Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Προσοχή, γρίπη!

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, και μαζί του φέρνει όχι μόνο βροχές και κρύο, αλλά και την εποχική γρίπη. Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, δες 6 απλούς τρόπους να προστατέψεις τον οργανισμό σου από τις
επιθέσεις ιών.
Πιες πολλά υγρά – Ο αφυδατωμένος οργανισμός είναι πιο επιρρεπής στις λοιμώξεις. Εκτός από νερό, δείξε μια προτίμηση και στο τσάι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Κοιμήσου σωστά – Ο καλός ύπνος βοηθά στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Βελτίωσε τη διατροφή σου – Εκτός από φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, προτίμησε κι εκείνα που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολλές φυσικές ίνες. Μείωσε γαλακτοκομικά και λιπαρές τροφές που επιβαρύνουν το έντερο και φάε μπόλικη ρίγανη, κρεμμύδι και σκόρδο που φημίζονται για την αντιμικροβιακή τους δράση.
Για σένα νοιάσου και γυμνάσου – Έστω και 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα αρκούν για να ενισχύσουν την κυκλοφορία των λευκών σου αιμοσφαιρίων και να βοηθήσουν στην παραγωγή αντισωμάτων.
Πλένε τα χέρια σου όσο πρέπει – Αυτό σημαίνει πριν από κάθε γεύμα και μετά από κάθε επίσκεψή σου στην τουαλέτα.
Χαμογέλα – Το χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα και σύμφωνα με τους ειδικούς βοηθά στην απελευθέρωση θρεπτικών ουσιών στον οργανισμό που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου