Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απεβίωσε η "κυρά των Μαρασίων"

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 107 ετών η Βασιλική Λαμπίδου, γνωστή ως «κυρά των Μαρασίων», την οποία είχε «υιοθετήσει» ο ελληνικός στρατός, βοηθώντας την να σηκώνει καθημερινά την ελληνική σημαία, για περισσότερα από 50 χρόνια. Το σπίτι της ήταν λίγα μόλις μέτρα από
τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μέχρι την τελευταία της πνοή διατηρούσε ψηλά την εθνική της συνείδηση.

Δεν σταμάτησε στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό των φαντάρων, για τους οποίους συχνά μαγείρευε, τους έπλενε τα ρούχα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έδινε και χαρτζιλίκι. Σε αντάλλαγμα εκείνοι, όταν πλέον τα χρόνια δεν της επέτρεπαν να αυτοεξυπηρετηθεί, τη βοηθούσαν στην καθημερινοτητά της, θεωρώντας την μάνα τους.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στα Μαράσια.

1 σχόλιο:

  1. Ας μη γελιόμαστε...
    Αυτός είναι ο πραγματικός Έλληνας!
    Έχει ψυχή, αξιοπρέπεια, φιλότιμο, συμπόνοια για τους διπλανούς του!

    Αν δεν είχαν παρουσιαστεί στη ζωή του οι τιποτένιοι πολιτικοί, οι πουλημένοι συνδικαλιστές, οι κομματικοί αντίπαλοι, κι αν δεν είχε τρωθεί από το σαράκι του "βολέματος" και του ατομικού συμφέροντος, θα είχε παραμείνει αγνός όπως μερικές δεκαετίες πριν.

    Όμως, ποτέ δεν είναι αργά!
    Ας αναλογιστεί τις δοκιμασίες που περνάει, κι ας προσπαθήσει να γίνει πιο ανθρώπινος όπως οι πατεράδες και οι παπούδες του.
    Στο χέρι του είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή