Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μετά την επιχείρηση συναίνεσης, κόντρες χωρίς όρια...

«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Εκατέρωθεν βολές εξαπέλυσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κοινό παρονομαστή τη συναίνεση. Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την έκκληση του για εθνική συνεννόηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η
αγκαλιά μου είναι ακόμη ανοιχτή». Κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού το Μνημόνιο αν και χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ «αναξιόπιστο».

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα προσωπικά πυρά του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της ΝΔ, που  υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι «τον ξεγύμνωσαν με τις προτάσεις που τους παρουσίασε».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «πρύτανη της συκοφαντίας», ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

Οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών

Γ. Παπανδρέου: Αναξιόπιστο το πρόγραμμα της ΝΔ

Ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης του με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν τις προτάσεις της ΝΔ. «Είστε σοβαρός κ. Σαμαρά; Το πρόγραμμα σας είναι αναξιόπιστο. Μην ψάχνετε άλλοθι για να κρυφτείτε. Το πρόγραμμα σας είναι για να χαϊδεύει αφτιά και γίνετε κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους»

«Γυρίσατε χωρίς φανέλα από την Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός με σκληρή γλώσσα απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ για την «φανέλα της εθνικής» που όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς φοράει στο εξωτερικό.

«κ. Σαμαρά γυρίσατε χωρίς φανέλα από το εξωτερικό και τις συναντήσεις που είχατε. Γυρίσατε ξεγυμνωμένος γιατί η Ευρώπη απέρριψε τις προτάσεις σας».

«Να σταματήσουμε τους τσακωμούς»

Επανέλαβε ο πρωθυπουργός την έκκληση του για εθνική συνεννόηση. «Η αναζήτηση για τη συναίνεση πρέπει να είναι διαρκής χάθηκε μια στιγμή ιστορικής σημασίας. Όμως δεν είχατε τη διάθεση κ. Σαμαρά για ουσιαστική συνεργασία. Αντ’ αυτού ο πρόεδρος της ΝΔ μας ζήτησε να απεμπολήσουμε τη νωπή λαϊκή εντολή που έχουμε και να κάνουμε μετάνοιες για να δεχθούμε το πρόγραμμα του που έχει απορρίψει ήδη η Ευρώπη».



Α. Σαμαράς: «Πρύτανης της συκοφαντίας ο Παπανδρέου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρχίζοντας τη δευτερολογία του αναρωτήθηκε: «Πως είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός που ήταν έτοιμος να παραιτηθεί να μπορεί να ξαναγεννηθεί φέρελπις το απόγευμα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συνειδητά οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ και επέστρεψε στον πρωθυπουργό τις κατηγορίες για παραπληροφόρηση.

«Μιλάτε για παραπληροφόρηση; Εσείς; Για εσάς δεν είναι δύσκολο να γράψετε λίβελους για τον Σαμαρά. Εδώ είπατε λίβελους για την Ελλάδα ολόκληρη. Ότι είναι διεφθαρμένη. Είναι γνωστό το έργο σας».

«Κάνατε υπουργούς όσους ζήτησαν τη διαπραγμάτευση του Μνημονίου»


Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και φωτογραφίζοντας τους κ.κ. Ε. Βενιζέλο και Π. Οικονόμου τόνισε ότι «κάνατε υπουργούς Οικονομικών όσους ζητούσαν την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Για την κυβέρνηση συνεργασίας και για τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι ναυάγησε λόγω των διαρροών που υπήρξαν από τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να ακυρώνεται μια τέτοια συμφωνία λόγω επικοινωνιακών κουτσομπολιών. «Ακυρώσατε τη σωτηρία της χώρας για ένα πολιτικό κους - κους κ. Παπανδρέου; Για επικοινωνιακά κουτσομπολιά;» είπε.




Α.Παπαρήγα: οι ιδιωτικοποιήσεις είναι προαποφασισμένες


Εκτενή αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση έκανε στη δευτερολογία της η γ.γ. του ΚΚΕ. και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει». Για την πρόταση του προέδρου του Eurogroup να δοθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για ανάπτυξη η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι «η γαλαντομία δεν συνδέεται με τη βελτίωση της ζωής του λαού».

Για τις αναφορές του Γ. Παπανδρέου σε εξωθεσμικά κέντρα η γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι « υπάρχουν τα εξωθεσμικά κέντρα που είναι μηχανισμοί θεσμικότατων κέντρων στα οποία συμμετέχετε».



Γ.Καρατζαφέρης:
«Δεν αγαπάω το ΠΑΣΟΚ. Αγαπάω την Ελλάδα»
 

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. επανέλαβε την πάγια θέση του για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι η καλύτερη κυβέρνηση που έχουμε. Έχω ταχθεί υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Αλλά όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει ανοιχτή ακόμη την αγκαλιά του εμείς δεν πρέπει να τον μουτζώνουμε. Τα λέει όλα αυτά γιατί ξέρει που πάνε τα πράγματα. Εκλιπαρούμε όλοι για την 5η δόση».



Α.Τσίπρας: «Αποσύρετε τώρα το Μεσοπρόθεσμο και πάμε σε εκλογές»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου για την κατάσταση της οικονομίας. «Είναι δυνατόν να ζητήσουμε από τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Δεν έχετε ευθύνες κ. Παπανδρέου, που ήσασταν υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει Μνημόνιο με ανθρώπινο πρόσωπο και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν γίνει ποτέ στον τόπο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε την απόσυρση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 




Οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών

Γ. Παπανδρέου: «Ζητώ εθνική συνεννόηση»


Νέα έκκληση απηύθυνε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός για εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ζητώ εθνική συνεννόηση. Το χρέος και το έλλειμμα είναι εθνικό πρόβλημα που μας θέτει σε μια ιδιότυπη κηδεμονία, σε μια ιδιότυπη οικονομική εξάρτηση. Δεν λύνονται τα προβλήματα μας αν διώξουμε το ΔΝΤ και τους εταίρους ή αν δεν ξαναπατήσει η Τρόικα στη χώρα μας. Δεν ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα ή για συνωμότες αυτό που θέλουμε είναι να μην εξαρτόμαστε από τους δανειστές μας».




«Καταστροφή η επιστροφή μας στη δραχμή»

Ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε όλα τα σενάρια περί επιστροφής μας στην δραχμή λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την χώρα.

Ωστόσο επεσήμανε πως δεν έχουμε ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. «Το θέμα της διαχείρισης του ελληνικού χρέους δεν έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΜΜΕ και αναλυτές δημιουργούν πανικό

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα να μην δίνουν τροφή σε όσους θέλουν την αποτυχία και την χρεοκοπία της χώρας μας. «Η εικόνα της διαίρεσης δεν βοηθάει στην έξοδο μας από την κρίση».

Το Φθινόπωρο δημοψήφισμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως θα συσταθεί επιτροπή από προσωπικότητες η οποία θα εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κοινωνικές ομάδες αλλά και τις αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν στο πολιτικό σύστημα «προκειμένου το Σεπτέμβριο να προχωρήσουμε στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Τα βέλη της πλατείας αδίκως στρέφονται στη Βουλή. Αλλά αν δεν προχωρήσουμε σε αλλαγές τότε θα έχουν δίκιο».





Σαμαράς: «Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ με το που ανέβηκε στο βήμα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αλλάξει την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

«Αφού εσείς δεν εμπιστεύεστε την κυβέρνηση γιατί εμείς να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης; Πείτε έναν αριθμό που έχετε πέσει μέσα. Το έλλειμμα έπρεπε να ήταν στο -4 και είναι τώρα στο +13. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πάει τζάμπα οι θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν κυβερνάτε κ. Παπανδρέου».



«Μην κρύβεστε πίσω από την Τρόικα»

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ στο εξωτερικό. «Μην κρύβεστε πίσω από την Τρόικα κύριε Παπανδρέου για να δικαιολογήσετε τα μέτρα. Εάν για όλα φταίει η Τρόικα τότε ελάτε μαζί μας στην πρώτη γραμμή για να επαναδιαπραγματευτούμε και να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδικίες απέναντι στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες».

«Αστεία τα περί επικοινωνιακής διαχείρισης για τη συναίνεση»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που υπήρξαν μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού με στόχο την κυβέρνηση συνεργασίας.

«Μπορούμε να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Το οφείλουμε στη χώρα. Αλλά τα όσα δημοσιεύτηκαν περί επικοινωνιακής διαχείρισης τα χαρακτηρίζω αστεία».

«Να μην διχάσει τον λαό το δημοψήφισμα»

Για την διενέργεια δημοψηφίσματος που ζήτησε ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι διχαστικό. «Μην διχάσετε άλλο τον ελληνικό λαό. Αρκετά προβλήματα του έχετε δημιουργήσει».

«Την λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές καθώς όπως είπε η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι αδιέξοδη και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. «Τη λύση μπορεί πλέον να τη δώσει μόνο ο ελληνικός λαός. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την αβεβαιότητα. Δεν θέλουμε να αποσταθεροποιήσουμε την χώρα. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε πάνω σε ερείπια».



Α. Παπαρήγα: Όχι στο δημοψήφισμα. Ναι στις εκλογές.


Ενάντια της διενέργειας του δημοψηφίσματος τάχθηκε η γ.γ. του ΚΚΕ: «Προσπαθείτε να ξεγελάσετε το λαό με το δημοψήφισμα και δίνετε παροχή στην πλατεία».

Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία» τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με την προσπάθεια κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.: «Ήταν μια φαρσοκωμωδία. Ορισμένοι μάλιστα πήραν το ευαγγέλιο και πήγαν να ορκιστούν για να γίνουν υπουργοί. Όλα αυτά έγιναν για να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη. Φανταστείτε τι θα γίνονταν πριν από πέντε χρόνια εάν ακούγονταν κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θα τους έπαιρναν με τις πέτρες».

Η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι το θέμα της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχει τελειώσει και ζήτησε εκ νέου πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.



Γ. Καρατζαφέρης: Επιβάλλεται κυβέρνηση σωτηρίας

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για το ναυάγιο που υπήρξε στην κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις διαρροές που πραγματοποιήθηκαν από την πλευρά της ΝΔ. «Όταν γίνεται μια τέτοια συμφωνία πας από εκεί και την κλείνεις. Δεν περιμένεις στο τηλέφωνο» Άφησε αιχμές και εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι από την κυβέρνηση σωτηρίας πήγαμε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης «που έγινε από στελέχη που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ».

 

Α.Τσίπρας: Η πλατεία δεν σας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κ.Ο. όχι όμως από την πλατεία.

Παράλληλα απάντησε στις δηλώσεις Πάγκαλου για την πλατεία και είπε ότι: «Ο ένας αντιπρόεδρος με το 'μαστίγιο' μίλησε απαξιωτικά για την πλατεία. Ο άλλος αντιπρόεδρος όμως την κάλεσε για συζήτηση».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου