Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μέτρα- φωτιά φέρνει το Μεσοπρόθεσμο

Μέτρα-σοκ που θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ειδικότερα, στα επιπρόσθετα μέτρα που θα συμπεριληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα
εξής:

- Το αφορολόγητο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φτάνει τα 200.000 ευρώ από τα 400.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

- Αυξάνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

- Εξισώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης για τις επιχειρήσεις.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα. Αναλυτικότερα 1% για εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ, 2% από 20.000 έως 50.000, 3% από 50.00 έως 100.000 και 4% από 100.000 και πάνω. Επίσης, έκτακτη εισφορά 5% θα πληρώσουν πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, όπως βουλευτές, μετακλητά στελέχη και τα αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Ελάχιστο τέλος ύψους 300 ευρώ ετησίως μεσοσταθμικά, μη συμψηφιζόμενο με τη φορολογική υποχρέωση και θα επιβάλλεται μετά τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες.

- Επιβολή συντελεστή 10% σε ετήσια εισοδήματα από 8.000 - 12.000 και μείωση του αφορολογήτου στις 8.000 ευρώ. Εξαιρούνται οι νέοι ηλικίας μέχρι 30 ετών, οι συνταξιούχοι άνω των 65 και όλα τα άτομα με αναπηρία που το εισόδημΆ τους φτάνει τα 12.000 ευρώ.

- Επιπρόσθετη περικοπή δαπανών ύψους 400 εκατ. ευρώ που έρχεται να προστεθεί στο «μαχαίρι» των 1,3 δισ. ευρώ για το 2011.

Όπως εξήγησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες «βασικός στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για την πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν και που αφορούν πάντοτε την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού μας προβλήματος, αρχής γενομένης από τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και μάλιστα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «όσα κάνουμε και όλα όσα περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχουν κατ΄ ανάγκην έναν χαρακτήρα, ο οποίος από πλευράς φορολογικής πολιτικής είναι έκτακτος και στοχευμένος και σημειακός, δεν είναι η νέα εθνική φορολογική πολιτική, δεν είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο φορολογικό σύστημα που λαμβάνει υπόψιν του τα πάντα και που αίρει αδικίες ανισότητες και αντιφάσεις, δεν είναι ένα σύγχρονο εθνικό φορολογικό σύστημα που λαμβάνει υπόψιν πλήρως και την αναπτυξιακή και την κοινωνική διάσταση».

1 σχόλιο:

  1. Και ναι μεν ο Φαλακρός με το μουστάκι δεν θάναι πρόβλημα αφού εξακολουθεί να διατηρεί το Αμερικανικό του διαβατήριο (θέμα που κατ επανάληψη τέθηκε και ποτέ δεν διαψεύσθηκε) και ως εκ τούτου απολαμβάνει ένα είδος «ασυλίας».
    Το πρόβλημα με τους άλλους δυό είναι που θα βρούμε τόσο χοντρά ξύλα ώστε να αντέξει το πολιτικό – και όχι μόνο – βάρος τους η «κρεμάλα» που τους αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή