Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι νέοι του συνδυασμού συμφωνούν με τον Κοσκολέτο


Με αφορμή την ανακοίνωση του φίλου Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Κοσκολέτου, της παράταξης «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» κάτω από την σημαία της οποίας όλοι μαζί δώσαμε τον προεκλογικό αγώνα, ερχόμαστε εμείς οι νέοι σε ηλικία υποψήφιοι του συνδυασμού, να ενώσουμε την φωνή μας με αυτή του Σωτήρη ο οποίος στο θέμα της συζήτησης για τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει και τις δικές μας απόψεις.
 Η απόφαση μας να ασχοληθούμε με τα κοινά, είχε σαν σκοπό να καταβάλουμε όλοι μαζί την  προσπάθεια προκειμένου  να δώσουμε στην πόλη μας μια καλύτερη καθημερινότητα αλλά και να ενεργοποιήσουμε όσα περισσότερα νέα συνομήλικα παιδιά να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.
 Η βούληση των συνδημοτών, μας έφερε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα από την εξίσου σημαντική θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Από την πρώτη στιγμή έγινε ορατή η ανέλπιδα προσπάθεια όλων αυτών που επί χρόνια είχαν και έχουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους, για να ποδηγετήσουν  την νεανική μας ορμή και τα όνειρα μας για ένα καλύτερο αύριο. Η πρόθεση τους προφανής. Οι ενέργειες τους γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την διαφύλαξη των συμφερόντων τους αλλά και για να προδιαγράψουν το μέλλον της πόλης σύμφωνα με τις δικές τους ξεπερασμένες αρχές διοίκησης και με την δική τους αντίληψη για την λειτουργία της δημοκρατίας.
 Ο νεανικός μας ενθουσιασμός ίσως τους τρομάζει αλλά τους ξυπνάει και ενοχές για την λάθος πορεία που διέγραψε ο αντίστοιχος δικός τους. Η λάθος πορεία που ακολούθησαν τότε, σήμερα τους φέρνει να έχουν επιλέξει τον ρόλο κυματοθραύστη του νεανικού μας ενθουσιασμού, για να αποτρέψουν πρωτίστως την σύγκριση της πιθανής μας επιτυχίας με την αντίστοιχη δική τους θολή πορεία που διέγραψαν με το πέρασμα του χρόνου.
Καλούμε και τους υπόλοιπους  νέους σε ηλικία αλλά και συμμετοχή στα κοινά, να συμπορευτούν μαζί μας και από κοινού να καταφέρουμε όσα δεν πέτυχαν αυτοί που προσπαθούν να μας φράξουν τον δρόμο. Δεν παίζει ρόλο η παρουσία τους σε «αντίπαλους» συνδυασμούς, το όραμα είναι κοινό και θα επιτευχθεί αν ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις της δήθεν αντιπαλότητας που προσπαθούν να τους μπολιάσουν.  
 Το ζητούμενο καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από τον κοινό αγώνα και τις φρέσκιες ιδέες μας. Τους παλαιότερους τους θέλουμε να σταθούν δίπλα μας, αφού πρώτα «ξεσκονίσουν» τις αραχνιασμένες αντιλήψεις τους και προθυμοποιηθούν να  μας μεταλαμπαδεύσουν την σωστή πλευρά της εμπειρίας τους.

27 σχόλια:

  1. Θετική η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων, που ως σύγχρονοι πολίτες ενδιαφέρονται και συμμετέχουν στα κοινά. Θεωρώ όμως ότι μόνο ο «νεανικός ενθουσιασμός» δεν αρκεί για να προσθέσει κάτι σημαντικό στο γίγνεσθαι της πόλης.
    Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Λογισμός και όνειρο.
    Και φυσικά οι αραχνιασμένες ή οι φρέσκες ιδέες δεν είναι ανάλογες της ηλικίας, γιατί υπάρχουν, δυστυχώς πολλοί νέοι που σκέφτονται και πράττουν υπερσυντηρητικά (με την ευρεία έννοια του όρου).
    Και, φυσικά, στην εποχή μας, που τελείωσαν οι βεβαιότητες, η επίκληση του «αύριο» γενικώς και αορίστως δεν έχει κανένα νόημα. Το σίγουρο είναι ότι το αύριο θα έρθει. Το θέμα είναι πως θα περέμβουμε εμείς για το τι αύριο θέλουμε. Και κυρίως, θα πρέπει να το προσδιορίσουμε σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Χάρης (μαζί με την παρέα του) εκτός από το ότι έχει "φρέσκιες" ιδέες, εφάρμοσε προεκλογικά και "φρέσκιες" πρακτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δούμε πότε θα καταλάβουν τα νέα παιδιά ότι λάθος "σημαία" επέλεξαν για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να ενεργοποιηθούν πολιτικά. Και δε μιλάω για κομματική σημαία, γιατί αυτήν ο Χαρούλης την έχει κάνει από ξεσκονόπανο μέχρι εθνικό σύμβολο, ότι βολεύει βρε αδερφέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ααααααααα καλάαααα συμφωνεί δηλαδή όλη η "παιδική χαρά της Σκρα" συγκλονιστικό. Ανατρίχιασα. Έμαθα ότι συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο Σωτηράκη δήλωσαν Κόντος, Ευαγγελινός, Κωστέτσος, Ψινάκης και αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλε από τη δοκιμαζόμενην Κύπρον ο κ. Γεωργαμλής.Θα έρθει μάλιστα και στο 6ο Δ.Σ. και θα του τα πει από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί στο παραπάνω κείμενο δεν παρατείθενται οι υπογράφοντες; Να δούμε βρε παιδί μου πόσο ενωμένος παραμένει ο συνδυασμός... Τι φοβούνται να βάλουν το ονομά τους;

    Τι θα πει οι νεοι του συνδυασμού γενικά και αόριστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμο των 3.18. Τα είχε τα ονόματα και είναι και μπόλικα, οι άνθρωποι το υπέγραψαν το κείμενο. Αν θέλετε να δημοσιεύσω, όμως, πρέπει να περιμένετε ως το απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς ανώνυμο 14/2/2011 3:18

    Η ανακοίνωση τελειώνει ακριβώς έτσι:

    Νέοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης
    Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
    “Καλημέρα Όμορφη Πόλη”

    Αναστασιάδου Ματθίλδη
    Αντωνόπουλος Λευτέρης
    Αρβανίτης Ειρηναίος
    Βουρδουμπάς Νίκος
    Δασκαλόπουλος Ανδρέας
    Δημουλάκου Αγγελική
    Ζαγανάκου Βάσια
    Καλογεράκης Γιώργος
    Κάρνος Διονύσης
    Κοσσύφης Θανάσης
    Κουρτέσης Οδυσσέας
    Λούτας Νίκος
    Μουλιάτος Νίκος
    Μπούρας Σπύρος
    Ντούφας Τάσος
    Παλαιός Γιώργος
    Πατσούρας Μιχάλης
    Πρεβέντη Δήμητρα
    Ρούσσου Κατερίνα
    Σαραντοπούλου Ευαγγελία
    Σασσαρώλη Ιωάννα
    Τριανταφύλλου Χρήστος
    Τσακίρογλου Ευγενία
    Φακίνου Αλεξάνδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα λες Ανώνυμε 1:01 μ.μ.
    Να δούμε προτάσεις και δράσεις για το καλό του Δήμου θέλουμε...και ειδικά από τους νέους ανθρώπους... Όχι προσωπικές επιθέσεις, ξεπερασμένα πολιτικάντικα τομπουλογλικά κολπάκια, καταγγελτικά κείμενα, φωνές μέσα στο ΔΣ για να μπαχαλευτεί κλπ..
    Όποιος ήταν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είδε τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην παρουσία και στη παρέμβαση κάθε ενός από τους νέους δημ.συμβούλους διαφορετικών παρατάξεων που πήραν το λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή κάμποσα ξέρουμε κι εμείς. Παρακαλούμε να δούμε το απόγευμα το κείμενο με τις υπογραφές όχι μόνο τα ονόματα. Τουλάχιστον να αναγκάσουμε τον αρχηγό να μας ενημερώνει για τις πρωτοβουλίες που παίρνει. Έτσι για πλάκα Διαμαντή ζήτα τις υπογραφές. Σήμερα όμως όχι σε δυο τρεις μέρες. Και ενημέρωσέ μας για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια ζωή ο Χαρούλης τα ίδια. Παλιό το κόλπο. Βάζει κάποιους άλλους νέους και ολίγον αφελείς μπροστά και μετά θα πάει να πει στον μούσια:
    - Βλέπεις... Μπορώ να στα κάνω όλα μπάχαλο. Βάλε με τώρα στα ντιλ και στα κονε.

    Αμ πως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και σιγά που ο άλλος θα φοβηθει την "παιδική χαρά" του Χαρούλη...

    Από την άλλη ας μας εξηγήσει κάποιος τι ηλικίες θεωρούνται ως "νεολαία"... Από τα αναφερόμενα ονόματα υπάρχουν άτομα 40 ετών και λείπουν άλλοι του συδυασμού ηλικίας 35!!!

    Οι μεγαλύτεροι της παράταξης διαφωνούν με το σωτηράκι;

    Μας μπέρδεψε ο Χαρούλης πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Lykos ki an egerase...


    PS: Lykos eipa? E oxi kai lykos.......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tελικά αποδεχτήκαμε ότι δήμαρχος είναι ο Γρετζελιάς και πλέον ασχολούμαστε με όλους τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά ποιός είναι αυτός ο Κοσκολέτος; Γιατί πέραν του ότι είναι, κατά πως φαίνεται, πρωτοπαλίκαρο του Χάρη, τί άλλο έχει κάνει στη ζωή του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pw pw pw...koita na deis ti kanei mia paralipsi..den dimosieuse o k. alitheias tis ypografes kai tin pesane sta neoudia blepw..giati ap' oti mathainw ypografes uparxoyn apla den tis eidame episima apo to sigkekrimeno blog giati se alla uparxoun..oso gia tous neous na min arxisoume koubenta twra..as mporousan kai oi alloi na kinitopoihsoun neolaia kai meta tithetai thema sizitisis...osa den ftanei i alepou ta kanei kremastaria exxw na pw...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλιστα...ολα καλα βρε παιδια αλλα δεν βλεπουμε και τουσ νεουσ τησ συμπολιτευσησ πουθενα...με ειρωνιεσ και κλ....ς δεν βαφονται αυγα..!Και μαλλον η "παιδικη χαρα" που λετε εχει αυγα και τα δειχνει με ονοματεπωνυμο!Και οχι ανωνυμα και ειρωνικα.Υπαρχει μια παρεα που εσεισ ολοι λετε "παιδικη χαρα" η οποια ειναι σε δραση και ευαισθητοποιημενη με τα κοινα-παρολο που εχασε τις εκλογεσ και ολοι ξερουμε οτι μετα απο ηττα και μη εκλογη υποψηφιων.. ολοι εξαφανιζονται! Αρεσει δεν αρεσει σε καποιουσ, αλλα τουλαχιστον προσπαθει. Δεν βλεπω απο αλλου κατι παρομοιο....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η δεξιά ρε παιδιά σ' αυτή τη πόλη, δεν μπορεί να βρει έναν άνθρωπο σοβαρό ν' ασχοληθεί με τα κοινά. Είναι δυνατόν μια ολόκληρη παράταξη να σέρνεται από πολιτικάντες παλαιάς κοπής σαν τον Τομπούλογλου; Ο πιο σοβαρός άνθρωπος ήταν τελικά ο Αδαμόπουλος. Εντιμότατος και σοβαρότατος. Πού να τα βγάλει πέρα με όλους αυτούς τους λούμπεν παραγοντίσκους της συμφοράς.

    Γειά σου ρε γιατρέ. Καλά έκανες και τους έγραψες στα παλαιότερα των υποδημάτων σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ola einai dimosies sxeseis. Tha trelathoume, enas grafei kati kai oi alloi vgazoun anakinosi kai katopin sxolia.

    Apo to miden sto tipota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου ρε Νίκο Αδαμόπουλε με τα ποσοστά ρεκόρ σε βάθος που πέτυχες εξαιτίας της ανικανότητας σου κι έκανες ακόμη και τον Κόντο δήμαρχο για μια 4ετία!

    Αφού σε έγραψε όλη η κοινωνία τώρα μας λες ότι τους έγραψες εσύ... εδώ γελάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ
    Με αυτά που γράφεις δεν πιστεύω να θέλεις να το δημοσιεύσω. Δε σφάξανε... Αλλά αναρωτιέμαι εσύ όλα αυτά που τα ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχει απόλυτο δίκιο κάποιος από τους προλαλήσαντες για τον γιατρό. Ο Αδαμόπουλος πολεμήθηκε από το τομπουλογλέϊκο και τα τσιράκια του (Παντελιάδες, Λιόσηδες κλπ.) επειδή δεν υπέκυπτε και δεν τους προσκύναγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νέοι στην ηλικία, αλλά χούφταλα στα μυαλά οι "νέοι" μας της "Ομορφης Πολης". Γι αυτό πολλοί απ αυτούς στελεχωσαν το κομμα της Ντόρας Μητσοτακη-Μπακογιαννη-Κουβελου στην πολη μας. Δεν πάτε να κάνετε καμια αλλη δουλεια, οργανακια του κάθε ισχυρού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όλο αυτό το σκηνικό όξυνσης που πάει να στήσει ο Χαρούλης με μπροστάρη τα παιδάκια που έχουν φάει το παραμύθι του, η φράση που ταιριάζει είναι η εξής μία:

    «Πολύ κακό για το τίποτα».

    Ο λαός του γύρισε την πλάτη, για τον γνωστό λόγο που όλοι ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για αυτό όταν είχε λιποθυμήσει κάποιος στο Δημαρχείο και τον πήραν τηλέφωνο να κατέβει από τον όροφο να δώσει τις πρώτες βοήθειες τους δήλωσε ευθαρσώς ότι "Είμαι Δήμαρχος, όχι γιατρός, φωνάξτε ένα γιατρό, όχι εμένα"

    Άσε γιατί έφαγε και αυτός ένα σούτ που ήταν όλο δικό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Επιμένων
    Γιατί επιμένεις να συκοφαντείς αναπόδεικτα συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους. Αφού βλέπεις ότι δεν μπαίνουν, εσύ τα ξαναστέλνεις. Και πάλι θα κοπούν, σόρι, βρες κάτι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 15/2 1.49μμ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι αυτοί που ονομάζεις και κάποιοι ακόμη πολέμησαν κυριολεκτικά με λύσσα τον Αδαμόπουλο!
    Αλλά η αλήθεια είναι πως αυτοί τον πρότειναν, τον υποστήριξαν, τον παρουσίασαν άξιο και ικανό… με αυτούς συναλλάχθηκε και συμφώνησε, σε αυτούς υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε, αλλά μετά δεν τήρησε τα υπεσχημένα…
    Και βεβαίως τον πολέμησαν με την μανία που είπαμε παραπάνω!
    Από κει και μετά για να είμαστε σοβαροί, δεν ήταν αυτοί που τον κατέβασαν στο 20% !!!
    Αν ο ίδιος δεν ήταν ανίκανος και δεν είχε σειρά άλλων αδυναμιών και ανεπαρκειών για δήμαρχος, αυτοί δεν μπορούσαν να του κάνουν απολύτως τίποτε!
    Αλλά όταν διαλέγεις από το πανέρι… για να κάνεις επιτελείο, μπορεί να έχεις φωτογράφο, εφημερίδα/ες, έμπειρους συνεργάτες… καλή φήμη, δυο μισθούς και λοιπά εισοδήματα…
    Και συγχρόνως είσαι παρτάκιας, αδιάφορος, άσχετος και δεν θέλεις να γίνεις και σχετικός, ακολουθείς κουτοπόνηρες ταχτικές απέναντι σε συνεργάτες και την κοινωνία, καλύπτεις τον Γρετζελιά για ότι είχε κάνει στα ανταποδοτικά και βαράς αυξήσεις κλείνοντας μάλιστα τα μικρόφωνα για να μην γραφτούν στα πρακτικά τι έκανε, κι απ΄ την άλλη παριστάνεις τον αντιγρετζελικό κατά περίπτωση αλλά μπροστά σε κόσμο τον τιμάς(!) ε δεν γίνεται να μην καταποντιστείς!
    Τρανταχτή απόδειξη για το πόσο λίγος είναι ο άνθρωπος και πήρε στον λαιμό του τόσο άξιο κόσμο, είναι το γεγονός ότι 2 χρόνια μετά σε απολογισμό στον λαό που έκανε ο Κόντος ως Δήμαρχος, τον κατηγορούσε με τον σφοδρότερο τρόπο για λάθη παραλείψεις και ανεπάρκειες!
    Ε λοιπόν ο Αδαμόπουλος ο οποίος ήταν παρών ζήτησε τον λόγο για να πει ότι συμφωνεί με όσα είπε ο Κόντος!!!!!!!!!
    Δεν έχει σημασία ο λόγος που το έκανε γιατί έχουν ακουστεί διάφορα που σχετίζονται και με το επάγγελμα του… σημασία έχει ότι το έκανε!
    Αν τώρα ξαναέκαναν ρεφενέ για να κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές, δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του!
    Εδώ αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ οποιουδήποτε συνδυασμού γιατί θέλει να τα έχει με όλους καλά!
    Ιδιωτικά όμως τους υποστήριζε όλους…
    Οπότε άφησε καλύτερα αυτό το δεν τους προσκύναγε…
    Ο άνθρωπος προσκύναγε… και τους περαστικούς, αφού όποιος και να του έλεγε οτιδήποτε συμφωνούσε μαζί του!
    Αυτό δεν είναι πολιτική ούτε πολιτικαντισμός, είναι ακραία ανθρώπινη αδυναμία, απαγορευτική για να επιτύχει κάποιος ως δήμαρχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εκτός απ αυτά, ο Αδαμόπουλος ήταν και κακός άνθρωπος. Να σκεφτείς ότι προσέφυγε στο ΣτΕ κατά του σχεδίου Γρανίτσα. Το ίδιο έκανε και στην υπόθεση της ΡΕΝΩ και στην υπόθεση της πλατείας Γενηματά. Προσέφυγε στο ΣτΕ, ενώ ο Κόντος που είναι καλό παιδί θέλησε να παραιτηθεί απ τις προσφυγές. Από λάθη και παραλείψεις άλλο τίποτα. Παρέλειψε να απαλλοτριώσει οικόπεδο για ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ και ο Κόντος νοίκιασε ακατάλληλο κτίριο για τον 3ο παιδικό σταθμό επειδή δεν είχε οικόπεδο να χτίσει, γιατί και πάλι παρέλειψε να απαλλοτριώσει ο Αδαμόπουλος. Ανεπάγγελτος ήτανε, λίγδωσε και το άντερό του με τους δυό μισθούς και τώρα που τους έχασε έπεσε στην πείνα. Αυτό το ξέρουν όλοι, γι αυτό πάνε και στήνονται στην ουρά απ τις 7:15, για να τον ελεήσουν τον φουκαρά. Τάκανε και πλακάκια με τους μεγαλογιατρούς και τους μεγαλοσπετσέρηδες φτιάχνοντας τσάμπα δημοτικά ιατρεία. Έχεις δίκιο, δεν ήταν πολιτικός ούτε πολιτικάντης, ήταν ένας αδύναμο άνθρωπος και επομένως δεν μπορούσε να επιτύχει ως δήμαρχος. Γι αυτό πήγαινε στη στάση της δημοτικής συγκοινωνίας και άραξε. Κάποτε θα περάσει το λεωφορείο. Αλλά θα το οδηγεί ο Γρετζελιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή