Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

Συνεχίζουμε την ιστορική αναδρομή στην παλιά Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, που από σήμερα αποτελούν ενιαίο Δήμο με πρώτη Δήμαρχο την Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη. Μιλήσαμε για την έλευση των προσφύγων στην περιοχή και τα κυριότερα προβλήματα που αυτοί αντιμετώπιζαν. Μια προσφυγούπολη, βέβαια, δεν μπορούσε σύντομα να μην αποκτήσει και
τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών. Το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, που σημειωτέον εξελέγη και δραστηριοποιήθηκε πριν καν υπάρξουν δημοτικές αρχές σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, αποτελούσαν οι Μακρίδης, Ζαχαριάδης, Βαλασιάδης, Μαρούσης, Σταμούλης, Βαμβακάς, Παρασκευόπουλος, Θεοδοσιάδης, Βοβολίνης, Ντάλλας, Γιαννακίδης και Κυριακίδης. Στην πορεία του ο Σύλλογος είχε ως προέδρους του μορφές της τοπικής μας κοινωνίας, όπως ο Πεταλάς, ο Σγουρίδης, ο Καδερίδης, ο Παναγιωτάκης, ο Ζάμπογλου κλπ.

2 σχόλια:

  1. Ο συγκεκριμένος σύλλογος βέβαια, για να σε πληροφορήσω (σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις) ή να σου θυμίσω (σε περίπτωση που δεν θυμάσαι) για αρκετά χρόνια υπήρξε εκκολαπτήριο του δεξιού και ακροδεξιού παρακράτους της περιοχής καθώς και τόπος συνάθροισης τοκογλύφων και άλλων καθαρμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντού υπάρχουν τέτοια, αγαπητέ. Το ζήτημα είναι ότι η συνολική προσφορά του Συλλόγου είναι όχι απλώς θετική, αλλά και σε μερικές φάσεις της ιστορίας του καθοριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή