Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ελεγχόμενη αναδιάρθρωση προτείνει ο Economist

Κατακρίνοντας την εμμονή των Ευρωπαίων σε ένα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που αποδεδειγμένα δεν αποδίδει, ο Economist προτείνει μία ακόμα φορά τη λύση της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης με μείωση των ελληνικών χρεών στο μισό -περίπου 80% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται μάλιστα ότι κάτι τέτοιο ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει σοκ για
τις αγορές, οι οποίες από καιρό περιμένουν κάτι τέτοιο, ενώ και οι τράπεζες είναι τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε σχέση με πέρσι, για να απορροφήσουν τις απώλειες.
Στο άρθρο του περιοδικού χαρακτηρίζεται ως καταστροφικό και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη το ενδεχόμενο να κηρύξει χρεοκοπία η χώρα, να βγει από το ευρώ και να επαναφέρει τη δραχμή.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι ακόμα και αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της και υιοθετήσει τις απαιτούμενες από την ΕΕ και το ΔΝΤ μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια για κάποια χρόνια.
Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως σημειώνεται, θα υπάρξει μεγαλύτερη πολιτική διαμάχη για το ποιους θεσμούς χρειάζεται η Ευρώπη.
"Η επιλογή αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη για πολύ ακόμη. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να την αδράξουν όσο ακόμη μπορούν" αναφέρει το δημοσίευμα.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στην άρνησης της πραγματικότητας που κατά τον Economist, επιδεικνύουν οι Ευρωπαίοι έναντι του ελληνικού προβλήματος.
Η "στρατηγική της άρνησης" των Ευρωπαίων να δεχθούν την αδυναμία της Ελλάδας δεν οδηγεί πουθενά, αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι είναι λάθος για τρεις λόγους:
* Οι πολιτικές οξύτητες (Σύνταγμα, Γερμανοί ψηφοφόροι) που μπλοκάρουν την λύση της κρίσης του ευρώ γίνονται όλο και περισσότερο τοξικές
* Οι αγορές γνωρίζουν ότι η Ελλάδα με χρέη γύρω στο 160% του ΑΕΠ της είναι αφερέγγυα και θα μείνουν μακριά της
* Οι φόβοι μιας μόλυνσης πλέον μεγαλώνουν, αντί να υποχωρούν, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται ότι εμπλέκουν ξανά και την Ισπανία και την Ιταλία σε κακά σενάρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου