Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τι θα πει αθλητισμός...

Θα πει να ξέρεις να νικάς, αλλά και να χάνεις. Η γυναικές ομάδα βόλει ηττήθηκε για τρίτη φορά κι έτσι ο
τίτλος βάφτηκε κόκκινος. Η αντδραση των "οπαδών" ήταν να πετάξουν δακρυγονα, να κάψουν κάδους και απορρίμματα στην κεντρική πλατεία της πόλης (όχι ότι σε άλλη τα πράγματα θα ήταν καλύτερα...) και να δημιουργήσουν ένταση και ανησυχία στους περιοίκους. Γιατί; Χωρίς λόγο... Στο γήπεδο χάσαμε, αυτό είναι το βόλεϊ, αυτός είναι ο αθλητισμός. Μακάρι να νικούσαμε. Αλλά χάσαμε. Οι κάδοι κι οι περίοικοι τι φταίνε;

5 σχόλια:

  1. Φανταστείτε τι θα γινόταν έτσι και ξαναχτιζόταν ποτέ εδώ το γήπεδο. Δοξασμένο το όνομα όσων αντιστάθηκαν τότε και για να σταματήσουμε να ζούμε με τα ψευτοφετίχ, υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα ομάδων σε όλη την Ευρώπη (παράδειγμα ο Αγιαξ) που γκρέμισαν τα γήπεδά τους και έχτισαν νέα, σύγχρονα, μακριά απ´ τον πολεοδομικό ιστό και δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ κανένας οπαδός για δήθεν ιστορικότητες. Κι εγώ φυσικά ως Φιλαδελφειώτης είμαι ΑΕΚτζής, με 14 συνεχόμενα χρόνια διαρκείας και με μικρασιατική καταγωγή, αλλά ως εδώ με το μύθο περί της ιστορικότητας και της απαίτησης για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
    Στο κάτω κάτω της γραφής, η Α.Ε.Κ. σε όλους τους καταλόγους της φιφα και της ουεφα αναφέρεται ως Α.Ε.Κ. Athens και όχι ως Α.Ε.Κ. Filadelfeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς γλιτώσαμε απ το αληταριό. Μακάρι να μη γίνει ποτέ το γήπεδο. Κάθε δεύτερη Κυριακή και μεσοβδόμαδα κάτι κύπελλα και κάτι Ευρωπες κλπ θα τα έσπαγαν οι χασικλήδες των συνδέσμων. Μακάρι να μη χτιστεί ποτέ και να πέσει το βάρος στον Ιωνικό, τον ΑΟΝΦ, τη ΦΕΑ και το Χαλκηδονικό. εκεί δηλαδή που μπορούν τα παιδιά να αθλούνται μακριά από ναρκωτικά και συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας είμαστε ειλικρινείς. Σαν αεκτζήδες το θέλουμε το γήπεδο αλλά σαν φιλαδελφειώτες που ζούμε με τις οικογένειες μας εδώ δεν θέλουμε να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα επειδή κάποιοι έχουν μπερδέψει τον αθλητισμό με την αλητεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τους προλαλήσαντες. Κατ´ αρχήν απ τους 30000 θεατές που χωράει ένΑ γήπεδο αλήτες είναι μια μικρη μειοψηφία. Ακόμα κι αν συμφωνήσω μαζί σας οτι δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να γίνει το γήπεδο ξανά εδώ, έχετε σκεφτεί πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν? και δεν είμαι αεκτζής, αλλά το γήπεδο μπορεί και πρέπει να γίνει εδώ. Με ήπιες πάντα εμπορικές χρήσεις. Όχι τα γρετζελογρανίτσικα τερατουργήματα των χιλιάδων τετραγωνικων´

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα το θέμα πρέπει να το προσεγγίσουμε με ρεαλιστικούς και πραγματικούς όρους. Σωστα επισημαίνει και ο Ανώνυμος 10:34 ότι δεν μπορούμε να στεκόμαστε σε συμβολισμούς και συναισθηματικές εμμονές.
    Άλλωστε πολλοί που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στη Ν. Φιλαδέλφεια, υποστηρίζουμε άλλες ομάδες.
    Το γήπεδο πρέπει να γίνει, κατά την γνώμη μου, για λόγους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς.
    Τα γήπεδα, όπως και κάθε κατάσταση που συγκεντρώνει μάζες κόσμου, δημιουργούν τοπικές οικονομίες γύρω τους.
    Με μια σοβαρή διαχείριση από πλευράς Δήμου, μπορούν να υπάρξουν τεράστια έσοδα τόσο για το Δήμο, όσο και για τις επιχειρήσεις. Είναι κίνητρο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, γεγονός που θα συμβάλλει στη μείωση της τοπικής ανεργίας. Εκτός αυτού, η σχέση ανταποδοτικότητας Δήμου-επαγγελματιών μπορεί να μπει σε νέα βάση.
    Σε ό,τι αφορά στην αλητεία, αυτή υπάρχει και τώρα, χωρίς γήπεδο.
    Δυστυχώς, όμως, για να ευοδωθεί κάποιο τέτοιο σχέδιο, πρέπει να υπάρξουν προϋποθέσεις. Δηλαδή πρέπει να βρεθούν επενδυτές για την κατασκευή και εκμετάλλευση του γηπέδου και πρέπει να υπάρχει ένας σοβαρός και αποφασιστικός Δήμος, αρωγός στην κατασκευή, αλλά απαιτητικός στα ανταποδοτικά πλεονεκτήματα. Δηλαδή Δήμος με συγκροτημένο σχέδιο και θέση.
    Το ατύχημα για την πόλη είναι ότι, σήμερα, δεν υπάρχει καμία από τις δύο προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή