Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επιστολή Κόντου για τα έσοδα της Πρωτομαγιάς


Ο πρώην Δήμαρχος νέας Φιλαδέλφειας και σημερινός δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Κόντος έστειλε στη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη την ακόλουθη επιστολή: 

Αξιότιμη Κα Δήμαρχε,
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου σχετικά με τα έσοδα από την παραχώρηση κατάληψης δημοτικού χώρου στους υπαίθριους εμπόρους κατά το τριήμερο του εορτασμού της πρωτομαγιάς 2011 στην πόλη μας, θα ήθελα να σας
επισημάνω τα παρακάτω:
Από τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού έτους 2010 προκύπτει ότι τα έσοδα από τα τέλη παραχώρησης δημοτικού χώρου προς τους υπαίθριους εμπόρους ήταν:
   Δήμος Νέας Χαλκηδόνας                          κωδικός 0122.0001          113.142,40 ευρώ
   Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας                      κωδικός 0461.0003          27.595,25 ευρώ
   Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας                      κωδικός 0461.0006          140.730,75 ευρώ
----------------------------------------------------------------------------------------------
Σύνολο Εισπράξεων για το έτος 2010                                      281.468,40 ευρώ

Με την υπ’ αριθμό 138-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
τα τέλη κατάληψης δημοτικού χώρου από υπαίθριους εμπόρους κατά τη διάρκεια της πρωτομαγιάς 2011 αυξήθηκαν έως και 50% σε σχέση με τα αντίστοιχα του έτους 2010.
Στον προϋπολογισμό έτους 2011 του ενιαίου Δήμου, που ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο,
στον αντίστοιχο κωδικό 0122.0001 το ποσό που έχει προβλεφτεί ως έσοδο από την καταβολή των τελών κατάληψης του δημοτικού χώρου από τους υπαίθριους εμπόρους ανέρχεται στις 500.000 ευρώ.
Είναι αναμφισβήτητο ότι κατά τη διάρκεια του φετινού εορτασμού της Πρωτομαγιάς το σύνολο των χώρων (τ.μ.) που ως Δήμος διαθέσαμε καλύφθηκαν από τους υπαίθριους εμπόρους, ενώ κατέλαβαν αυθαιρέτως και χώρους πέραν αυτών που είχαμε διαθέσει.
Οι εισπράξεις όμως του Δήμου μας από τα τέλη κατάληψης δημοτικού χώρου από υπαίθριους εμπόρους δεν ξεπέρασαν τα 165.000 ευρώ, ποσό αδικαιολόγητα ιδιαίτερα χαμηλό.
Για όλα τα παραπάνω, σας ζητώ σε εφαρμογή του άρθρου 129 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (Νόμος 3584/2007), να διενεργήσετε Προκαταρκτική Εξέταση ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι περαιτέρω διερεύνησης του θέματος, αφού η απόκλιση των εισπραχθέντων από τα προϋπολογισμένα είναι πολύ μεγάλη, με πιθανότατα αντίστοιχη ζημία του δήμου.
Παρακαλώ όπως να είμαι ενήμερος, εγγράφως, για όλες τις ενέργειές σας για το προς εξέταση θέμα ήτοι: ποιος θα αναλάβει την προκαταρκτική εξέταση και ποιο θα είναι το περιεχόμενο της αιτιολογημένης έκθεσης που υποχρεούται να συντάξει.
Κυρία Δήμαρχε, όπως είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα συμφωνείται, εκτός όλων των παραπάνω,
πρέπει επιπροσθέτως να λάβετε υπόψη ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δημοτικών εσόδων.
Αναμένω την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας.
Μετά Τιμής,
Σταύρος Κόντος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας
Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Όραμα Πόλης»

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ, όποιος ολιγώρησε ή έβαλε το χεράκι του στο μέλι να πληρώσει.

    Ο κ. Κόντος για 2 Πρωτομαγιές δεν είχε καθόλου έσοδα επειδή προσπάθησε να καταργήσει το πανηγύρι που πρόσβαλλε την αισθητική της πόλης, αλλά αυτό ήταν επιλογή της δημοτικής αρχής, δεν υπήρχε κάτι μεμπτό ως προς τη νομιμότητα.

    Τώρα όμως εκτέθηκε η Δημοτική Αρχή είτε γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους είτε γιατί κάποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους για πάρτη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή Δήμαρχε.

    Έτσι, για ν'αρχίσουν να σφίγκουν οι κ^^λοι !!!

    Γιατί πολύ αέρα... είχαν πάρει, μερικοί-μερικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Κυρία Δήμαρχε, όπως είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα συμφωνείται, εκτός όλων των παραπάνω,
    πρέπει επιπροσθέτως να λάβετε υπόψη ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση για τη διασφάλιση των δημοτικών εσόδων.
    Αναμένω την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους σας…»

    Τι θράσος είναι αυτό!
    Ο δήμαρχος που μια ολόκληρη χρονιά δεν εισέπραξε σεντς από την πρωτομαγιά εγκαλεί και υποδεικνύει τι θα κάνει σήμερα η δήμαρχος επειδή… υποψιάζεται!
    Και μάλιστα υπαλλήλους!!!

    Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κ. Κόντο!

    υγ. παρότι φαίνεται πως έγραψε σε word δεν απέφυγε το ορθογραφικό γιατί με άλλη σύνταξη θα μπορούσε να έχει σωστή ορθογραφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαλοκράτης-Καλλικράτης...25 Ιουνίου 2011 στις 3:54 μ.μ.

    Άρθρο 129 - Προκαταρκτική εξέταση
    ---------------------------------
    1. Προκαταρκτική εξέταση είναι η άτυπη συλλογή και καταγραφή στοιχείων, για να διαπιστωθεί η τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος και οι συνθήκες τέλεσής του.

    2. Προκαταρκτική εξέταση μπορεί να ενεργήσει κάθε πειθαρχικώς προϊστάμενος του υπαλλήλου.

    3. Αν αυτός που ενεργεί προκαταρκτική εξέταση κρί­νει, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ότι δεν συντρέχει περίπτωση πειθαρχικής δίωξης, περα­τώνει την εξέταση με αιτιολογημένη έκθεση του. Στην περίπτωση αυτή, δεν αποκλείεται η ενέργεια προκα­ταρκτικής εξέτασης από ανώτερο πειθαρχικώς προϊ­στάμενο.
    Αν, αντιθέτως, αυτός που ενεργεί προκαταρκτική εξέ­ταση κρίνει ότι έχει διαπραχθεί πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο τιμωρείται με ποινή της αρμοδιότητάς του, καλεί τον υπάλληλο σε απολογία σύμφωνα με το άρθρο 138 του παρόντος. Αν κρίνει, είτε πριν από την κλήση του υπαλλήλου σε απολογία είτε μετά την απολογία του, ότι δικαιολογείται η επιβολή βαρύτερης ποινής, παραπέμπει την υπόθεση σε ανώτερο πειθαρχικώς προϊστάμενο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 6 του άρθρου 122 του παρόντος. Αν, τέλος, κρίνει ότι το πειθαρχικό παράπτωμα χρήζει διερεύνησης διατάσσει την ενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

    ............

    Όταν διαβάσουμε το περιεχόμενο της αιτιολογημένης έκθεσης... τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μπορούμε να αποφύγουμε τις ευθύνες μας,
    δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες...
    επειδή αποφύγαμε τις ευθύνες μας" !!!

    Έτσι είναι φίλοι μου ;

    Στον τόπο μας, έχουμε την συνήθεια να συζητούμε πολύ,
    για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες...

    . . . . . .

    Ήρθε ο καιρός να το καταλάβει η δημοτική αρχή...
    Γιατί αν δεν το καταλάβει και τώρα...

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα πόλη(όμορφη)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή