Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση για τα απορρίμματα

Εκδήλωση με θέμα «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ» διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» χθες στο ΠΝευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας (Τρυπιά 45)

Οι εισηγητές για το θέμα της ημερίδας ήταν:

  • Νίκος Ταμπακίδης Πρώην Δήμαρχος Δήμου Αγίων Αναργύρων
  • Θάνος Λέκκας Οικονομολόγος, Msc “Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση”
           Υπ. Δρ. Ε.Μ.Π. Τμήματος Χημικών Μηχανικών
  • Ματθίλδη Αναστασιάδη Περιβαλλοντολόγος, Msc Μηχανικός Περιβάλλοντος
  • Τρύφων Νικολάου Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος με Εξειδίκευση σε Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Οι ομιλητές παρουσίασαν στο ακροατήριο προτάσεις με σύγχρονους τρόπους συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων, ανέπτυξαν θέματα που αφορούν την προσπάθεια για μείωση του όγκου των οργανικών απορριμμάτων με τις μεθόδους της κομποστοποίησης και ξήρανσης (αφύγρανσης), ανέφεραν φορείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από Πολυτεχνεία ή Πανεπιστήμια μέσω των οποίων μπορεί να γίνει η χρηματοδότηση των νέων προγραμμάτων διαχείρισης.
Εκτενής αναφορά έγινε επίσης στην μέθοδο μείωσης του όγκου των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, άχρηστων συσκευών, γυαλιού, αλουμινίου κ.α.

Ειδικότερα ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Ταμπακίδης, περιέγραψε την μέθοδο της υπογειοποίησης των κάδων συλλογής που αντικαθιστούν τους τροχήλατους κάδους, μέθοδο που είχε εφαρμόσει με επιτυχία στους Αγίους Αναργύρους στην διάρκεια της θητείας του.

Περιέγραψε επίσης μέσω της προβολής ταινίας αλλά και φωτογραφιών, μια μέθοδο συλλογής με ταυτόχρονο διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη με την χρήση υπογείου δικτύου σωληνώσεων. Μία μέθοδος που ελαχιστοποιεί το κόστος συλλογής λόγω του ότι απαιτείται μειωμένο προσωπικό αλλά και αριθμός οχημάτων συλλογής.
Παρέμβαση έκανε ο κος Λίνος Κουντουράς.
Παρόντες στην ημερίδα ήταν:
Ο επικεφαλής της Παρατάξεως  «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» κος Χάρης Τομπούλογλου
και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Κοπελούσος, Γιάννης Τομπούλογλου, Σπύρος Γραμμένος, Σωτήρης Κοσκολέτος.
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας κ.κ. Θανάσης Κοσσύφης και Αλέκα Φακίνου και Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Σταματελόπουλος και Νίκος Λούτας.
Παρούσες στην ημερίδα ήταν επίσης η Δημοτική Σύμβουλος της Νέας Προοπτικής κα Καίτη Παπανίκα και η Τοπική Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας κα Μαριγούλα Οικονόμου όπως επίσης  και οι: Κώστας Γιαννόπουλος, Τάκης Αθανασόπουλος, Μαίρη Μαργαριτοπούλου, πρώην αντιδήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας, Σταύρος Σκαρπαθιώτης, Νίκος Σταθόπουλος και Φάνης Δρεπανιάς πρώην δημοτικοί σύμβουλοι. Το μέλος του Τομέα Ισότητας ΠΑΣΟΚ κα Ρούλα Πατίλη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας κος Γιώργος Ψαρούλης και άλλα κομματικά στελέχη, ο Πρόεδρος των Ηπειρωτών Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας κος Γιώργος Πατίλης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» κος Ευάγγελος Γιαννακουδάκης, ο πρώην Πρόεδρος  του Αθλητικού Οργανισμού Ν.Φ. κος Γιάννης Δελεφές, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Πολιτιστική Αναγέννηση» κα Μάρω Τσιλιμπάρη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας κα Έλλη Καρακούλη – Σουρμελή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου