Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εντός της ημέρας οι εξαγγελίες για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει το απόγευμα (18:00) της Δευτέρας το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο το σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας, εν μέσω φαινομένων ανεξέλεγκτης βίας και εγκληματικότητας και συσσώρευσης παράνομων μεταναστών.
Πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον
δήμαρχο Αθηναίων Γ.Καμίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας.
Οι βασικοί άξονες των μέτρων είναι η τόνωση της κατοίκησης του κέντρου, η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και η παροχή κινήτρων σε μετανάστες για τον επαναπατρισμό τους.
Εν τω μεταξύ, ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και την αύξηση της εγκληματικότητας, θα καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το θέμα και κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που προγραμματίζεται πιθανότατα για την Τρίτη.
Το μέγεθος του προβλήματος στο κέντρο της Αθήνας καταγράφεται και σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι Αθηναίοι σε ποσοστό 74,8% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την συνολική κατάσταση του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας.
Η μεγάλη πλειοψηφία πιστεύει ότι τα πιο σοβαρά προβλήματα του κέντρου της Αθήνας είναι η εγκληματικότητα (85,5%) και οι οικονομικοί μετανάστες (57,3%) και με αντίστοιχα μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί ότι πρωτεύει η αντιμετώπισή τους (84,5% και 75,3% αντιστοίχως).
Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει επίσης ότι η πλειοψηφία θεωρεί ότι η δολοφονική επίθεση κατά του 44χρονου την περασμένη Τρίτη ήταν κυρίως «αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο κέντρο» (73,7%) και δευτερευόντως αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνόμευσης (13,9%) ή ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε (6%).
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι, βάσει της δημοσκόπησης, οι πολίτες εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι απέναντι στα φαινόμενα αυτοδικίας: 46,7% συμφωνούν/μάλλον συμφωνούν και 46,7% διαφωνούν/μάλλον διαφωνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου