώ τον Χατζιδάκη, αποκαλώντας τον νεοφιλελεύθερο;
      Αλλά μήπως η αριστερά που το παίζει αναμαρτητη, δεν καλλιέργησε τους δικούς της Φωτόπουλους; Υπάρχουν και σήμερα γύρω μας.
      Μακάρι το πρόβλημα με τα βαρίδια και τα καρκινώματα αυτής της χώρας να ήταν πρόβλημα που προέρχεται από ένα και μόνο κόμμα. Τότε θα λυνόταν εύκολα.
      Δυστυχώς, είναι καθολικό και συνολικό πρόβλημα που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα. Γι αυτό και η λύση του είναι περίπλοκη.

      Διαγραφή
  3. """"Η καλύτερη τιμωρία για τον κάθε Φωτόπουλο δεν θα είναι να καταδικαστεί σε φυλάκιση. Έτσι θα το παίζει και ήρωας. Το καλύτερο θα είναι να καταδικαστεί σε εξαναγκαστική κοινωνική εργασία. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία για εκείνους που δεν έχουν δουλέψει ούτε ώρα στη ζωή τους. Η μόνη δουλειά που ξέρουν είναι το δούλεμα της κοινωνίας και των απλών συναδέλφων τους.""""

    Διαμαντή τα είπε όλα.
    Αυτή την άποψη βάλτην πάνω πάνω στο blog σου δίπλα στην ονομασία του "Η αλήθεια της Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας".
    ότι πιο σωστό έχω ακούσει εδώ μέσα 2 χρόνια που υπάρχει το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι καιρός πλέον αυτά τα κοματόσκυλα ή να πάνε σπίτι τους ή να μπουν στις εγκαταστάσεις και να δουλέψουν έστω και ένα μεροκάματο στην ζωή τους.

    Ακόμα περιμένουμε από έναν εισαγγελέα να μας πει, πού πήγαν οι επιδοτήσεις της ΔΕΗ προς το σωματείο αυτού του τεμπέλη.

    ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι προτάσεις είναι αυτές, Ζιζέλ. Άμα είναι να εξαναγκαστούν σε κοινωνική εργασία όσοι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους και δουλεύουν την κοινωνία θα αδειάσει η Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν θα αδειάσει μόνο η Βουλή. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο!

      Διαγραφή