Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Κι όμως, έτσι έπρεπε να γίνει

Χθες το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, απέρριψε με 15 ψήφους κατά και 14 υπέρ, τη δυνατότητα του Δήμου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δημιουργίας Κέντρων δια βίου μάθησης στην πόλη μας. Έτσι, 300 συμπολίτες μας στερήθηκαν τη δυνατότητα να μάθουν δωρεάν μια ξένη γλώσσα, ή
να γίνουν φιλικότεροι προς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Πραγματικά πιστεύω ότι έτσι έπρεπε να γίνει. Ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο, με αυτές τις ισορροπίες και τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν μπορούσε να καταφέρει τίποτα καλύτερο. Το τι χαζομάρα ακούστηκε χθες, δεν περιγράφεται. Άνετα γίνεται πρώτη ύλη για επιθεώρηση. 
Λοιπόν, ξεκινάμε: το δημοτικό μας συμβούλιο περιλαμβάνει ΠΡΟΦΗΤΕΣ. Ακούστηκε επανειλημμένα ότι "αν πάρουμε το πρόγραμμα και το παρακολουθήσουν 300 συμπολίτες μας, δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα". Σιγά μην ρωτήσω τους εξοχώτατους δημοτικούς συμβούλους "πού το ξέρετε;". Εκείνοι έχουν μαντικές ικανότητες, εγώ όχι. Άρα εκείνοι ξέρουν, εγώ όχι.
Επίσης το δημοτικό μας συμβούλιο έχει ΜΕΝΤΙΟΥΜ: ακούστηκαν ερωτήσεις για εμπλοκή "κουμπάρων" στο πρόγραμμα, κι όταν η δήμαρχος ερώτησε "σε ποιους κουμπάρους αναφέρεστε;" η απάντηση ήταν "δεν ξέρουμε, εμείς ρωτάμε"! Πράγματι, άπειρη η δήμαρχος. Δεν ξέρει ότι τα μέντιουμ λένε τι συμβαίνει, αλλά με μισόλογα, δεν μπορούν μέσα στη χρυσή σφαίρα να τα δουν όλα. Κοτζάμ δήμαρχος, τίποτα δεν ξέρει από αυτά.
Ακούστηκε επίσης στο χθεσινό περιβόλι δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν χρειαζόμαστε το πρόγραμμα, επειδή μέσω αυτού ωφελούνται εταιρείες (Χάρη, γράφτηκες στο ΚΚΕ;) και γι αυτό δεν πρέπει να πάρουμε το πρόγραμμα. 
Ο μέγιστος των αυτοδιοικητικών, ο φωτοδότης αστέρας του δημοτικού συμβουλίου, ο Παντελής Γρετζελιάς στήριξε το "όχι" της ομαδούλας του, στο ατράνταχτο επιχείρημα ότι "τέτοια προγράμματα δεν ωφελούν σε τίποτα". Μάλλον πρέπει να τον πιστέψουμε, διότι επί δικής του δημαρχίας είχε πάρει τέτοια προγράμματα, όταν έβγαζε πύρινους λόγους στον ημιόροφο του σημερινού δημαρχείου -όπου γίνονταν τότε οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου- και μάλιστα τα είχε πάρει "με αντισταθμιστικά οφέλη", όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπόβος. Προφανώς εκείνα τα... αντισταθμιστικά οφέλη τον βοήθησαν τον Π. Γρετζελιά να αντιληφθεί ότι... τέτοια προγράμματα δεν βοηθούν, ιδίως αν δεν είναι δήμαρχος ο ίδιος. Να είναι καλά ο άνθρωπος, που εδέησε να μας ράνει με μερικές σταγόνες της αντισταθμιστικής σοφίας του...
Ακούστηκαν κι άλλα ωραία: Ότι οι άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά αν επιμορφωθούν με ένα τέτοιο πρόγραμμα, γιατί έχουμε κρίση, δεν υπάρχουν δουλειές, μας ψεκάζουν και οι Νεφελίμ, κι όλα είναι μαύρα.
Διαβάσαμε και σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ότι περίμενε τη διοίκηση για να ενημερωθεί για την ουσία του προγράμματος, την οποία παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε, κι όμως χωρίς να γνωρίζει την ουσία του ζητήματος, ζητούσε δημόσια την απόσυρσή του. Αλλά, γιατί εκπλήσσομαι; Έτσι αποφάσισε ο αρχηγός, έτσι χορεύουν και οι μπιστικοί -στο συμβούλιο και στο διαδίκτυο...
Η πιο ωραία εξήγηση, όμως, η πιο τεκμηριωμένη τοποθέτηση, η πιο στέρεα επιχειρηματολογία αναπτύχθηκε από τον Ζαχαρία Χωρινό, ο οποίος νωρίτερα είχε υπερψηφίσει το πρόγραμμα. Είπε, χθες, αυτός ο ογκόλιθος της Αυτοδιοίκησης: "Ήλθα με πρόθεση να το υπερψηφίσω, αλλά αυτή η επιμονή της δημάρχου, που φέρνει το θέμα για τέταρτη φορά, με βάζει σε σκέψεις. Γι αυτό, θα το καταψηφίσω". Νέοι ορίζοντες ανοίγονται για την αυτοδιοίκηση μετά την -ως συνήθως- εμπνευσμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου.
Εντός της ημέρας θα ανεβάσουμε βίντεο με τις τοποθετήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων, ώστε ο πολίτης μόνος του να βγάλει συμπεράσματα.
Άντε, και του χρόνου καλύτερα (γιατί ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ).
Από την άλλη, δεν είμαι σίγουρος ότι δεν γίνεται...

11 σχόλια:

  1. Κύριε Σεϊτανίδη "γράψατε" με την ανάρτησή σας!
    Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψετε τα τεκταινόμενα, για να φωτιστούμε κι εμείς οι φτωχοί δημότες που ζούμε στο σκοτάδι.

    Να τους χαιρόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να δει ο κόσμος ποιούς ψηφίζει και ποιούς περιμένει(;) να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης.
    Σωστά, φίλτατε Διαμαντή, επισημαίνεις σε άλλη ανάρτηση ότι έχουν υποχρέωση να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους καταψήφισαν την πρόταση.
    Όμως θα πρέπει να δημοσιεύσεις τα ονόματα εκείνων που καταψήφισαν (εκτός του ΚΚΕ, που "απαλάσσεται" λόγω ιδεοληψίας) και να κληθεί δημόσια ο καθένας εξ΄αυτών να αιτιολογήσει την απόφασή του. Όποιος δεν έχει άποψη, ας το παραδεχτεί δημόσια.
    Όμως να ξέρουν ότι η πόλη (και η αυτοδιοίκηση εν γένει) έχει ανάγκη από στελέχη με θέση και άποψη και όχι από πρόβατα που ακολουθούν ενστικτωδώς το κοπάδι. Και τα πρόβατα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι πάντα έρχεται το Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ! Πώς με ξενερώνει αυτό το "φίλτατε". Πρέπει να απελπιστώ, δηλαδή... Το έπιασα το υπονοούμενο. Καλή Χρονιά, Ζιζέλ!

      Διαγραφή
  3. Φίλε
    Δεν τοποθετήθηκαν όλοι με τον ίδιο τροπο. Αν δεν το αναφέρεις μπορεί κάποιος να το λάβει σαν σκοπιμότητα. Ελπίζω όχι.
    Σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλοι εκεί μέσα ίδιοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλίμονο αν έγραφα με το μυαλό στο πώς θα το εκλάβει κανείς. Επίσης Ποτέ δεν έγραψα ότι όλοι είναι ίδιοι. Έγραψα όμως και επιμένω ότι συνολικά το δημοτικό συμβούλιο είναι για τα μπάζα. Παράδειγμα: η πιο πολιτική κι επί της ουσίας τοποθέτηση κατά τη γνώμη μου έγινε από τη Ρούλα Κοσμά

      Διαγραφή
    2. Έτσι όπως το πάει κάποιος θα πετάξει έξω από το "ΠΑΙΔΩΝ" και το σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ ως δάκτυλο του κεφαλαίου, και της MOTOR OIL!!!

      Διαγραφή
  4. ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΣΗΣΗ... ΤΕΛΟΣ!31 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:04 μ.μ.

    ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ ΜΑΣΑ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ...
    ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, τι έκανε ακριβώς ο Τομπούλογλου και από ποιούς "έκοψε τη μάσα"; Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε; Δε μας το λές να το μάθουμε και εμείς;

      Διαγραφή
  5. Μετά από αυτό πλέον δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία τι προσδοκά ο WANNABE .
    Έχει μπει στη φιλοσοφία της πλήρους αποδόμησης του Δήμου και φαντάζεται στα όνειρα του να έρθει ως Σωτήρας καβάλα στο άλογο του, όπως κατά κόρον έγραψαν οι αυλικοί του στο παρελθόν.
    Ηγέτη μας!!!!!! να προσέχεις γιατί καμιά φορά τα όνειρα γίνονται εφιάλτες.

    Όσον αφορά τη μείζον αντιπολίτευση τι να πω
    Δεν μπορούμε να είμαστε αρνητικοί σε όλα επειδή είμαστε αντιπολίτευση.
    Υπάρχουν και προγράμματα χωρίς επιβάρυνση του δήμου τα οποία είναι προς όφελος των δημοτών.
    Αν μπούμε σε αυτή τη λογική να μη διεκδικούμε τίποτα γιατί πάντα πίσω
    θα βλέπουμε δόλο. Το ίδιο θα ισχύει βέβαια και στη πρόταση που κάνατε εσείς για
    πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που αφορά τους τούς παιδικούς σταθμούς.

    Για τη Λαϊκή Συσπείρωση κανένα σχόλιο, έχει μείνει σε λάθος εποχή και έχει
    μπερδέψει τη κεντρική εξουσία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάνε οι δέκα μασέλες! Χαααχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΑΣΗΣΗ ΣΚΕΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ31 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:24 μ.μ.

    ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗΛΕΙΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΣΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΪΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΡΟΦΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή