Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αλλάξτε σπιτικό περιβάλλον, οικονομικά...

Μπορεί ο καιρός να παραμένει απόλυτα καλοκαιρινός αλλά το φθινόπωρο είναι προ των πυλών. Για κάποιους η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος που σηματοδοτεί την αλλαγή της εποχής αποτελεί την πιο ευχάριστη ένδειξη για αλλαγή και νέα ξεκινήματα. Άλλοι πάλι λατρεύουν το καλοκαίρι και δεν
ανυπομονούν καθόλου για πρωτοβρόχια και δροσιά. Με μερικές οικονομικές αλλαγές στο σπίτι μας, μπορούμε να καλωσορίσουμε τη νέα εποχή και να αναδιοργανωθούμε βάζοντας τάξη, διακοσμώντας και συμβολίζοντας την καινούρια σεζόν.
Ετοιμάστε την κρεβατοκάμαρα
Κατεβάστε τα χειμερινά σας σεντόνια, πλύνετε τα με ωραία μυρωδικά και επωφεληθείτε από τις προσφορές στα μαγαζιά με λευκά είδη για να αγοράσετε κομμάτια που θα ανανεώσουν το σετ σας. Δε χρειάζεται να κάνετε μεγάλες αγορές. Δύο καινούριες μαξιλαροθήκες σε έντονα χρώματα ή ένα κάλυμμα/ριχτάρι για το κρεβάτι (αρχίζουν από 30 ευρώ και φτάνουν ακόμα και τα 200 ευρώ) μπορεί να ανανεώσει το δωμάτιο. Ψάξτε και στην ντουλάπα της μαμάς. Μπορεί να ανακαλύψετε μεταξωτά κουβρ-λι που με λίγη αγάπη, θα αναδείξουν τη νέα σας κρεβατοκάμαρα. Μην αμελήσετε να γυρίσετε το στρώμα και να πλύνετε ή και να αντικαταστήσετε τα μαξιλάρια σας ώστε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για το κρύο που έρχεται. Αν μάλιστα πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας φθινοπωρινό patchwork.
Αλλάξτε τη διακόσμηση στους τοίχους
Εκτός του ότι μπορείτε να αναδιοργανώσετε την υπάρχουσα διακόσμηση στο σπίτι σας μια καλή ιδέα είναι να ξανασκεφτείτε πώς να κρεμάσετε τα κάδρα σας. Μερικές μετατοπίσεις θα δώσουν άλλη εικόνα στους χώρους σας ενώ μπορείτε να εμπλουτίσετε τους τοίχους σας με μερικές από τις υποθαλάσσιες φωτογραφίες που τραβήξατε το καλοκαίρι. Αγοράστε φτηνές κορνίζες τις οποίες μπορείτε να ζωγραφίσετε σε διάφορα χρώματα και υφές και να δημιουργήσετε νέες συνθέσεις. Ακόμα και τα κεντήματα της γιαγιάς που κρύβονται στο συρτάρι μπορούν να μεταμορφωθούν με λίγο χρώμα και να κρεμαστούν στον τοίχο. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιείστε και τελάρα κεντήματος αντί για κορνίζες. Η τιμή τους αρχίζει από 1,5 ευρώ κι αυξάνει ανάλογα με τη διάμετρο.
Αγοράστε κεριά με φθινοπωρινές μυρωδιές
Αγοράστε απλά λευκά κυλινδρικά κεριά (από 2 ευρώ) που μπορείτε να διακοσμήσετε ή επιλέξτε κεριά με αρώματα που ταιριάζουν στην εποχή. Τα είπαμε και παραπάνω με τις δαντέλες της γιαγιάς μπορείτε να ντύσετε τα κεριά και τα κηροπήγια σας για να δώσετε μια πιο σπιτική εικόνα, τώρα που θα περνάτε περισσότερη ώρα σπίτι. Αν σας αρέσουν οι μυρωδιές αλλά δε θέλετε τις φλόγες μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ποτ πουρί  που θα αρωματίσει φυσικά το χώρο σας.  Εκμεταλλευτείτε τα δοχεία που έχετε στο σπίτι. Ψάξτε στα ντουλάπια κι ανασύρετε αντικείμενα που κάποτε κρύψατε. Εκτός από αυτά που σιχαίνεστε –αλλά αυτά δεν έπρεπε να τα έχετε κρατήσει.
Τέλος για την προσωπική σας ‘προετοιμασία’ αγοράστε μια κούπα για το φθινόπωρο, που θα γίνει η κούπα σας για φέτος. Προτιμήστε μια θερμός που θα βρείτε σε είδη κάμπινγκ ακόμα και με 3 ευρώ ή διαλέξτε μια πορσελάνινη για να σας ζεσταίνει τα χέρια τα δροσερά βράδια που έρχονται. Επενδύστε σε μια ωραία επιλογή από τσάι και μελετήστε πως θα φτιάχνετε το τέλειο φλιτζάνι.
Ξαναντύστε τους καναπέδες σας
Αναδιοργανώστε το καθιστικό σας. Με δύο τρεις καινούριες θήκες μαξιλαριών μπορείτε να δώσετε άλλο τόνο στο σαλόνι σας. Αν μάλιστα προσθέσετε μερικά ριχτάρια και κουβέρτες θα αλλάξετε τελείως την εικόνα του χώρου. Με μερικές προσθήκες μπορεί να αλλάξει και η εικόνα της τραπεζαρίας σας. Δοκιμάστε μια διακόσμηση με ένα φθινοπωρινό στεφάνι  Τώρα είναι μια καλή περίοδος να συντηρήσετε το τζάκι σας για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν θελήσετε να το ανάψετε και με τις φετινές τιμές πετρελαίου θέρμανσης μάλλον θα το χρειαστείτε. Αρχίστε από τον καθαρισμό που είναι και η σημαντικότερη εργασία συντήρησης του τζακιού και μέχρι να το ανάψετε διακοσμήστε το στα χρώματα της σεζόν.
imoney

3 σχόλια:

  1. Ωραία όλα αυτά κύριε Διαμαντή, αλλά ο αρθρογράφος ασχολείται μόνο με το πιάτο και όχι με το φαγητό. Έχει λόγου χάρη να προτείνει καμιά οικονομική λύση για αλλαγή συζύγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λύσεις είναι πολύ συγκεκριμένες: Ή το παίρνεις απόφαση και το φιλοσοφείς (ας πρόσεχες), ή συμμετέχεις στη νέα μόδα ανταλλαγής συζύγων. Δηλαδή συμφωνείς με κάποιον άλλο και αλλάζετε τις γυναίκες σας, πάλι για συγκεκριμένο και προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα.
      (Εκτός και αν η γυναίκα σου δεν "παίζεται" με τίποτα, οπότε είσαι καταδικασμένος).
      Άλλη οικονομικότερη λύση δεν υπάρχει.

      Υ.Γ. Αν και Ζιζέλ, μου αρέσει να διατυπώνω αντικειμενικές και ρεαλιστικές απόψεις.

      Διαγραφή
    2. Αν είσαι ανύπαντρη, καλά κάνεις. Αλλιώς...

      Διαγραφή