Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Άλλος ένας μάστορας του γέλιου πέρασε στην αιωνιότητα

Ο Μπλέικ Έντουαρτς, σκηνοθέτης μεγάλων κωμικών και δραματικών ταινιών, σεναριογράφος και παραγωγός, πέθανε την Τετάρτη στη Καλιφόρνια σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο Έντουαρτς είχε εισαχθεί πριν από δύο εβδομάδες με πνευμονία σε νοσοκομείο στη Σάντα Μόνικα, όπου και κατέληξε. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν
καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα.

Στο πλευρό του είχε τη σύζυγό του, τη γνωστή ηθοποιό Τζούλι Άντριους, και τα παιδιά του.

Ανάμεσα στις δεκάδες ταινίες που σκηνοθέτησε ο Έντουαρντς περιλαμβάνεται το «Πρωινό στο Τίφανι» με την Όντρει Χέμπορν, το «10» και το «Βίκτορ/Βικτόρια».

Οι κωμωδίες του με τον Άγγλο κωμικό Πίτερ Σέλερς είναι γνωστές και αγαπητές μέχρι σήμερα, το «Πάρτι» και ο «Ροζ Πάνθηρας» που είχε τέσσερις συνέχειες.

Λίγο πριν το θάνατό του, ο Έντουαρντς εργαζόταν πάνω στη διασκευή του Ροζ Πάνθηρα για το Μπρόντγουει όπως και ένα άλλο μιούζικαλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου