Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τα αποτελέσματα της ανομίας

Κι επειδή όπως γράψαμε πιο πάνω, πολλοί από εμάς παρκάρουμε όπου γουστάρουμε γιατί "νόμος είναι το γούστο του καθένα", αργά το απόγευμα δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στη γωνία της
πλατείας Πατριάρχου με την Αγίας Τριάδος, όταν δυο αυτοκίνητα, παρκαρισμένα το ένα απέναντι στο άλλο, έκλειναν το δρόμο στο τρόλεϊ. Ήλθε το περιπολικό, αλλά τι να κάνει το περιπολικό όταν εμείς δεν προσέχουμε την πόλη μας; 

2 σχόλια:

  1. όταν έχεις Δημοτική Αστυνομία που την πληρώνεις τσάμπα, τι περιμένεις?

    αλήθεια, γιατί τους πληρώνουμε?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα η Δημοτική Αστυνομία (τουλάχιστον στην πόλη μας) είναι ανύπαρκτη. Αλλά το πρόβλημα οφείλεται στην περίεργη αντίληψη περί ατομικών ελευθεριών και συμπεριφορας που έχουμε οι νεοέλληνες. Όλοι έχουμε κατά καιρούς ακούσει δικαιολογίες του στυλ "Εδώ είναι Ελλάδα", οτι "τα πάντα είναι μπάχαλο, αυτό σε μάρανε;", ότι "ας πίασουν τα λαμόγια που κλέβουν και μετά ας κάνουν παρατηρήσεις σε εμάς" . Αυτές είναι συνηθισμένες περιπτώσεις όταν ρωτάς κάποιον π.χ. γιατί σε έκλεισε από εκεί που είχες παρκάρει και για ώρα δεν μπορούσες να ξεκινήσεις. Και όλοι "εχουν δίκιο". Ο ταξιτζής που σταματάει στη μέση του δρόμου για να αποβιβάσει τους επιβατες, αδιαφορεί αν δημιουργεί ουρές από πίσω, ενώ θα μπορούσε να κάνει στην άκρη μετά από λίγα μέτρα. Αλλά "είναι επαγγελματίας". Ο οδηγός του φορτηγού και της νταλίκας που παράνομα κυκλοφορεί στους στενους δρόμους του οικιστικού ιστού, δημιουργεί πρόβλημα αλλά "είναι επαγγελματίας" και βγάζει και αυτός το ψωμί του.
    Η λογική,δε, του εξισωτισμού προαπαθεί να καλύψει την αγένεια, την παραβατικότητα, την αδιαφορία για τους άλλους, την ατομικιστική συμπεριφορά.
    Δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτισμικό. Είμαστε ανατολίτες, κρυψίνοες και κουτοπόνηροι, ψάχνοντας να βρούμε δικαιολογίες για να υποστηρίξουμε την έλλειψη αγωγής και συνείδησης.
    Και, δυστυχώς, αυτή η νοοτροπία επεκτείνεται σε όλα. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος και αν κάποιος εμβαθύνει θα δει ότι μαθηματικά θα φτάναμε εδώ, ως κοινωνία.Γι αυτό από την μετά τον καποδίστρια εποχή, αυτό το μόρφωμα προσπαθεί να γίνει κανονικό δυτικό κράτος και δεν τα καταφέρνει.
    Και για να προλάβω τυχόν ενστάσεις, οι πολιτικοί μας είναι σαν και εμάς. Από εμάς προέρχονται, σε εμάς αναφέρονται, σε εμς ασκούν επιδράσεις, από εμάς δέχονται επιδράσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή