Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός ανεπίσημα ιδρύθηκε το 1927 ενώ κανονικά λειτούργησε στις 11 Δεκεμβρίου 1929. Όταν αποφασίστηκε το μεγάλο χωράφι με τα γκολπόστ να γίνει γήπεδο της ΑΕΚ, συνεπώς εκεί δεν μπορούσε ο Ιωνικός να προπονείται και να αγωνίζεται εκεί, ως αντάλλαγμα του παραχωρήθηκε η έκταση που
αποτελεί και τη σημερινή του έδρα (1931). Ιδρυτές του Ιωνικού ήταν ο Γ. Καπέλας και ο Γ. Ταμπατζόπουλος. Πρώτος πρόεδρος του Ιωνικού ήταν ο "νονός" της Φιλαδέλφειας Πάνος Διαμαντόπουλος. Γενικός Γραμματέας για πρώτη φορά ανέλαβε ο Ι. Γεωργανάς. Αντιπρόεδρος ο Θ. Κετζόγλου, αρχηγός τμημάτων ο Κ. Κυριαζίδης, ταμίας ο Π. Αντωνόπουλος και μέλος ο Ν. Θεοφανίδης. Τα πρώτα αθλητικά τμήματα του Ιωνικού ήταν ποδόσφαιρο, στίβος, βόλεϊ ανδρών και γυναικών, και ποδηλασία.

Τα γραφεία του συλλόγου έγιναν δημοτικά λουτρά κατά τη διάρκεια της κατοχής, και χρειάστηκαν αγώνες πολλών ετών από επιφανείς Φιλαδελφειώτες, με μπροστάρη τον Κ. Ραπτάκη, για να ξαναπάρουν το σύλλογο.

2 σχόλια:

  1. Ο συγχωρεμένος ο Κόκος ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, γεμάτος μια ήρεμη σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης, μην ξεχνάμε πως ο ιστορικός σύλλογος βρέθηκε στην ανυποληψία όταν συμπολίτης μας (δεν αξίζει καν να αναφερθεί το όνομά του διότι με ό,τι ασχολήθηκε πήγε ...άπατο) μετέφερε την έδρα στην ...Αμαλιάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή