Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έργα και ημέρες του "καζανόβα" Στρος- Καν

Η αδυναμία τους Στρος Καν για τις γυναίκες ήταν γνωστή στο ΔΝΤ και ήδη είχε παρατηρηθεί μέχρι τώρα τρεις φορές για τα ερωτικά του παραστρατήματα. Τα 500 χιλ δολάρια, που είναι οι ετήσιες αποδοχές του, του επιτρέπουν να είναι «large» με τις θηλυκές παρουσίες μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο του.
Ο έρωτας του με την Πιρόσκα Νάγκι - Τα «ροζ» e-mail
Πριν κλείσει ένα χρόνο στην Γενική Διεύθυνση του ΔΝΤ και συγκεκριμένα τον
Ιανουάριο του 2008 αποκαλύπτεται το πρώτο του ερωτικό παρατράγουδο. Ο Στρος Καν μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων αρχίζει να «πολιορκεί» την Πιρόσκα Νάγκι. Μία υπάλληλο του ΔΝΤ από την Ουγγαρία, υπεύθυνη για τα θέματα της μαύρης ηπείρου. Προσπαθεί αρχικά να την προσεγγίσει μέσω ερωτικών sms και e-mails, εκείνη αρχικά αντιστέκεται, βάζοντας ως εμπόδιο στην σχέση τους το γεγονός ότι ήταν παντρεμένη. Τελικά την πείθει και κλείνουν ραντεβού σε ευρωπαϊκό έδαφος. Συνταξιδεύουν στο Νταβός και στο περιθώριο ενός φόρουμ ο Στρος Καν και η Νάγκι κάνουν πράξη τον ερωτά τους.
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που ήταν ο σύζυγός της και επικεφαλής της τράπεζας της Αργεντινής, ο οποίος ανακάλυψε τα «καυτά e-mail» και η σχέση σταμάτησε πριν καν αρχίσει.
Για πρώτη φορά ο Mr ΔΝΤ γίνεται πρωτοσέλιδο στην «Wall street journal» όχι για τις οικονομικές του απόψεις αλλά για το «one night stand» που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα είχε με την Πιρόσκα Νάγκι στο Νταβός. Η είδηση γίνεται πρώτο θέμα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και ο ίδιος αναγκάζεται να ζητήσει δημόσια συγνώμη ακόμα και από το προσωπικό του Διεθνούς Ταμείου. Χαρακτηρίζει το επεισόδιο λυπηρό και ισχυρίζεται πως το γεγονός δεν σήμαινε κατάχρηση εξουσίας. Έστειλε μάλιστα και e-mail με την απολογία του στο ΔΝΤ.
Η σύζυγός του η δημοσιογράφος Αν Σινκλέρ, ως άλλη Χίλαρι Κλίντον, τον συγχωρεί για το ατόπημά του και δηλώνει πως τον αγαπάει όπως και την μέρα που πρωτογνώρισε και χαρακτηρίζει το γεγονός «σχέση μιας βραδιάς που τελείωσε οριστικά». Όσον αφορά την ερωμένη του; Τον κάλυψε πλήρως αφού πρώτα πήρε μια γενναία αποζημίωση και μετάθεση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης στο Λονδίνο.
«Νομίζω ότι ο κ. Στρος-Καν είναι ένας λαμπρός ηγέτης ο οποίος έχει ένα όραμα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Είναι επίσης ένας επιθετικός άνθρωπος και παράλληλα γοητευτικός. Κατάγεται από μια χώρα, τη Γαλλία, που αγαπώ και που έχω πολλούς καλούς φίλους. Αλλά φοβάμαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα πρόβλημα δεν θα μπορούσε να είναι διευθυντής ενός ιδρύματος με υφιστάμενες του γυναίκες» είχε πει η Πιρόσκα Νάγκι στην απολογία της προς το ΔΝΤ.
O 60αρης Ντομινίκ και η 26χρονη φοιτήτρια
Ο Στρος Καν προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, να ξεχάσει το «ατυχές» - όπως το χαρακτηρίζει - περιστατικό και πέφτει με τα μούτρα στην δουλειά, ώσπου εμφανίζεται η 26χρονη Εμιλί Μπιέ. Η φοιτήτρια πολιτικών επιστημών και ένθερμη οπαδός του στην εκστρατεία του για την γαλλική προεδρία δεν τον άφησε ασυγκίνητο. Οι σχέσεις τους μέρα με την ημέρα γίνονται ολοένα και πιο φιλικές.
Ο Στρος Καν που κόντευε τα 60 δεν κρύβει την αδυναμία που της έχει και την εμφανίζει ως προστατευόμενη του. Όποτε επισκέπτονταν το Παρίσι πάντα έβρισκε χρόνο για να συζητά μαζί της. Η Έμιλι κερδίζει εκτός από την συμπάθεια του Ντομινίκ και μία θέση στο κέντρο ερευνών του ΔΝΤ. Αρχίζει ένας νέος κύκλος αρνητικών δημοσιευμάτων εναντίον του καθώς όπως υποστηρίζει ο γαλλικός Τύπος υπήρχαν υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα από την 26χρονη φοιτήτρια.
Η εσωτερική έρευνα που γίνεται στο ΔΝΤ για τα ερωτικά παραστρατήματα του Ντομινίκ τον αθωώνει τόσο για την Νάγκι όσο και για την Έμιλι. «Δεν καταχράστηκε εξουσία και στις δύο περιπτώσεις» ανέφερε η έκθεση.
Η εσωτερική έρευνα που γίνεται στο ΔΝΤ για τα ερωτικά παραστρατήματα του Ντομινίκ τον αθωώνει τόσο για την Νάγκι όσο και για την Έμιλι. «Δεν καταχράστηκε εξουσία και στις δύο περιπτώσεις» ανέφερε η έκθεση.
«Άρχισε να μου χαϊδεύει το χέρι και εγώ τον κλότσησα»
Το πάθος του όμως για τις γυναίκες παραμένει άσβεστο παρά τα «ροζ σκάνδαλα» που είχαν κάνει τους Γάλλους να γελούν με τα κατορθώματα του. Σειρά αυτή την φορά είχε μια νεαρή δημοσιογράφος και συγγραφέας η Τριστάν Μπανόν. Πήγε στο γραφείο του προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό το οποίο εργάζονταν. «Ήθελε να του πιάνω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις.
Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο και προσπάθησε να συνεχίσει… αλλά δεν τον άφησα και άρχισα να τον κλοτσάω», είπε η δημοσιογράφος ωστόσο ούτε αυτή τον κατήγγειλε στις αρχές για σεξουαλική παρενόχληση.
Σαρκοζί στον Στρος Καν «Στο ΔΝΤ να μπαίνει στο ασανσέρ χωρίς τις ασκούμενες»
Τα πρώτα παραστρατήματα του Mr ΔΝΤ είχαν φτάσει μέχρι και στα «Ηλύσια Πεδία» και ο Νικολά Σαρκοζί δεν έκρυψε την δυσφορία του ακόμα και στον ίδιο τον Στρος Καν τον οποίο είχε προτείνει για την θέση του γενικού διευθυντή. «Ξέρεις, εκεί (στις ΗΠΑ έδρα του ΔΝΤ) δεν αστειεύονται μ’ αυτά τα πράγματα. Η ζωή σου θα βρίσκεται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό. Απόφευγε να παίρνεις το ασανσέρ μόνος σου με ασκούμενες...» του είχε πει χαρακτηριστικά δείχνοντας ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.
«Τα ερωτικά του παραστρατήματα έχουν γίνει βιβλίο»
Οι «κρυφές» ερωτικές στιγμές του ισχυρού άνδρα του μεγαλύτερου ταμείου στον κόσμο περιγράφονται σ ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Γαλλία με τίτλο «DSΚ: Les secrets d΄ un presidentiable» (Τα μυστικά ενός υποψήφιου προέδρου). Ο συγγραφέας υπογράφει με το ψευδώνυμο «Κασσάνδρα». Πολλοί υποστήριξαν πως πίσω από αυτό το ψευδώνυμο κρύβεται συνεργάτιδα του Στρος Καν, η οποία τον γνώριζε αρκετά καλά, όμως ποτέ η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.
Η «Κασσάνδρα» τον χαρακτηρίζει «ηδονοθήρα» και αναφέρει πληροφορίες για την πολυτάραχη ζωή του που έγιναν αντικείμενο συζήτησης στα παρισινά σαλόνια. Στο βιβλίο μάλιστα επισημαίνεται ότι υπάρχουν παλιές φωτογραφίες που τον δείχνουν να βγαίνει από λέσχη ανταλλαγής συζύγων στο Παρίσι. Η συγγραφέας περιγράφει ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που σημειώθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό όταν εμφανίστηκε για μια συνέντευξη. Ο παρουσιαστής αναφώνησε αστειευόμενος: «Κορίτσια, κρυφτείτε, ο DSΚ είναι στο στούντιο».
Η «Κασσάνδρα» υποστηρίζει πως είναι ένας πραγματικός «γυναικείος κυνηγός». Το μάτι του «κόβει τις γυναίκες σαν λέιζερ». «Όταν μπαίνει σε καφέ, γραφείο ή οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, το τελετουργικό είναι πάντα το ίδιο. Κάνει μια μικρή επιθεώρηση, γυρίζοντας ανεπαίσθητα το κεφάλι αριστερά και δεξιά, ενώ συνεχίζει να μιλάει. Διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα, όσο χρειάζεται για να υπολογίσει τις πιθανότητές του». Αφού εντοπίσει το θήραμα, το βομβαρδίζει με SΜS, συνήθως με τη φράση «Σε θέλω», γράφει η «Κασσάνδρα». «Είναι ευθύς και απερίφραστος».

2 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ16 Μαΐου 2011 στις 3:16 μ.μ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πισω απο την καμαριερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ρε κυνηγητό που'χει να πέσει στις γαλλιδούλες αν γίνει αυτός πρόεδρος της Γαλλίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή