Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έρχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Αγριεύει η τρόικα καθώς διαπιστώνει πως το πρόγραμμα λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνηση δεν επαρκεί και πως απαιτείται να ληφθούν ταχύτερα πολλά από τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση.  Οι ελεγκτές της Τρόικας, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την καθίζηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων, αλλά και την καθυστέρηση στις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων.

Στις απανωτές συσκέψεις που διεξάγονται από το πρωί του Σαββάτου στο
υπουργείο Οικονομικών, οι απεσταλμένοι των δανειστών εξετάζουν διεξοδικά τις αλλαγές και τις αναθεωρήσεις που απαιτούνται, ώστε έως την Τρίτη να είναι έτοιμο και να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην Τρόικα, το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο. Με βάση τις ως τώρα ενστάσεις και διαφωνίες των ελεγκτών, διαφαίνεται ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν:
1. Τα πρόσθετα μέτρα, το ύψος τους και τον χρονικό επιμερισμό τους, ώστε να καλυφθούν εντός του έτους οι υπερβάσεις του ελλείμματος του 2010, οι διαφαινόμενες αποκλίσεις του 2011, αλλά και πρόσθετα μέτρα  για το 2012, ώστε να μην διακινδυνεύσουν οι στόχοι έως το 2015.
2. Τα ανταλλάγματα για την επιμήκυνση του δανείου (και του μνημονίου)
3. Το κλείσιμο των προβληματικών ΔΕΚΟ του Δημοσίου καθώς και την άμεση απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.
Στην πραγματικότητα δεν διεξάγεται διαπραγμάτευση αλλά παιχνίδι «γάτας-ποντικού». Το φόβητρο της  μη χορήγησης της 5ης δόσης του δανείου θα χρησιμοποιήσει η Τρόικα, για να περάσει όποια μέτρα κρίνει σκόπιμα. Χωρίς διαπραγματευτική ισχύ οι ελληνικές αρχές, στην ουσία παρακαλούν για κάποιες λεπτομέρειες των μέτρων και κυρίως δουλεύουν στο πως θα τα «επικοινωνήσουν». Το σενάριο προβλέπει ανασχηματισμό μετά τα πρόσθετα μέτρα ώστε αυτά να «τετραγωνισθούν».
Χωρίς τελειωμό τα «μέτρα» που είναι βέβαιο ότι και αυτά, αν είναι μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα θα ναυαγήσουν. Κυβερνητικοί ποντάρουν στον εθισμό των πολιτών στα χαράτσια και λένε χαρακτηριστικά και κυνικά: ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται»…
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου