Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εκατομμύρια στα ταμεία των δήμων

Στους λογαριασμούς των Δήμων μπαίνουν σήμερα 199 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν σε επενδυτικές δαπάνες, ενώ άλλα 109 εκατ. που αφορούν στην εξόφληση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Δήμους για το τρέχον έτος, έχουν μεταβιβασθεί στο
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ενημερώνει επίσης το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ότι το ποσό της μηνιαίας προκαταβολής προς τους Δήμους, οικονομικού έτους 2013, υπολογίζεται πλέον στο σύνολο των πόρων που έχουν εγγραφεί στον Τακτικό Προϋπολογισμό ύψους 2,881,8 δισ. ευρώ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι [2,355,1 δισ. ευρώ], Ειδική Επιχορήγηση σε ΟΤΑ Α' Βαθμού [312,9 εκατ. ευρώ] και Απόδοση στους Δήμους από τη Ρύθμιση Οφειλόμενων Παρελθόντων Ετών [213,9 εκατ. ευρώ]) και καθορίζεται στα 240,153 εκατ. ευρώ για κάθε μήνα (από 188 εκατ. ευρώ το μήνα το δεύτερο εξάμηνο του έτους).
Ο κ. Σταικούρας αναφέρει ακόμα στην επιστολή ότι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον συμψηφισμό των οφειλών των Δήμων προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Ελληνικό Δημόσιο και την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013 των Δήμων, έχουν ήδη συνυπογραφεί και παρελήφθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζητάει από τους δημοτικούς άρχοντες να επιδείξουν το 2013 δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία, όπως ορίζει η σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά και η πρόσφατη υπουργική απόφαση.
ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου