Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Στην Α2 η Βασίλισσα- τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Δεκτή έκανε το ΑΣΕΑΔ την προσφυγή του Ηλυσιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή και η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Α2. «Το ΑΣΕΑΔ δέχεται την προσφυγή της ΚΑΕ Ηλυσιακός και απορρίπτει την πρόσθετη παρέμβαση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ακυρώνει την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ (28/4/11)», αναφέρει η
λιτή ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η ΑΕΚ, που είχε τερματίσει 13η και θα υποβιβαζόταν στην Α2, έκανε καταγγελία κατά της ΚΑΕ Ηλυσιακός κάνοντας λόγο πως μέτοχος της ομάδας ήταν ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή ανέφερε: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Μετά την απόφαση αυτή αναμένεται η επικύρωση της βαθμολογίας της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ στην απογευματινή συνεδρίαση του ΔΣ. Η ΑΕΚ έχει πλέον δύο δρόμους: είτε να προσφύγει σε πολιτικά ή και διεθνή δικαστήρια κατά του Ηλυσιακού (με λιγοστές πιθανότητες δικαίωσης και με δεδομένα καθυστερημένη απόφαση στην περίπτωση του CAS) ή να αποδεχτεί την απόφαση και να επιδιώξει την παραμονή της στην Α1 μέσω αύξησης του αριθμού των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 16, σενάριο που συγκεντρώνει λιγοστές πιθανότητες.

Αν η ΑΕΚ υποβιβαστεί στην Α2 είναι πολύ πιθανό σενάριο η διάλυση της ΚΑΕ, αφού θα αδυνατεί με τα μειωμένα έσοδα της κατηγορίας να καλύψει τα χρέη που έχει, έστω κι αν ο Γιάννης Φιλίππου συνεχίσει να πληρώνει τα διακανονισμένα χρέη προς την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου