Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σαν σήμερα

Ιδιόχειρη αφιέρωση του Ελύτη στον Κουν
869: Εκοιμήθη ο Κύριλλος, μοναχός, που μαζί με τον αδελφό του Μεθόδιο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους.
1349: 2.000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη τους.
1779: Ο Τζέϊμς Κουκ, διάσημος σκωτσέζος θαλασσοπόρος και εξερευνητής, σκοτώνεται σε καβγά με Χαβανέζους.
1884: Έρχεται στη ζωή ο λογοτέχνης Κώστας Βάρναλης.
1898: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Βασιλιά Γεωργίου Α' στην περιοχή του Αναλάτου (σημερινό Άγιο Σώστη).
1913: Γεννιέται ο Τζίμι Χόφα, συνδικαλιστική φυσιογνωμία του
20ου αιώνα στις ΗΠΑ και ηγέτης του συνδικάτου των Teamsters. Η τύχη του αγνοείται από το 1975.
1929: Η «Σφαγή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου» στο Σικάγο. Επτά γκάνγκστερ της συμμορίας του Μπαγκς Μοράν σκοτώνονται από μέλη της συμμορίας του Αλ Καπόνε που είχαν ντυθεί αστυνομικοί.
1944: Γεννιέται ο Καρλ Μπερνστάιν, δημοσιογράφος της Washington Post, που μαζί με τον συνάδελφό του Μπομπ Γουντγουόρντ ανακάλυψε το σκάνδαλο Watergate, το οποίο οδήγησε σε παραίτηση τον αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.
1956: Αρχίζει το 20ο συνέδριο του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Κατά τη διάρκειά του, ο Νικίτα Χρουστσόφ αποκηρύσσει την προσωπολατρεία του Ιωσήφ Στάλιν και κηρύσσει την «αποσταλινοποίηση».
1987: Ο πνευματικός κόσμος της χώρας θρηνεί την απώλεια του θεατράνθρωπου Κάρολου Κουν.
1989: Ο ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί εκδίδει φετφά και προσφέρει τρία εκατομμύρια δολάρια σε όποιον του φέρει την κεφαλή του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί επί πίνακι. Αιτία, το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», που ξεσήκωσε «θύελλα» στο μουσουλμανικό κόσμο.
1991: Διατρητική βόμβα, που πέφτει από αμερικάνικο αεροπλάνο, διαπερνά καταφύγιο με αμάχους στη Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 300 γυναικόπαιδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου